Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
köpekbalığı bereketi
[attachment=3924]
Aydın'da 4 ayda ağlarına 20 köpekbalığı takılan balıkçılar son derece memnun.
Son olarak bu sabaha karşı Aydınlı balıkçılar Sezgin, Selçuk ve Cengiz Sulut kardeşler sardalye avlamak için Didim İlçesi'nden denize açıldı.

Sabah saat 04.00 sıralarında balıkçıların ağına Çeşme Mordoğan mevkii açıklarında 4 metre boyunda ve yaklaşık 500 kilogram ağırlığında Camgöz cinsi köpek balığı takıldı.

Köpekbalığını yakalayanlardan Sezgin Suluk, aslında sardalye için denize ağ attıklarını belirterek, ağları çekmeye başladıklarında köpek balığını fark ettiklerini söyledi.

Teknedeki mürettebatın yardımıyla vinç kullanarak yarım ton ağırlığındaki balığı tekneye çıkardıklarını ifade eden Suluk, "Daha öncede ağlarımıza Didim ilçesi açıklarında köpek ve orkinos balığı takılmıştı. Bu yıl balık adına çok bereketli bir sezon geçiriyoruz. Biz yıllardır bu işten ekmek yiyoruz. Vatandaşlarımızın görmesi için köpekbalığını Aydın'a getirdik. Son aylarda Didim açıklarına çok sayıda köpekbalığı yakalandı. Yakaladığımız balığı Japonya'ya göndereceğiz" şeklinde konuştu.

İnternethaber
Bul
helal olsun demek iyi para yapıyor taa japonyaya gidecek bide
Bul
hasan reis balik gercekdende buyukmus,ben karadenizde onun bir metre olanina kadar yakaladim,tabi agla.eyer kucuk felan denk gelirse yimeyi dene.harika tadi olan bir balik.ben bi tadina bakmanizi tavsiye ederim
Bul
hakan o resimdeki degildir ama o benim korktugum white poiner nin ta kendisi avusturalya ile afrika da bulunuyor bunlar bir kac tane daha okyonus ulkelerinde turkiye yede gelmisse isiniz harap suya filan girilmez valla
Bul
benim tuttuklarım para etmez yoksa herkes tutardı ben komşulara veriyorum terbiye edip şişini yapıyorlar çok da güzel oluyormuş
Bul
küresel iklim değişikliği deniz canlılarını da etkiliyor. doğal yaşam alanları değişiyor. haberlerde üç ay sonranın balığını çıkardıklarını söylüyorlardı balıkçılar.
Bul
Peki bu kadar kıymetli ve değerli bir balık da neden sadece ağlara takılınca Caponlara satıyorlar da özel olarak Köpek Balığını avlamıyorlar.
Belgesellerde izlediğim kadarıyla açık denizlerde köpek balıklarını etrafınıza toplamak pek de zor değil.Pek akıl erdiremedim ben bu işe ?
Bul
demek okyanusun balıklarıda tatil olarak türkiyeyi seçmeye başladı
Bul
bu kopek baligi cinsi denizlerimiz oldu olali burda.turkiyede ekonomik deyeri yok.onun icinde balikcilar tarafindan yakalanmiyor veya o baligi yakalamak icin ozen verilmiyor,suan ulkemizde tutulan ton baliklarinin neredeyse hepsi japonyaya gonderiliyor,tabi bu kopek baligi cinsi japonyada tuketildigi icin az da olsa ekonomik kiymeti oluyor.sadece o kopekbaliklari gonderilmiyor ton baliklari kafilesiyle birlikte japonyaya ihrac ediliyor.
Bul
unutmadan eyer o cam goz kopek baligi yanlislikla elinizi isirirsa, elinizde kasinma hissi hissedersiniz,cunku disleri olmayan bi kopek baligidir,yani mezgit baligi agizi gibi.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  marmara denizinde köpekbalığı Cihan Deniz 13 2,034 12-01-2012, 18:33
Son Yorum: Cihan Deniz
  Köpekbalığı 30 metre ötesini göremez! LeVrEkCi 7 1,708 10-06-2010, 01:11
Son Yorum: orhanekmekci
  Boğa köpekbalığı tekneye atladı LeVrEkCi 32 4,131 17-08-2009, 13:51
Son Yorum: bahriyeli
  Ağlara levrek bereketi tatar35 18 3,434 22-04-2009, 18:53
Son Yorum: LeVrEkCi
  ağlara köpekbalığı sürüsü takıldı LeVrEkCi 30 4,922 06-02-2009, 03:50