Yorumları: 324
Konuları: 43
Selam Balikci Arkadaslar.
Bu Turnayi gecen sezon yakaladim,burda Alamanyada Turna sezonu
01.Haziran´da baslar 15.Subat biter, Turna`nin boyu alabilmemiz icin
en az 60 cm olmasi gerekiyor.
Selamlar Mehmet Usta.
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ne diim daha büyükleri inşallah orası almanya burası türkiye burda millet bir karış turnayı bile affetmiyor yeterki yakalasın.
Allah daha büyügünü size nasip etsin iiiiiiiiiiiiiinsallah.
Herkes Turna yakalar aaaaaaama Büyügünü Ustalar yakalar,resimlerini gördüm botla cikmissiniz suya cok güzel bir taktik.
Selamlar Saygilar
Mehmet Usta.
Yorumları: 6,094
Konuları: 112

usta bizde o zaman fotoğraf makinası yoktu yoksa ne turnalar yakalıyorduk biz bu resimler son zamanlarda çekilenler 1993-4 yılları ondan önce yoktu ya makina falan daha doğrusu makaralı olta bile kimsede yoktu o zamanlar ah ahhhhhhhhhh.
Bana da cok kücük yasda bulasdi bu hastalik amcam ve Dayilarim götürürdü baliga,ya baraja ya göle giderdik oltalarimizda Askeriye`nin
Tank telsiz anteniydi,cok güzel kivriliyordu.
Ben ev ödevimi iyi ögrendim,Ustalarimdan bu isi ögrendim,ve hep ögrenmeye devam edecegim.
Simdi sira bizde,bizler bilgilerimizi aktarmaya calismak zorundayiz,cünkü
daha nice avlar bizi bekliyor.
Selamlar Doga Dostlari.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
yeni gördüm bu resmi mehmet usta tebrikler temiz iş valla daha büyüklerine inşallah iiki denizci degilsiniz kamil bi ve senden korkulur valla ne diyim ratgele
Tesekkürler Windsurfer,
Daha büyügü hepimizin basina,Rastgele.
Mehmet Usta.
Yorumları: 221
Konuları: 14
daha büyüklerini nasip olur inş.rast gele
Yorumları: 14
Konuları: 1
usta helal olsun iyi kepçecin varmış ki bota alabilmişsin. sizin fikrinize katılmıyorum kullandığın malzemeye aaa bu usta balıkçı ben buna bir zıplayayımmı diyor turna.

) tabiki hayır. sadece şans 10 kg turna geldide bizmi yakalamadık. unutma balığı kepceci yakalar buralarda 10 kg olmasına kadar büyütmüyorlar genelde yakalıyorlar 1 karış turnayı bile bırakmıyorlar

( arkadaşlar lütfen 40cm altını bırakalım emin olun ki birgün bıraktığımız (sipsi) rekor olarak geri dönecektir herkeze bol şans.. rastgele.
Merhaba turna_06
Bilmem niye karsi cikiyorsun bu malzeme konusunda sipsi kardesimizde ayni seyi söylüyor malzeme degil tecrübe daha önemli diye yazmis bana.Tabiki tecrübe önemli Turna gibi yirtici baligin dogal yasantisini sevdigi yerleri hangi saat avlanir ne yer bunlari bilmek lazim tabiki ezbere bütün gün kasik at dur olur mu öyle,en kisa yoldan suya baktiginda nerde olabilecegini tahmin etmek ve oralarda avlanmak lazim.Yazin ayri yerde Kisin ayri yerde durur bunlari bilirsen Sipsi degil Büyük TURNA tutarsin bu avlandigim irmakta 1600 balikci avlaniyor ruhsatli Turna o kadar kolay ciksa hepsi birer tane tutsa 1600 turna eder allahtan tutamiyorlar ve turnaya büyüme imkani doguyor ve kanunlara uyuluyor 60 cm den kücük Turna alinmiyor.
Misinan agir balikta koparsa firdöndün acilirsa igne kopar yada acilirsa nasil
büyük balik cikaracaksin oltanin ucu kirilirsa.
Benim Kepcecim yok iyi bir kepcem var tek basima baliga bile gitsem hic problem degil ne gelirse oltama gelsin cikaririm.
Bu forum da tecrübemi ve bilgilerimi aktarmak icin burdayim,bilgi ihtiyacinda olan arkadaslara memnuniyetle bilgi vermeye hazirim ama sebebsiz seylerle tartismak istemiyorum.Tartismak gereken seyler Sipsi
tutanlarla Kelebek tutanlarla ve zamansiz av yapanlarla o zaman tartismaya hazirim.
Türkiyede`de büyük Turna var Tutmasini bilene.[attachment=559]