Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni Bir Yem- Yumurtalı Midye
Kendi denemem olan ve 2-3 senedir kullanmakta olduğum bir yöntem. Başarılı sayılır, ama yemden mi yoksa balıktan mı kaynaklı bir fikrim yok.Ben daha çok izmarit için kullanıyorum.

Hazırlanışı

40-50 tane kadar ortak boy  Midyeleri hafif ateşte ısıtıp( fazla değil sadece açılması için) ağızlarının açılmasını ve suyunun akmasını sağladıktan sonra midyeleri temizleyip bir kapta bir miktar tuz ve 1 veya 2 adet yumurta kırıp hamur gibi bir miktar karıştırdıktan sonra, buzdolabı poşetine sarıp buzdolabının buzluğuna koyuyoruz. İyice donduktan sonra balığa giderken bir miktar kesip çözülmesini bekliyoruz. Yem iğneye hem çok kolay takılıyor, hemde izmaritler hemen alamıyor ve çok güzel vuruyorlar. Böylece yaklaşık bana 1 ay kadar yetiyor bu hazır yem.( sadece hafta sonları balığa gidiyorum) .

:0507:Sakın Midyeleri Tuzlatıp yumurtaya buladıktan sonra yemeye kalkmayınız.:0507:

Eğer sizlerde bu yemi deneyip aksiyonları burada belirtirseniz çok faydalı olacaktır. Ben sadece izmarit için denedim. Diğer balıklar üzerindeki etkilerini bilmiyorum. Herkese bol ve zevkli avlar dilerim.
Bul
valla küçük balık yine döktürmüşsün. nerden aklına gelir böyle şeyler hay aklınla bin yaşa ya vallahi bravo.
ilginç ve yaratıcı fikirler çıkıyor ortaya uygulayıp görmek lazım. ben bişey sormak istiyorum yemi buzu çözülmedenmi takıyorsun buzu çözülünce vıcık vıcık olmuyormu bu işini çok zorlaştırır galiba.. yöntemini paylaştığın için teşekkür ederim.. rast gele arkadaşım
Bul
bahooli yazdı:ilginç ve yaratıcı fikirler çıkıyor ortaya uygulayıp görmek lazım. ben bişey sormak istiyorum yemi buzu çözülmedenmi takıyorsun buzu çözülünce vıcık vıcık olmuyormu bu işini çok zorlaştırır galiba.. yöntemini paylaştığın için teşekkür ederim.. rast gele arkadaşım

Yumurta ve tuz yemin yapışmasını sağlıyor, ve vıcık vıcık olmasını engelliyor. Buzu çözüldükten sonra keskin bir bıçakla kesip takıyorum.Yemi kullanırken serin ve gölgede bırakıyorum. Güneş altına çıkartmıyorum.Yemin üzerine nemli bir bez örtüyorum.
Bul
teşekkürler yardımın için rastgele
Bul
..............
Bul
güzel ve yaratıcı bir fikir bende mezgitte bi deneyim bakalım normalde midyeye geliyor yumurta soslu midye güzel fikir.
Bul
izmarit içinse bence hiç gerek yok çünkü zaten izmarit midyeye vuruyor hemde çok güzel vuruyor yeterki balık olsun ama asıl izmaritin yemi donmuş karedes ben alıyorum hazır satılanlardan donmuş olanlardan herbalıga çıkarken yanıma 3 tane alıyorum 20 izmarit yetiyor ama ben yemlik levrek için tutuyorum aralarından küçükleri secip büyükleri salıyorum yemek için izmarit tutulacaksa karedes biraz pahalı oluyor en iyisi midye yada tavuk gögsü yumurta sanırım balıga jest oluyordur agız tadı için yumurtalısı olabilir aslında sonucta jest yapmak iyidir
Bul
Levrekci yazdı:izmarit içinse bence hiç gerek yok çünkü zaten izmarit midyeye vuruyor hemde çok güzel vuruyor yeterki balık olsun ama asıl izmaritin yemi donmuş karedes ben alıyorum hazır satılanlardan donmuş olanlardan herbalıga çıkarken yanıma 3 tane alıyorum 20 izmarit yetiyor ama ben yemlik levrek için tutuyorum aralarından küçükleri secip büyükleri salıyorum yemek için izmarit tutulacaksa karedes biraz pahalı oluyor en iyisi midye yada tavuk gögsü yumurta sanırım balıga jest oluyordur agız tadı için yumurtalısı olabilir aslında sonucta jest yapmak iyidir

Ben yemler iğneden kolay çıkmasın diye bu şekilde bir deneme içine girmiştim aslında, çok da başarılı oldu bu yöntem.Tabiki midyeye vuruyor ama midye çok çabuk gidiyor balığı alamadan. Bu yöntemi denediğimde her 3 vuruştan 2 sini alırken.Sadece midye ile 3 te 1 zor yapıyordum. ( belkide benim beceriksizliğimden olabilir ) . Tavuk göğsüne gelince ; O yöntemi aynı izmarit in bol olduğu yerde defalarca denememe rağmen hiç başarılı olamadım. Ya balık hiç vurmuyordu yada çok az bir vuruş alıyordum.Dahası hiç izmarit alamadım tavuk göğsüyle. Aynı yerde aynı anda Yumurtalı midye veya sadece midye ile deneme yaptığımda tavuk göğsüne göre %90 daha fazla vuruş olduğunu gözlemledim. İzmaritlerinde bir ağız tadı vardır. Onlarında hakkı değişik tatlar, hep aynı yem sıkılmışlardır tabi, Onun içindirki Yumurtalı Midyeyi çok seviyorlar.
Bul
tavuk gögsü tek başına kullanılınca verim vermiyor bende farkettim ben 5 li dip le avlanıyorum araya 2 tane tavuk gögsü koyuyorum kancadan düşmedigi için digerlerine varsa karedes yoksa midyeyle işimi görüyorum ama dedigim gibi ben yemlik tuttugum için cok avlamıyorum çok avlıyacaksam o zaman tabiki bişeyler arastırmak iyidir sucuklu yumurtalı bile denenebilinir midye
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni Bir Yem Mi Buldum ? Boğaziçi 18 3,910 31-08-2007, 22:32
Son Yorum: necobey
  midye fotoyusuf 24 4,855 01-07-2007, 20:54
Son Yorum: YaKaMoZ
  midye canlı ozoca51 12 4,119 28-09-2006, 13:06
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi