Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balığı Nasıl Öldürebiliriz?
arkadaşlar kenarda balığı tuttuktan sonra varsa livara ,kovaya vs vs koyarız,eğer sudan çıktıktan sonra bu imkanlar yoksa balığın can çekişerek ölmesimi daha iyi yoksa bir an önce öldürmek mi.bu konuda ne düşünüyorsunuz..
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
valla ben teknede livarda tutuyorum ölmüyorlar balığı kenara gelmeme yarım saat kala çıkartıyorum kendi ölüyor kafasını kesip öldürmek pek içime sinmiyor kendi ölmeside kötü tabii ama amannn ilker yaww nereden buldun şimdi bu konuyu
Bul
ne bileyim nihat geçen gün kefal avında bayağı sorun yaşadım.genelde balığı eve götürürken yolda mefta oluyor.Ama bu sefer balığı pişireceğiz ve temizlemek bana kaldıı .öldürmek zorunda kalınca.elim ayağıma dolaştı.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Bu konuda bende çok düşündüm. canlı lüfer satan bir sandalcının balığın kafasını ters çevirip boynunu kırıp poşete koydugunu görmüştüm. dalgıçlarda buna benzer bir yöntem uyguluyor. zıpkının ucunu balığın solungaç kapağından sokup iç taraftan başına batırıyorlar. balık hemen hareketsiz kalıyor. bir de balığın kafasına tokmakla vurup, balık bayıldıktan sonra kesenler var. o da uygulanabilir bir yöntem. aslında balığı tutulduktan sonra hemen öldürmek, balığın strese girip lezzetini kaybetmesini önleyeceği söylenir.Diğer yandanda 3 kg. istavrit tuttugunuzda bu yöntemleri uygulamak isterseniz vaktiniz balık avıyla değil başka şeylerle geçer. bu yüzden livardan balığı aldıktan sonra kovaya döküp gözünüzü kapatıp evin yolunu tutmak en iyisi sanırım. gırgırlar da avlanan tonlarca balık da bu şekilde ölüyor sonuçta.
Bul
Zıpkınla avlanırken şöyle birşey yaşadım. Levreğe atış yaptım zıpkın sıyırdı geçti fakat levrek olduğu yerde dondu kaldu Levreği aldığımda kafasının üst tarafının yırtıldığını ve beyninin hasar gördüğünü gördüm. Kısaca beyin etkilendimi balık anında ölüyor.

Artık gerisini siz tahmin edin
Bul
kafasına vurup öldürmektense bismillahi allahuekber kesecen abi en temizi o Rose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Suyun içinde o zor. Ben kancayı ağzından sokup beyninden çıkartıyorum.
Bul
patron sende fenamışın yaw
bence livardan torbaya dökmek engüzeli
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
patron zıpkın avında iri balık için söyledi sanıyorum . balığı yaralı vaziyette belinize takıp dolaşamazsınız denizde. hem balığa hem size eziyet olur.
Bul
yaww oktay alalaaa ne diyim şimdi koptum burada.
ben zarganaları bazen mecbur kalıyorum lüfer var fletoya vuruyor zargana değerli 1 zargana boyuna göre bazen 2 bazen 4 hatta baya büyükse 6 lüfer yapar.
hepsini dışarda tutsam lüfer kesilir vurmaz zarganaya yazık olur bu nedenle 1 tane dışarda kalıyor onu av yerime gelince kesip fleto yapıp kullanıyorum o arada başka birtane dışarıda kalıyor o şekilde ölmüş oluyor ama bazen balık bol oldumu hemen bitiyor kesmek zorunda kalıyorum bazen bacanakla konuşur dertlenirdik bu zarganalara kıymak günahsa öbür tarafta vay halimize bu kadar boy boy zargana neremizden intikam alacaklar bilmiyorum derdik.
sonra hocalara sorduk balık kesmek normal bişey yeterki atıp çöp olmasın yenecekse sorun yok dediler biraz olsun rahatladık
hadi zargana tamamda koca levrek nasıl bogazlıyayım yaww bekliyorum ölmesini.
dalgıç mecbur yanında taşıyacak ölmesi lazım şimdi dubalar çıkmış dalgıç vurduğu balığı direk fileye koyup dubaya baglıyormuş.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Misina Nasıl Üretilir? nurideniz34 4 1,098 24-08-2016, 07:57
Son Yorum: bucalıfikret
  üçlü mercan takımı boncukluyu nasıl oltaya takarım? merso7525 0 1,204 20-10-2013, 11:02
Son Yorum: merso7525
  Barometre nedir , nasıl kullanılır? Woiwodia 16 4,982 23-12-2012, 23:21
Son Yorum: Woiwodia
  Tekne ile Balık avlamayı nasıl öğrendim. Öğreniyprum. Torik Orhanbaba 31 5,589 10-12-2012, 10:35
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Yalpa Müşiri (Clinometer) Nasıl Yapılır? Woiwodia 7 1,965 13-10-2012, 00:40
Son Yorum: Woiwodia
  Mıgrı ve Yılan balığı Mufi 16 3,160 05-07-2012, 16:48
Son Yorum: orhanekmekci
  Kurbağa (balon) balığı hakkında bilmediklerim.. dodidodi 9 2,668 10-10-2011, 03:55
Son Yorum: merttekol
  Siz seçin in balığı! muhammed tr 10 2,559 08-09-2011, 13:23
Son Yorum: muhammed tr
  Kurbağa balığı (uranoscopus scaber) hasansenturk72 10 4,218 31-05-2011, 12:05
Son Yorum: hasansenturk72
  Rapala nasıl baglanır ? Erkan123 6 3,415 22-01-2011, 00:10
Son Yorum: Erkan123

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi