Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
midye
midye ile hangi tür balık yakalayabilirim
Bul
izmarit,mezgit,karagöz,ispari,zargana,çupra,gelincik v.s daha bir çok balığı yakalaya bilirsin ama işi bilirsen 6571 yok sa kılcık bile yakalayamazsın
Bul
izmarit,istavrit,ispari,karagöz,kayabalığı,iskorpit,gelincik,mezgit,zargana, yakalaya bilirsin.
Bul
biraz taktik verirseniz sevinirim denizden çok anlamıyorum ne yapmam gerikiyor.
Bul
dostum taktik derken nasıl bir yardım istediğini anlayamadım ama ben midye ile kumluk bölgede 2-3 iğneli takım ile levrek yakalamıştım. benim bildiğim kadarıyla yanlış da olabilir; midyeyi iğneye geçirirken, iğnenin görünmemesine dikkat edeceksin. ama beni dinlersen tavuk göğsü de aynı işi görür. gerisi şansına kalmış.
bilgin şaşmaz
Bul
midye ile tutulan bir çok balık yazdık fakat bunların hepsini bir anda yakalayabilmek olanaksız...olur ancak bu balıkların hepsinin bir merada toplu olması lazım...şu an midye ile yakalayabileceğin balık izmarit..şu sıralar başladı başlayacak...galata köprüsü,eminönü izmaritin yatağı..hele akşama doğru balık güzel yapar...izmarit takımı hazır satılıyor balıkçılarda eğer kendin yapacaksan sana çizeyim bir takım..tabi bu takım bahsettiğim yerde kullanılan takım başka yerlerde farklı takımlar kullanılabiliyor..mesala üsküdarda tek köstek 1 mt misinaya 9 no iğne bağlıyosun,iğnenin altına küçük bir mantar,yemin suda havalanması için...kalınlık,kurşun ağırlığı akıntının kuvvetine,derinliğine göre değişir..takımı hazırladık...midyeleri güzel kabuğundan sıyırdıktan sonra bir gazete yaprağının içine saralım,böylece suyunu süzmüş oluruz...birgün önceden beklettiğin midyedaha iyi iş görür..ben öyle yapıyorum..midyeleri bir tahta üzerinde iğneye takılacak büyüklükte kesip biraz da güneşin altında hafif kurutmak gerekiyor..iğnede daha sağlam duruyor,atarken düşmüyor...bunların hepsi tamam..sıra geldi balığı almaya...yemleri takıp fazla asılmadan oltayı kendi kuvvetiyle atıyosun...çok asılırsan hem yemler düşer,hem takımın kopması sözkonusu..olta dibe iner inmez eğer balık varsa 5 saniye içinde vurmaya başlar,o an izmarit oltayı  kendine doğru çeker,sende yavaş bir tasmalamayla balığı alırsın..çoğu kez izmarit yemi çalar çok hızlı bir balıktır..ama işi çok kolay çözersin..çok zevkli dir izmarit yakalamak..şimdi daha ne anlataym..şimdi hepsini yazmaya kalksam sonu gelmez,çok incelikler var aslında...arasıara balık tutma imkanımız olursa bilgilerimizi paylaşırız..bizde balıkçılardan öğrendik..denizin suyuna eli değen bi daha kopmıyor denizden..umarım kısa zamanda balıkçılık konusunda kendinizi geliştirirsiniz..bu site sayesinde bir çok şey öğrendik..sizde bunu zamanla göreceksiniz..saygılar..rastgele
[attachment=6747]
Bul
Merada taş balıkları yoksa ilk gelecek balık büyük ihtimalle ya kaya balığı yada horozbina olur. Onun için İstanbul boğazının güney kesimleri sana uygundur. Kuzeye çıkarsan yukarıda yazan balıkları bulman zor olur.
Bul
Ozan döktürmüşsün bilgiler için teşekkürler faydalı olacaktır
bugun bir takım yaptım 2 iğneli 5 tane fırdöndülü 1 klipsli bir balık vurdu ama alalamadım takıldı koptu midyeyide komple takmıştım yani sulu köfte gibi
Bul
Harun yazdı:Ozan döktürmüşsün  bilgiler için teşekkürler faydalı olacaktır
bugun bir takım yaptım 2 iğneli 5 tane fırdöndülü 1 klipsli  bir balık vurdu ama alalamadım takıldı koptu midyeyide komple takmıştım yani sulu köfte gibi
harun abi anlamadım nasıl takım bu..karagöze mi attın yoksa..takımı merak ettim..
Bul
abi bu arada oltaya başka balığın gelme ihtimalide yüksek sanırım. tamam midye konusunda soru sormaya gerek bırakmamışsınız teşekkürler. yeri değil belki ama bir sorum olacak.. üzerinde baya bi konuştuk... canlı yem olarak kullanılan küçük balıklar olta atılırken düşmüyormu ya da ölmüyor mu? dere ve ırmaklarda el oltası ile çok kullandık atma olmadığı için durumu kavrayamadım galiba... Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni Bir Yem- Yumurtalı Midye mrs303 10 3,442 08-12-2006, 20:34
Son Yorum: Avcı Altan
  midye canlı ozoca51 12 4,117 28-09-2006, 13:06
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi