Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sağlıklı Bir Yaşam için Balık Tüketilmeli
Yaz aylarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yok denecek kadar balık tüketimi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, kalp, guatr ve kemik sağlığı için yaz aylarında da balık tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mahir Çiftçi, kalp hastalıklarının en iyi ilacının içerdiği koruyucu yağ asidi sebebiyle balık olduğunu belirtti. Her yaşta insanın yaz kış demeden balık tüketmesi gerektiğini söyleyen Mahir Çiftçi, "Kalp hastalarının sofralarında kışın olduğu gibi yazın da balığı eksik etmemesi ve günde ortalama 350 gram yağlı balık tüketmeleri gerekir. Balıkta herkes için yararlı A, B ve D vitaminlerinden bol miktarda bulunmaktadır. Balıkta doymamış yağ

asitleri fazla. İçerdiği koruyucu yağ asidiyle balık, kalp hastalarının tercih etmesi gereken bir gıda. Bu özelliğiyle tam bir kalp dostu. Japonya'da kalp hastalıklarının az görülmesinin sebebi balık tüketiminin fazla olmasıdır. Balıktan istenen faydanın sağlanabilmesi için pişirilmesine dikkat etmek gerekir. Balığı ızgarada yada fırında pişirmek daha sağlıklı. Yağda kızartıldığı zaman kolesterol ve yağ oranı artıyor. Avantajını kaybediyor. Balık yazın da tüketilmeli ve bu ihmal edilmemelidir" dedi.

Balığın faydalarının saymakla bitmeyeceğini anlatan doktorlardan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Yeter Cengiz ise "Kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor, kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemli. Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir. Bu özelliğiyle kemik erimesi sorununu fazla yaşayan menopoz dönemindeki kadınlar ve yaşlıların balık etini fazla tüketmesi gerekir. Sardalya ve somon gibi konserve balıklar

ve yumuşak kılçıklarıyla beraber yenilebilecek küçük balıklar, süt ürünleri yanında beslenmemizde daha fazla kalsiyum almanın en iyi yoludur" diye konuştu.
alıntı:haberler
Bul
Paylaşım için teşekkürler nihat abi.Saygılar.
Bul
LeVReKCi yazdı:Kalp hastalarının sofralarında kışın olduğu gibi yazın da balığı eksik etmemesi ve günde ortalama 350 gram yağlı balık tüketmeleri gerekir.
Demesi kolay tabi Ağabey. Senin kadar balığı nereden bulacağız Smile) Topu topu şurada 3-4 ay sezonumuz var.

Yani 350 gr olduğuna göre hergün bir lüfer yiyeceğiz nasıl olacak bu iş... Yada fabrikasyon çupralardan onlar tam 350 gr. Bu sene 10 tane çupra yedim bıktım birdaha canım istemiyor. :-{)
Bul
balığın sağlık açısında faydaları hiç şüpesiz belli.birde balığı hiçtutmamış yada balığa gitmemiş birinin balık tutmaesnasındaki aldığı hazzı ve pisikolojik artı getirilerini kimse göz ardı edemez.bi maklede okumuştum.rebilitasyon teknikleri arasında pisikolojik sorunları olanlar için önerilen tekniklerde özellikle yetişkinlere hayvan beslemeleri ve birinci derecende balığa çıkmak gibi öneriler veriliyormuş...
Bul
balık tutmak olmasaydı ben sanırım şimdi 45 yaşında bi insan olabilirdim stres olarakda saglık olarakda insanabalık iyi geliyor .
hüseyin hiç olmassa istavrit var hemen hemen herzaman var kışın hamsi var her zaman balık tutup yenebilir veya çok ucuz balıklar alınabilinir 1 kg kıyma parasına 2-3 kg bazen 4-5 kg balık alıyorum palamut zamanı 3 palamut 5 ytl ye düştügü oluyor gerçi bundan sonra bu fiatlar zor ama yinede ucuz oluyor ve en güzeli istavrit herzaman vardır
Bul
LeVReKCi yazdı:balık tutmak olmasaydı ben sanırım şimdi 45 yaşında bi insan olabilirdim stres olarakda saglık olarakda insanabalık iyi geliyor .
hüseyin hiç olmassa istavrit var hemen hemen herzaman var kışın hamsi var  her zaman balık tutup yenebilir veya çok ucuz balıklar alınabilinir 1 kg kıyma parasına 2-3 kg  bazen 4-5 kg balık alıyorum palamut zamanı 3 palamut 5 ytl ye düştügü oluyor gerçi bundan sonra bu fiatlar zor ama yinede ucuz oluyor ve en güzeli istavrit herzaman vardır

Tamam almak mesele değilde. Bizde her zaman satılmıyor. Balık almak için ya Sarıyer'e geçeceksin yada otobüse binip Beykoz'a. Oda hergün olmaz. 3 aydır oralarda da balık yok ya. Hep çiftlik balığı... Bu sene hamsi de olmadı. En iyisi vaktin olacak hergün işe gider gibi balığa gideceksin. Emekli olunca tek düşüncem bu. Tabi balık kalırsa.
Bul
istavrite talim hüseyin en iisi bi derin dondurucu mu alsak evlere istavrit lüfer ne bulursak koyup 6 ay yeriz artık
Bul
Paylaşım için teşekkürler nihat
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  neden balık yemek lazım LeVrEkCi 13 5,500 28-11-2013, 17:16
Son Yorum: Sensei1903
  Zehirli Balık Çarpmalarında Yapılması Gerekenler Woiwodia 19 4,307 11-05-2013, 21:42
Son Yorum: Antepli 27
  balık zehirlenmesi LeVrEkCi 9 2,787 26-11-2011, 14:50
Son Yorum: HAŞİM77
  balık kılçığı boğaza batması... ssevdim 14 9,715 26-11-2011, 14:42
Son Yorum: HAŞİM77
  Güçlü hafıza için yenilmesi gereken 4 besin LeVrEkCi 11 3,545 22-11-2010, 10:33
Son Yorum: yycolak
  Balik saĞliktir Bahadır Sarıca 13 3,079 13-05-2010, 10:31
Son Yorum: Tropheus
  Balık Yağının Faydaları tedirgin SaZaN 20 5,944 01-05-2010, 16:32
Son Yorum: orhanekmekci
  kalp sağlığı için soğuk deniz balığı LeVrEkCi 7 2,338 28-04-2009, 10:26
Son Yorum: yycolak
  çocuğa haftada 2-3 kez balık LeVrEkCi 35 5,750 28-11-2008, 02:40
Son Yorum: adem77
  Balık avı kazaları; murki 11 3,204 18-07-2008, 09:55
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü: