Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tekne ile ilgili Fuar BOOT-Düsseldorf 2007
Degerli Arkadaslarim
Yakinda burada benim bulundugum yerde BOOT-Düsseldorf adi altinda 20-28.1.2007 Tarihleri arasinda Fuar acilacak.
Ben bu Fuarin daimi misafiriyim.
Kendimde Kaptan oldugumdan dolayi her yil gitmek zorundayim orada eski kaptan arkadaslarla bulusuyoruz,sohbet falan iyi oluyor.

Simdi aklima geldi,forumda bir cok arkadasimizin teknesi var ve devamlida artiyor (buda beni cok sevindiriyor)

Ben bu fuara gitmisken sizler icinde belki bir seyler yapabilirim diye düsünmüstüm,ne bileyim,yeni tekneler,yeni ekipmanlar,techizatlar hatta ve hatta Balikcilikla ilgili bir büyük salon var asagi yukari bu bölüm acilali 10 sene oluyor.
Fotograf makinasi devamli yanimda olacak,eger isterseniz sizler icin bir kac resim cekebilirim,tekne konusunda sormak istediginiz bir sey olursa bana yazin arastirabilirim.

Simdi akliniza gelebilir bu adam kaptanliktan bahsediyor,acaba teknesi varmi diye,ben sizlere onunlada ilgili bir kac resim göndermek istiyorum (zira mesnetli konusmayi severim)
Ben Teknemi satali 4 yil oldu,hala kendime uygun bir tekne ariyorum?
isterseniz biraz teknemden bahsedeyim :
4,70 boyunda Yüksek bord(deniz icin ideal) 4 büyük 3 kücük oturma yeri var ayni zamanda koltuklar yatirip uzanilabiliyor.
Motor suzuki 140 beygir, 4 silindir,4 karbüratör,1800cc
Simdi akliniza bir soru gelebilir,motorun büyüklügü?
Ben tekneyi bu sekilde yapilmis olarak satin aldim.
Simdi sizlere ondan hatira kalan bir kac resmi gönderiyorum.

Untmayin yukarda yazdiklarimi !!!!!      
Bul
.............
Bul
benim merak konum olarak tekne ile ne kadar yazi okusam turkiye icinde aliminyum tekne hic bahsedilmiyor acaba aliminyomdan tekne uretimi yokmu turkiyede genel olarak fibre veya ahsap mi yapiliyor burada bu isten anliyanlar kendi uretimlerini bile yapiyorlar bunlarin yaptiklarina gore turkiyede bunlara 50 cekcek ustalarin olduguna eminim
saygilarimla
Bul
.............
Bul
inşallah daha güzelini ve daha iyisini bulur alısın arkadaşım
Bul
cahitusta yazdı:
bahri ozmen yazdı:benim merak konum olarak tekne ile ne kadar yazi okusam turkiye icinde aliminyum tekne hic bahsedilmiyor acaba aliminyomdan tekne uretimi yokmu turkiyede genel olarak fibre veya ahsap mi yapiliyor burada bu isten anliyanlar kendi uretimlerini bile yapiyorlar bunlarin yaptiklarina gore turkiyede bunlara 50 cekcek ustalarin olduguna eminim
saygilarimla

aluminyum tekne üstüne bayaa düşündüm hala da düşünüyorum ama antimon kaynağı pahalı.bir de burada yeni birşey yaptın mı şüphe ile bakarlar.ben 15 sene önce hurda bir sandal aldım ve dışını polyesterle kapladım. ben yaparken gülenler şimdi usta tutup kaplattırıyorlar.kalafat ın tarihe karışması yakındır.
belki istanbul da aluminyum tekne yapan arkadaşlar vardır.ve haklısın ama 50 değil 100 çeker ustalarımız.
selamlar.
bu dusuncenizden vazgecmemenizi oneririm cahit ustam kayigin kendisini yaptiktan sonra dekerasyonunu kendiniz yapma kolayliginizda olurbide omurluk benimki aliminyon oldugundan cok memnunum bizim burdada vazla bir farki yok fiat konusunda fibrelardan daha hafif ve kullanisli olmasi yuzunden cok iyihatta ikinci elleri yok fiatina satiliyor gazetelerde saygilarimla
Bul
.............
Bul
Bahsettiginiz gibi Aluminyum tekneler cok hafif bir,ikincisi denizde cok gel git olayi varsa,Norvec gibi memleketlerde asagi yukari 6 metre su inip cikiyor ve her 6 saatte bu tekrarlaniyor.
iste bu inip cikmalarda dikkat etmez iseniz tekneyi yaralayabilirsiniz bir , ikincisi motor shaft,pervaneyi traslayabilirsiniz,ben bunlarin hepsini norvecte yasadim.
Tam üc defa shaft-pervane dogradi bizim vatandaslar norvecte,diyeceksinizki sen ne yapiyordun bu arada ?
Degerli Arkadaslarim ben norvece gittigimde balik avindan baska bir sey düsünmem,veririm kayigi baskasinin eline,ben keyfime bakarim,zevkime göre avimi yaparim,zira senede sadece bir kere bu olayi yapabiliyorum.

Sizin anliyacaginiz aluminyum teknenin cok iyi taraflari vardir.

Görüsmek üzere...

Adanali  
Bul
Adanali dostumuz...
Fuar konusunda tek güvencemiz olmalısınız. Haberleriniz bekliyoruz. Ankara'da göl ve barajlarda avlanmak istediğim için botlar ve sessiz motorları hakkında bilgiye ihtiyacım var. Ucuz ve dayanıklı olmaları çok önemli tabi. Umudum sizin vereceğiniz bilgilerde. Simdiden teşekkürlerimi iletmek isterim. Selam ve sevgilerimle...
Bul
KUBİLAY yazdı:Adanali dostumuz...
Fuar konusunda tek güvencemiz olmalısınız. Haberleriniz bekliyoruz. Ankara'da göl ve barajlarda avlanmak istediğim için botlar ve sessiz motorları hakkında bilgiye ihtiyacım var. Ucuz ve dayanıklı olmaları çok önemli tabi. Umudum sizin vereceğiniz bilgilerde. Simdiden teşekkürlerimi iletmek isterim. Selam ve sevgilerimle...

Senin actigin konuya cevap verdim orayi bir oku...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tekne turları için gerekli belge. LeVrEkCi 15 2,317 31-12-2014, 11:33
Son Yorum: bucalıfikret
  Belgesiz tekne sahiplerine firsat Salih Reis 23 6,138 22-12-2011, 17:51
Son Yorum: LeVrEkCi
  Seferihisar Sığacık Tekne Detayları fish or die 28 5,074 28-05-2009, 15:27
Son Yorum: harun77
  Çeşme Dalyan Tekne Detayları fish or die 95 11,756 19-04-2009, 13:37
Son Yorum: deepSea
  Seferihisar Tekne Detayları fish or die 27 4,236 12-03-2009, 12:22