Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Metre boyunda 10 kg TURNA.
Selam Balikci Arkadaslar.
Bu Turnayi gecen sezon yakaladim,burda Alamanyada Turna sezonu
01.Haziran´da baslar 15.Subat biter, Turna`nin boyu alabilmemiz icin
en az 60 cm olmasi gerekiyor.

Selamlar Mehmet Usta.

[Resim: IMG_0501.jpg]
Bul
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ne diim daha büyükleri inşallah orası almanya burası türkiye burda millet bir karış turnayı bile affetmiyor yeterki yakalasın.Verwirrt
Bul

Allah daha büyügünü size nasip etsin iiiiiiiiiiiiiinsallah.
Herkes Turna yakalar aaaaaaama Büyügünü Ustalar yakalar,resimlerini gördüm botla cikmissiniz suya cok güzel bir taktik.

Selamlar Saygilar
   Mehmet Usta.
Bul
VerrucktBig Grinusta bizde o zaman fotoğraf makinası yoktu yoksa ne turnalar yakalıyorduk biz bu resimler son zamanlarda çekilenler 1993-4 yılları ondan önce yoktu ya makina falan daha doğrusu makaralı olta bile kimsede yoktu o zamanlar ah ahhhhhhhhhh.
Bul

Bana da cok kücük yasda bulasdi bu hastalik amcam ve Dayilarim götürürdü baliga,ya baraja ya göle giderdik oltalarimizda Askeriye`nin
Tank telsiz anteniydi,cok güzel kivriliyordu.
Ben ev ödevimi iyi ögrendim,Ustalarimdan bu isi ögrendim,ve hep ögrenmeye devam edecegim.
Simdi sira bizde,bizler bilgilerimizi aktarmaya calismak zorundayiz,cünkü
daha nice avlar bizi bekliyor.

Selamlar Doga Dostlari.
Bul
yeni gördüm bu resmi mehmet usta tebrikler temiz iş valla daha büyüklerine inşallah iiki denizci degilsiniz kamil bi ve senden korkulur valla ne diyim ratgele Smile
Bul
Tesekkürler Windsurfer,
Daha büyügü hepimizin basina,Rastgele.

Mehmet Usta.
Bul
daha büyüklerini nasip olur inş.rast geleSmile
Bul
usta helal olsun iyi kepçecin varmış ki bota alabilmişsin. sizin fikrinize katılmıyorum kullandığın malzemeye aaa bu usta balıkçı ben buna bir zıplayayımmı diyor turna. Smile) tabiki hayır. sadece şans 10 kg turna geldide bizmi yakalamadık. unutma balığı kepceci yakalar buralarda 10 kg olmasına kadar büyütmüyorlar genelde yakalıyorlar 1 karış turnayı bile bırakmıyorlarSad( arkadaşlar lütfen 40cm altını bırakalım emin olun ki birgün bıraktığımız (sipsi) rekor olarak geri dönecektir herkeze bol şans.. rastgele.
Bul
Merhaba turna_06
Bilmem niye karsi cikiyorsun bu malzeme konusunda sipsi kardesimizde ayni seyi söylüyor malzeme degil tecrübe daha önemli diye yazmis bana.Tabiki tecrübe önemli Turna gibi yirtici baligin dogal yasantisini sevdigi yerleri hangi saat avlanir ne yer bunlari bilmek lazim tabiki ezbere bütün gün kasik at dur olur mu öyle,en kisa yoldan suya baktiginda nerde olabilecegini tahmin etmek ve oralarda avlanmak lazim.Yazin ayri yerde Kisin ayri yerde durur bunlari bilirsen Sipsi degil Büyük TURNA tutarsin bu avlandigim irmakta 1600 balikci avlaniyor ruhsatli Turna o kadar kolay ciksa hepsi birer tane tutsa 1600 turna eder allahtan tutamiyorlar ve turnaya büyüme imkani doguyor ve kanunlara uyuluyor 60 cm den kücük Turna alinmiyor.
Misinan agir balikta koparsa firdöndün acilirsa igne kopar yada acilirsa nasil
büyük balik cikaracaksin oltanin ucu kirilirsa.
Benim Kepcecim yok iyi bir kepcem var tek basima baliga bile gitsem hic problem degil ne gelirse oltama gelsin cikaririm.
Bu forum da tecrübemi ve bilgilerimi aktarmak icin burdayim,bilgi ihtiyacinda olan arkadaslara memnuniyetle bilgi vermeye hazirim ama sebebsiz seylerle tartismak istemiyorum.Tartismak gereken seyler Sipsi
tutanlarla Kelebek tutanlarla ve zamansiz av yapanlarla o zaman tartismaya hazirim.
Türkiyede`de büyük Turna var Tutmasini bilene.[attachment=559]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  rifki abimden turna şovu sefer 11 3,130 15-10-2014, 11:58
Son Yorum: sefer
  yeni turna resimleri Kamil ILIPINAR 37 6,131 18-01-2011, 22:33
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  Turna avladık... aygroup 29 4,398 12-08-2010, 23:42
Son Yorum: aygroup
  Kaçamak Turna Avı aygroup 31 4,352 07-10-2009, 20:11
Son Yorum: aygroup