Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrek yemekleri
#1
levrek yemekleri
       Eti son derece lezzetli, hafif, sindirimi kolaydır. Bu nedenle de balık yemeklerinin hemen hepsine levrek uygun düşer. Bazı yemekleri diğer balıklarınki gibi yapılırsa da genel olarak levrek yemekleri özellik isteyen yemeklerdir.
        
        IZGARASI: Pulları kazınıp ayıklandıktan sonra, diğer balıklarda olduğu gibi pişirilir.
       BUĞULAMASI: Her türlü buğulaması yapılır. Salt suyla da yapılır, diğer balıklarda olduğu gibi sebze garnitürlü olanı da yapılır. Ancak et suyunda haşlaması en makbul olanıdır. Bunun için 250 gr. yağsız ve kemiksiz et, yemeklik ayıklanmış l00 gr. taze fasulyle, kazınmış bir havuç, soyulmuş orta boy bir soğan, bir tencereye konup üzerlerini örtecek kadar su ve tuz ilave edilir. Yarım saat kadar pişirilen bu karışım, ateşten alınıp suyu süzülür. Bu su, bir tepsiye konur ve bunun üzerine de fileto haline getirilmiş levrek parçaları dizilir. Bu karışım da yarım saat kadar pişirildikten sonra ocaktan alınıp üzerine eritilmiş bir kaşık tereyağı ve onun üzerine de yuvarlak dilimlenmiş domatesler dizilir. Bu durumda 5 dakika daha pişirilip, ocaktan almadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenerek servise verilir.
       ŞARAPLI FİLETOSU: Fileto haline getirilmiş levrek, hafifçe tuzlanıp bir tencereye dizilerek üzerine yarım bardak beyaz şarap ve limon sıkılıp, bir çorba kaşığı tereyağ ilavesi ile üstü kapatılarak ocağa konur. 10-15 dakika pişirildikten sonra ocaktan alınır. Büyük boy bir adet soğan yemeklik doğranıp, iki çorba kaşığı tereyağı ile birlikte sararıncaya kadar kavrulur. Tavla zarı büyüklüğünde parçalara bölünmüş domates ve patates bu karışımın içine katılıp, 15 dakika daha karıştırılarak kavrulur. 5 dakika sonra kabukları soyulmuş, çekirdekleri alınmış ve fındık büyüklüğünde parçalara bölünmüş 2 adet orta boy domates parçaları kavrulmakta olan karışıma katılıp, bir kaşık un da ilave edildikten sonra, bir-iki defne yaprağı da içine atılır. Karıştırılarak 5 dakika daha kavrulur.
       İki bardak su ilavesi ile 20 dakika daha pişirilir. Elde edilen bu pişmiş sebzeler bir madeni süzgeçte, üstlerine bastıra bastıra süzülmesi sağlanır.
       Levrek filetoları elde ettiğimiz bu sebze suyunun üzerine konup orta ateşte fırına verilir ve 20 dakika daha pişirilerek servise çıkarılır.
       LEVREK FIRINDA: Fileto haline getirilmiş balık eti eşit parçalara bölünür ve tuzlanarak üzerlerine karabiber serpilir. Bir büyük patates ince ince dilimlenir. Yağlı kağıdın içine patatesleri koyduktan sonra üstlerine bir kaşık tereyağı ilave edilir. Bunun üzerine konan balık filetolarını patatesler saracak şekilde kağıt kapatılır. Dibi likit yağ ile yağlanmış tepsi içine konulup 10-12 dakika fırında pişirilir ve balık dışarı alınır. Bir tatlı kaşığı tereyağına, kekik, karabiber ve bir bardak kırmızı şarap ilave edilerek ocağa konur. Kıvamı katılaşınca o da bir kenara alınır. Servis tabağının ortasına ince ince kıyılmış yeşil soğanlar yayılır. Kenarlarına rokalar dizilir. Fırından çıkartılmış balık soğanların üzerine konularak üzerine sosu ilave edilir.
       Levreğin, diğer yemekleri, kâğıt kebabı, tavası, her türlü haşlaması diğer balık yemekleri gibi yapılır.  
Bul
Cevapla
#2
2 kg dan fazla levregi kesinlikle yemem direk veririm 2 kg dan küçükleri yerim veya dolaba atarım başka zaman yerim küçükleri çok daha lezzetli olur.
bir tepsiye yarım çay bardagı sıvı yağ
2 adet orta boy domates
bolca mantar
istege baglı olarak karedes
3 yaprak komşumun agacından kopardıgım defne yapraklarından
tuz
karabiber
yarım kutu krema(koymadanda cok güzel oluyor)
acı sevenlere kırmızı biber
maydonoz
limon
bunların ölçüleri yok kafama göre koyuyorum fırında önce 1 saat pişiriyorum balık iice pişince fırından alıp balıkların üstünü kaşar peynirle kapatıyorum ve ızgarada kaşarların üstü kızarana kadar pişiriyorum ve servise sunuyorum
afiyet olsun
bi yaptıgımda resminide çeker gönderirim
Bul
Cevapla
#3
