Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sarmısaklı levrek
#1
SARIMSAKLI LEVREK

Yaklaşık 300-400 gr civarında yani porsiyonluk sayılabilecek levrekleri temizledikten sonra yanlarından bıcak uçu ile küçük kesikler yapılır ve bu kesiklerin içine sarmısak konur ve çok az tuzlanır zevke göre isterirse folyonun içine bir veya iki tane defne yaprağı konulabilir veya kekik.

Balık folyonun içine konulduktan sonra ister fırında isterseniz eğer açık alanda iseniz yakmış olduğunuz ateşin içine gömebilirsiniz yaklaşık olarak 20-30 dakika içinde servise hazır olur afiyet olsun

Malzemeler

Kişi başına 1 balık

5-6 diş sarmısak

Yeteri kadar defne yaprağı veya kekik

Tuz

Yeteri miktarda alminyum folyo


Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Şarapta marine edilmiş fırında levrek tarifi Woiwodia 12 4,944 11-10-2012, 16:34
Son Yorum: fish or die
  kaşarlı levrek buğulama LeVrEkCi 52 10,957 25-01-2012, 17:36
Son Yorum: YaKaMoZ
  fırında kaşarlı levrek LeVrEkCi 23 10,462 05-12-2010, 14:27
Son Yorum: LeVrEkCi
  Fırında levrek ben yaptım.. bucalı 19 3,357 27-01-2009, 20:18
Son Yorum: MaVrUşGiL
  fırında lüfer levrek karışık LeVrEkCi 21 4,676 13-01-2009, 16:52
Son Yorum: manisalıdeli
  Kiremitte Levrek Balığı LeVrEkCi 5 2,131 29-04-2007, 21:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  fırında levrek harslan1978 15 3,924 18-03-2007, 19:03
Son Yorum: kılçık
  levrek yemekleri LeVrEkCi 11 5,367 14-10-2006, 13:28
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi