Yorumları: 4,310
Konuları: 155
12-50 de zargana avlamaya deniz boyuna gittim ilk yemim midye oldu
midyenin tırtıklı kenarını yem yaptım şamandıralı olta takımı 1 kulaç misina
0.25 8 numara beyaz çapraz iğne benim olta takımı kamışlı takım
denize olanca hızımla attım 2 ci denemede oltaya zargana geldi makinayı yavaş yavaş çekerek balığı aldım balığın kuyruk altından
yem çıkarttım oltaya taktım 2 dakika sonra telefon çaldı mesaiye
çağırıyorlardı mecburen olta takımını topladım söylene söylene evin
yolunu tuttum 16-24 işe gideceğim herkeze rasgele
fotorafını çektim göndereceğim
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
zevklidir sargana tutmak ben ipekle tutarım cokda zevkli olur bazen 4 olta atarım 4 ünede vurur motoru istop edip toplarım resimi bekliyoruz tesekkürler rastgele:0516:
Yorumları: 324
Konuları: 43
Windsurfer ipekle zargana nasil tutuluyor?
Yorumları: 221
Konuları: 14
zarganayı bizim buralarda yanıç dediğimiz tatlı suda yaşayan minik karideslerle tutarız. hatta kefal hariç her balığa yanıç kullanırız.
Ben bu yanıcı sizede yollim yaa
![Redface Redface](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/4/redface.gif)
en azından midyeyle felan uğraşmassınız.
hatta canlı canlı yollim oralardaki tatlı sulara bırakın, üresinler:boss::boss:
Yorumları: 4,310
Konuları: 155
haydud kardeş ben yanıc tan istiyorum dediğin gibi tatlı sulara salayımda çoğalsınlar rasgele
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Mehmet Usta yazdı:Windsurfer ipekle zargana nasil tutuluyor?
Ben ipekle gece avlarım Zargana'yı.
Bedene 25 Gr. Kurşun takarım kurşundan sonra 1 kulaç misina eklerim ve ucuna portakal renkli ipek takarım ve savurum olta yı yavaş yavaş çekmeye başlarım zarganada ipeği kaçan ufak balık sanar ve atlar ipek de dişlerine sarılır ve kendini ipekden kurtaramaz zargana
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ben tekne ile cektirme yaparak zargana tutuyorum ipegi 15 numara misinaya baglıyorum 2 kulaç kadar araya cok ince fırdöndü baglıyorum kalanı makinede sarılı olan 40 - 50 numara misina zaten salıyorum makinayı teknenin sag sol ıskarmozlardan dısa cıkacak sekilde orta sag sol yanlarada elime 2 tane salıyorum 4 olta ipek baglı geziyorum cok zevklidir zargana takıldımı oltalar kıvrılıyor ve cekmeye baslıyorum bazen 4 üne vurdumu düşünün zevki yakında basladımmı tutmaya resimleri cekerim tekneyle inşallah
![Redface Redface](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/4/redface.gif)
kılıç tutmanın cok cok minik versiyonu misali zevk verir zargan tutmak
Yorumları: 324
Konuları: 43
Selam Fisherman ve Windsurfer verdiginiz bilgiler icin tesekkürler,
imkanim oldugunda aynen uygulanacak.
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
EN GUZEL BİR KAYIKLA TAS DIPLERINE KAYIYIN KAFASINA LUSK VEYA FENER KOYACAKSIN GECE ELİNEDE KEPCE ALACAKSIN TEK TEK TOPLAYACAKSIN LUFER ZAMANI
:0514::0513::0513:
Yorumları: 3
Konuları: 0
herkese merhaba bende zargana avı ile ilgili bir iki denediğim şeyi paylaşmak isterim. zargana avında bizim ekip kıyılardaki iskelelerin bacaklarının dibinde yoğunlaşan gümüş balıklarını öncelikle bir kepçe vasıtası ile toplanır. ( zannetmeyin kolay olur. keçi gibi kaçarlar. ) sonra 0,25 - 0,30 arası misina ucuna orta boy bir 505 serisi kahverengi iğne bağlanır. başka birşey bağlanmaz. balık canlı olacak. alt yüzgeç üstünden fazla zedelemeden iğne geçirildikten sonra fazla sallamadan sadece ileri doğru fırlatma hareketi ile 5-7 metre arasında işeri doğru yem fırlatılır. balık canlı olduğu için yukarı doğru yüzme hareketi yapar ancak sağa sola fazla hareket edemez. bu arada kasnaktan yaklaşık 10 metre misina boşa sağılır. ve balık yemi aldıktan sonra en az 5 metre oltaya dokunulmaz yemi düzeltip yutması tahminen 5-7 metre misinayı götürene kadar olur. sonra hafifçe olta gerilince balık takılır. sonra deymeyin kefe. zargana kıyıya gelene kadar zigzak çize çize kafa ata ata gelir. rastgele