89abi ben levrek yedim ama çarşıdan pazardan aldığım levrekleri..senin gibi kendi tuttuğum levrekleri yemek istiyorum..ozaman bu tarifleri uygulıycam.ama kaç kere bana levrek işini öğret dediysemde cevap alamadım ...acaba amatör olduğum içinmi abi..neyse abi rakı benden eğer kabul edersen...levrek zamanı gelince..teşekkürler tarifler için abi..76
Bul
Cevapla
#4
ozan kusura bakma ama en az 5 kere ayrı yerde ayrı konu başlıgı altında levrek tutuş şeklimi olta düzenegimi anlattım yani amatörlükle alakası yok ben bildigimi saklamam anlatırım bi daha anlatiim sanırım sen yokken yazıyorum konu altlara gidiyor okuyamıyorsun
ben tekne ile levregi avlıyorum yem olarak izmarit istavrit ispari gelincik kaya balıgı en son çare suni silikon yem le tekneyle gezerek avlıyorum uzun olta şeklinde kurşun kurşundan sonra 27 veya 30 numara misinayı 12 kulaç uzatıp tek çarpraz kahverengi kanca kullanıyorumlevregin en cok bulundugu saattlerde yani sabah gün agarmadan çıkıp öglene kadar veya akşam üstü çıkıp gece ye kadar duruyorum.aslında levrek tekne ile durarakda avlanır ama ben gezerek daha zevk alıyorum rakı sorun degil balıkçılıga çok fazla zaman ayıramıyorum o yüzden kimseyle balıga çıkamıyorum vakit buldummuda ailemle gidip teknemle açılıyorum yani ne zaman nasıl çıkacagım belli olmuyor ama muhabbet olsun paylaşım olsun diye istanbulda bigün biyerde bi rakı içeriz hiçbişey yapamasak çekeriz sahile rakı bira ne bulursak açar sohbet ederiz buna her zaman varım kimse bana darılmasın gücenmesin benim tekne tek oltalık 2.yi atamıyorum babamla bile çıkınca o atıyor ben onu kameraya çekiyorum veya ben atıyorum o çekiyor bide zamanım belli olmuyor ailece gidiyorum yanlız pek gitmiyorum yani gelmek isteyen buyursun gelsin diyemiyorum ama istanbulda haberleşelim bi gece olur hafta sonu olur bigün sohbete rakı balıga herşeye varım beni anlıyacagınızı umuyorum saygılar
Bul
Cevapla
#5
:xx82::abi olurmu ya öyle şey.. sen kusura bakma..tekne falan bahane..maksat muhabbet..işi bilen biri olduğun için çok soruyorum..bu işe gönül veren bi abimizsin..soruya cevap yazman bile beni gururlandırıyor..abi üye olduğumdan beri senin tuttuğun balıklara bakıyorum..levrekçi baba dedimmi tamam diyorum abi..balıkçı arkadaşlara gösteriyorum resimleri.. hepsi kafayı yiyo balıkları görünce..bizim balık camiasıda geniş kadıköyde... ama bu taraflarda pek balık çıkmıyo hep karşıya geçiyoruz..boğaza takılıyoruz...eğer kıyıdan tutacaksak gel abi buluşalım müsait bi zamanda..mesela sarayburnu kayalıklarda mırmıra atabiliriz..hafta sonu olabilr ben yemi hallederim(kaya kurdu)..cankurtaran yapıyomuş,fırsatı bulamadım..mangalıda yakarız.eşşek istavritleride atarız,iyi olmazmı abi,ne zman müsait olursan ..abi sen avcılar tarafındamı oturuyodun yanlışmı hatırlıyorum..bak bekliyorum abi tel da yazıyorum..0535 9483056 .abi herhangi bi sağlık sorunun olursa yardımcı olmaya çalışırım..özel bi hastanede sağlık memuruyum..kendine ii bak allaha emanet ol...72
Bul
Cevapla
#6
yemek tarifleri için teşekkürler,ilk levreğimi tuttuğum zaman verdiğin tariflerden birini uygulayıp afiyetle götüreceğim,resminide çekip herkezle paylaşacağım inşallah,yemek tarifleri ve levrek tutma konusunda verdiğin bilgiler için teşekkürler..rastgele...selamlar..
Bul
Cevapla
#7
ozan iltifatlar için teşekkürler ben sarıyer tarafında oturuyorum yeniköyde büyüdüm evlendikten sonra maslaga gectim şimdi maslaktayım bilgileri paylaşmak işimiz hepimiz bişeler ögrenecegiz ögretecegiz amaç bu bende çok şey ögrendim bu siteden saglık sorunum inşallah olmaz ama olursada kapını çalarım sahilde balık rakı bira sohbet herzaman olabilir gece olabilir perşembe akşamları içki içmem onun harici herzaman olabilir içki de olmasadaolur muhabbete uygun bi zaman ayarlarız hangi saglık kuruluşundane görevlesin bilmek isterim sakıncası yoksa görüşmek üzere saglıkla kal ratgele
Bul
Cevapla
#8
bir levrek tarifide ben vereyim. benim tarifte kullanilan malzeme sayisi cok az. denemenizi öneririm. bizde levregi baksa sekilde pisirme olayi bitti bu tariften sonraSmile

