Yorumları: 1,719
Konuları: 82
http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.a...p=02010300
ARKADAŞLAR BU KAMIŞI KULLANANIZ VAR MI?? NASI KAMIŞ BEN Bİ KAÇ YERDE GÖRDÜM MAKİNANIN TAKILDIĞI YER SANKİ YAPIŞTIRMA GİBİ BİDE HEPSİN DE İTALYAN BAYRAĞI OLMUO GALİBA OLMAYINCA SAHTE Mİ OLUO?? BİLGİSİ OLANLAR VARSA BİLSİNİ PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM RASGELE...
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Arkadasım ben bu kamısa gecen hafta bızım burda bır balıkcıda bakmıstım.Hosuma gıtmıstı.Almak konusunda hala kararsızım.Bıraz daha dusunmem gerek.Alırsam haber verırım.
Yorumları: 68
Konuları: 4
Lineaeffe freestyle italyan patentli çin malı bir kamıştır. 3.90 m. 50-150 g. atarlıdır. Surfcasting (Plajda balık avı) için Kullanılabilecek bir teleskopik kamıştır.Makine yatağı sağlamdır.Üstünde elmas resmi vardır. Ülkemiz denizlerindeki kıyı akıntıları için atarı ideal sayılır.Kompozit karbon çelik sargılı hafif ve sağlam bir kamıştır.100g.dan fazla kurşun takmana zaten pek gerek olmaz.Kısacası kumsal bir plajdan yağmursuz bir havada iyi bir surf makine ile kullanmak şartıyla , at bekle türü avda kamış arıyorsan fiyatı uygun bir kamıştır.
Mustafa 38-Tekirdağ
aslında ben bunu sadece paljdan değilde normal at çek zargana,mırmır mesela onun içinde kullanmak istiyorum
Yorumları: 68
Konuları: 4
Esasında makine ve kamış seçimi detaylı bir konu.Ama söz konusu kamış
surfcasting sınıfında bir kamış.Yabancı internet sitelerini incelediğinde
surf kamışların gelgitin yoğun olduğu dalgalı okyanus kıyılarında dalgaların yoğun olduğu bölgenin ötesine oltayı atmak yani 50-60 metrelerden ötelere oltayı atmak zorunluluğundan icat edildiğini görürsün.Bu kamışlar 3.90 m.den başlar.Uzun olması kaldıraç kuvveti yarattığı içindir.Atış tekniği spining(savurma) tekniğinden farklıdır.Casting (Fırlatma) teknikleri ve buna uygun makinalar farklıdır.Bu kamışın uzak atış avantajı dışında dezavantajları vardır.Kumsallarda bile kullanırken 10 metre çevrende kimsenin bulunmaması lazımdır .Hatta yarattığı kuvvet nedeni ile misinayı tutan parmağına koruyucu takman lazımdır (atış esnasında parmağı kopartacak derinlikte kesiklerin olduğunu okudum) Zargana mırmır tutmak için 2.70-3.00 m. kamış yeterli zaten .Ben Marmara denizinde kalkan balığı için sarozdada deniz sığ olduğu için uzak atış amacı ile kullanıyorum.Kumsal dışı kalabalık yerlerde ve liman kayalarının üstünde bu kamışı kullanmıyorum.Atış esnasında dengeyi kaybettirebilir. Sizin av sahalarının şartlarına uygun olurmu bilemem.
Yorumları: 32
Konuları: 9
italyan bayraklı olanlar italyan üretim Lineaeffe freestyle de bayraklı modeldir 50-150 gr atarı vardır esnek bir kamıştır
kamışların atma değerleri +%20 -%20 dir yani o kamışın en iyi değeri 40-120 dir buna göre değerlendir bnede 4,20 turne fresh var ama 40gr da dibime düşüyor burdan hesapla avına ve kullanacağın yere göre al aynısını arkadaşıma ben aldım çok memnun ama o yosunlu ve sığ yerde attığı için yani uzun lafın kısası 120 grama kadar ful bir kamış
biliyorum yani kullandım o mesajı yazdığımdan beri 150 grama banamısın demiyor valla çok memnunum shimano alcam bi tane 150 ytl şindi bakalım n ara ama kamış elinde varlığıyla yokluğu anlaşılmıyor