13-08-2007, 10:08
sabah 6.30 gibi yola koyulduk. oraya 9,30 gibi vardık.sabah kahvaltısı yaptık bizi karşılıyacak arkadaşı bekledik, saat 11,30 kadar. tabi bu esnada dönmeyi bile düşündük.sonra arkadaş geldi bizi biraderinin oraya götürüp bıraktı ve yanımızdan ayrıldı.onlarda yeni balıktan çıkmışlardı.bizi balık tutacağımız yere götürdüler önce serpmeyle bayağı kefal aldık. dere ve denize atarak tuttuk.sonra ufak canlı balık tutmak için mezbaha önüne gittik. sardalyaya benzer ufak balıkları kah kepçeyle kah kamışla tuttuk bayağı yem sağladık.sonra bizi turna orada oklama dedikleri balık yerine götürdüler ve bizi bıraktılar yanımızdan ayrıldılar.orada bulanmadık bişey hemen geri mezbaha önüne geldik.orda bir adam yer söylemişti orda çıkıyor diyehemen onu öğrendikve yola koyulduk. ve yeri bulduk.hava kararana kadar turnaya atıp sonra da yayın deniyecektik.8,9 yaşlarında orada oturan iki çocuk yanımıza geldi turna( oklama) şurda var sizi görüreyimmi dedi tabi bizde hemen olur dedik.çocuk bizdeki takımları görünce dibi düştü ona bir el oltası verdim ben bunu ne yapayım dedi ve kamışlara göz koydu,bizde söz dedik birdaha gelişimizde sana kamış getireceğiz dedik ve turnayı kaptık.sonra sofrayı kurdukhava karardı bir çocuk grup geldi burası özel mülk deyip bize çıkındedi veya adam başı 5 ytl vereceksiniz dedi.hadi kalk gidelim dedim. dur dedi mehmet ali abi iki konuştu bağladı işi bizde geceleme başladık.kamışlarım hazırladık attık ve akşam yemeğine oturduk.ve geceledik orda tabi yayın alamadık sabahı zor ettik sivrisineklerden dolayı sabah kalkdık kahvaltı yaptık ve yola koyulduk geri döndük.