tutmasini bilen denizden avlasin, bilmeyende balikcidan levregini alsin Smile levregi guzelce temizledikten sonra bir sagina bir soluna bicakla cizik atin. levregi sivi yag ile yaglayin. elinizle yagi guzelce levrege surun. yaglarken elinize tuzda koyun bir taraftanda baligi tuzlamis olursunuz. tepsiye bir miktar yag koyup elinizle tepsinin dibine iyice yayin. baliklari tepsiye koyun. baliklarin üstüne bolca limon sikin. onceden isitilmis firina koyup pisirin. afiyet olsun.

bu tarifi ozellikle birde bulabilirseniz mırmır (2 sene öncesine kadar böyle bir balıktan haberim yoktu) da deneyin. levrekten daha da guzel oluyor.

Saygılar,

Cüneyt
Bul
Cevapla
#9
FOLYO İÇİNDE LEVREK ( 10 KİŞİLİK )
--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler :
4500 gr.levrek
1 adet limonun suyu
150 gr. tereyağı
4 adet soğan
4 diş sarımsak
4 adet havuç
Karabiber
Tuz

--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Tüm balıkları iyice akan suyun altında yıkayın.


Aliminyum folyoyu balıkların üzerlerini kapatacak kadar kesin ve folyoların içine 10 gr. tereyağ koyun ve tuz ile karabiberini ekleyin.

Folyonun içine dereotu, maydanoz ve küçük küçük kesilmiş havuçları ve balıkları da koyduktan sonra kenarlarını iyice kapatıp 8-12 dakika pişirin.


biglook tan alıntıdır
Bul
Cevapla
#10
abi önce levreği tutarım inşallah sonrada yemek nasip olur ama tarif çok iyi tutarsam deneyeceğim
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Şarapta marine edilmiş fırında levrek tarifi Woiwodia 12 4,944 11-10-2012, 16:34
Son Yorum: fish or die
  kaşarlı levrek buğulama LeVrEkCi 52 10,957 25-01-2012, 17:36
Son Yorum: YaKaMoZ
  fırında kaşarlı levrek LeVrEkCi 23 10,462 05-12-2010, 14:27
Son Yorum: LeVrEkCi
  Fırında levrek ben yaptım.. bucalı 19 3,357 27-01-2009, 20:18
Son Yorum: MaVrUşGiL
  fırında lüfer levrek karışık LeVrEkCi 21 4,676 13-01-2009, 16:52
Son Yorum: manisalıdeli
  midye yemekleri LeVrEkCi 2 3,752 02-07-2007, 13:44
Son Yorum: esaka
  Kiremitte Levrek Balığı LeVrEkCi 5 2,131 29-04-2007, 21:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  fırında levrek harslan1978 15 3,924 18-03-2007, 19:03
Son Yorum: kılçık
  Hamsi Yemekleri çatalca 84 7 3,172 29-11-2006, 10:05
Son Yorum: cahitusta
  barbun yemekleri LeVrEkCi 0 2,444 06-01-2006, 19:58
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi