Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni Bir Yem Mi Buldum ?
Dün kayaların aralarına elimi soktum. Tombala çeker gibi. Midye çıkartıyodum. Midyelerin üzerinde ki bu şeyleri gördüm. Aynı şeylerden kayaların üstünde vardı.

Özellikleri şöyle. Çok kaygan ve dışı yapış yapış. Rengi bordo. Üstünde tam ortasında meme ucu gibi bir çıkıntı var. Yapışık olduğu yerden elle sökmek biraz zor. Sert bişey anca bıçakla kesilir. Jelibon gibi bişe. Kuruyunca simsiyah oluyor. Hareketsiz. Ama sanki ufak ufak kımıldıyor.

Kayalara çok sağlam bir şekilde yapışmış elle zor sökülüyor. Bunu da güneşte kurutup yem yaptım. Çok sağlam bir yem oldu kesinlikle iğne ucunu göstermiyor. Balık oltadan da alamıyor. Eminönü raporundaki istavritler bu yeme geldi. Bu yemden fazla olmadığı için denemeyemedim.

Birde aklıma geldi. Dün midye çıkartırken. Bir midyeyi çıkardım içinden bir kaya balığı ve bir sürü karides yavrusu elime döküldü. Yuvalarını bozdum galibaSmile
Bul
yumurta olabilir daha çok var avyardan çıkmamış balıkyavruları yada çıkamayıpta ölenler olabilir ben onları yeniden denize atıyorum
Bul
onu bir ara bende denedim kokusuz ve sert birşey
Bul
Kuruyunca hafif midye gibi kokuyor. Ama larva değil. Başlı başına bi canlı Yukarıdan yiyicek girip aşağıdan çıkıyor sanıyorum. Ortası boydan boya delik.
Bul
Bu sene kışında rastlamıştım. Aklıma geldi. Aynı şekildeydi.
Bul
o nasıl bir canlıdır .kaşı gözü varmıdır.sudaki her şey canlı olduğuna göre oda bir hayvandır.
Bul
Kısaca göğüs gibi bir şey. Alt tarafından kayalara tutunmuş.
Bul
anemon gibi bişey . sudayken beyaz kolları dışarı çıkıyor. dokununca içeri kaçıyor kollar. ama yinede bu canlımı tam emin değilim.küçükken buna benzer bişey karnımın üzerine değmişti. şişmiş ve ağrı yapmıştı. o yüzden suda bu canlıya pek dokunmamaya çalışıyorum.
Bul
Yok bunda kol falan hiç bir şey yok. Zaten her yerini elledim. Dışı parlak kaygan yapışkan bişey.
Bul
midyegillerden bir canlı oda kayalara yapışıyor kayaların alt yüzeylerinde düğme düğme görünür genelde kayaya sağlam yapışır bıçakla cıkartılabilinir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni Bir Yem- Yumurtalı Midye mrs303 10 3,451 08-12-2006, 20:34
Son Yorum: Avcı Altan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi