Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balon balığı yemirmi.
slm arkadaşlar, şu an önümüzde 5 tane balon balığı var. ama yeme konusun da kararsızız. bu balık yenirmi arkadaşlar. bize bir yardımcı olurmusunuz.
Bul
sağol bilgi için ama, net bir cevap sayılmaz bizim için, hala tedirginiz, çünkü bu balıkların zehirli olduğu söylenmişti bize Smile
Bul
bende yiyen duymuştum ama sen yinede yeme
Bul
Hastaneye yakın biryerlerde yersen daha güvenli olur. Veya boşver yeme yaw, git balıkçıdan al 1 kg hamsi (2 TYL ) onu ye.En güvenlisi bu galiba.
Bul
Balon balığı, bilinçsiz yenince zehirlenmeye yol açıyor
Antalya'nın Alanya ilçesinde bolca çıkan ve balık pazarlarında satılan 'balon balığı'nın zehirli olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, balığın kas felci yaparak ölüme sebep olabileceğini belirtiyor.

Alanya'da bu balıktan zehirlenenler bulunurken, balığın kilosu halde 5 YTL'ye satılıyor. Konuyla ile ilgili bir makale yayınlayan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Akyol'a göre, 'balon balığı'nın kesinlikle yenmemesi gerekiyor. Makalede, "Bu balık tatrodotoksin (TTX) ihtiva ettiğinden kas felci yaparak nefes darlığına sebep olabilmekte, dolaşım yetmezliğine bağlı ölümle sonuçlanabilen zehirlenme yaratabilmektedir." deniliyor. Deniz araştırmacısı Mehmet Baykan da zehirli olan balon balığının tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Söz konusu balığın daha çok Japonya'da tüketildiğinin altını çizen Baykan, "Bu balık Japonya'da sertifikalı aşçılar tarafından özel olarak temizlendikten sonra tüketiliyor." dedi. Alanya'da yediği balon balığından zehirlenen Şenol Çakır, balığı bilinçsizce tüketenlerden biri. Balığı yedikten bir süre sonra karnındaki ağrılar nedeniyle hastaneye gittiğini anlatan Çakır, "Balon balığının eti oldukça güzel ve lezzetli. Ancak zehirli olduğunu tam olarak bilmiyordum. Akşam balığı yedikten sonra karnımda ağrılar başladı. Daha sonra kas kasılmaları, mide bulantısı, kusma ve halsizlik oldu. Hastaneye gittim, zehirlendiğim ortaya çıktı. Balığı yemek isteyenler daha dikkatli olsunlar." diye konuştu.

sanırım bu yazı yardımcı olacaktır size saygılar kolay gelsin
Bul
Ödünü patlatmadan temizleyeceksin dediklerine göre,Öd de hayvanlarda safra kesesidir. Zehiri safra kesesindeki maddede olabilir.Buralarda yok ama,bende bir yerde okumuştum,fazla yenince,Levrekçinin dediği gibi zehirleme yaptığını.Belki Kefal gibi,yaşadığı sulardaki kimyasal maddeleri bünyesinde topluyor da olabilir.Haliç ve İzmit körfezinde hiç bir canlı yaşamazken,kefaller yaşıyordu. <ama özellikle İzmit körfezdeki kefallerde aşırı miktarda cıva yüklü olduğu Hifsızsihha kurumunca açıklanmıştı...
Bul
Bildiğim ve duyduğum kadarıyla balon balıığnı çok kimse yiyor,hiçde zehirleneni duymanım.
Bul
..............
Bul
arkadaşlar bu akşam tesadüfen rahmetli ali pasiner ustanın kitabını karıştırıyordum ve şu yazıyı buldum
balon balıklarının salgıladıkları maddeyi polinezyalı yerliler mızraklarına sürdükleri söylenmekteymiş.bu yerliler bu balıga maki-maki yani öldüren adını vermişler
bütün bunlara ragmen balon balıgı japonyada cok nadide ve nefis bir yiyecek sayılırmış.fugu diye adlandırılan balıgın yemegi özel şekilde egitilmiş , kesmesini ve temizlemesini bilen aşçılar hazırlarmış.
ustalık isteyen iş,balıgın karacigerini ve diger zehirli kısımlarını bu madde ete bulaşmadan çıkarmaktır.ama yinede bugün japonyada bu balıgı yiyen epey kişi zehirlenerek ölmektedir.japonyada fugu yu yemek istegi fazladır ama ölüm korkusu daha fazladır diye bir atasözü vardır.

ne gerek var yaww alalaaa balık kalmasa yemem arkadaşlar aman dikkat
Bul
sen yinede ustaları dinle yeme istersen hemen hemen herkes yenmez diyor aman kardeş yeme gitsin ne olacak sanki ilaçmı.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mıgrı ve Yılan balığı Mufi 16 3,160 05-07-2012, 16:48
Son Yorum: orhanekmekci
  Kurbağa (balon) balığı hakkında bilmediklerim.. dodidodi 9 2,668 10-10-2011, 03:55
Son Yorum: merttekol
  Siz seçin in balığı! muhammed tr 10 2,563 08-09-2011, 13:23
Son Yorum: muhammed tr
  Kurbağa balığı (uranoscopus scaber) hasansenturk72 10 4,220 31-05-2011, 12:05
Son Yorum: hasansenturk72
  Balığı Nasıl Öldürebiliriz? SerenaY66 39 7,278 17-07-2008, 17:16
Son Yorum: Promete
  istanbulda köpek balığı harslan1978 17 3,932 22-12-2006, 15:54
Son Yorum: LeVrEkCi
  yayın balıgı hakkında LeVrEkCi 17 3,307 04-11-2006, 00:03
Son Yorum: LeVrEkCi
  yılan balıgı LeVrEkCi 3 1,834 03-11-2006, 23:04