Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık, kalp ritmini düzenliyor    
[attachment=2816]
Haftada bir balık tüketimi kalp ritminin düzenli olmasını sağlıyor. Ancak, balığın olumlu etkisinden yararlanmak için, ızgarada ya da fırında pişirmek gerekiyor.
NEW YORK - Düzenli olarak balık yemenin insan sağlığına faydalarına bir yenisi daha eklendi. ABD’de yapılan araştırmaya göre, haftada en az bir kere balık yiyenlerin kalp ritmlerinin daha düzenli olduğu belirlendi. Ancak balığı kızartarak değil, ızgarada ya da fırında pişirmek gerekiyor.

ABD’li kardioloji uzmanlarının 6 bin kişi üzerinde yaptığı araştırma, düzenli balık tüketiminin bir faydasını daha ortaya çıkardı.

Araştırma sonunda, balıkta bulunan “N-3” yağ asidinin, kalp ritmlerin düzenli olmasını sağladığı görüldü. Haftada en az bir kez balık tüketenlerin kalp ritmlerinin, ayda bir tüketenlere kıyasla daha düzenli olduğu belirtiliyor.

IZGARADA YA DA FIRINDA PİŞİRİLMELİ
Ancak, balığın olumlu etkisinden yararlanmak için, ızgarada ya da fırında pişirmek gerekiyor. Yağda kızartılarak pişirilen balıkların kalp ritmini daha düzenli hala getirmekte herhangi bir etkisi olmadığı belirlendi.
Bul
valla ızgaradan şaşmam hatta tavada güzel olan tekir hamsi istavrit gibi balıkları bile ızgara tava yedimmi kendimi kötü hissediyorum ızgara herzaman saglıklıdır teşekkürler göksen hocam maşallah bugün çalışmışsın saygılar
Bul
beyler birşey söyliyimmi size tam balık adam olacağım bugünlerde ya yüzgeçlerim falan çıkarsa şaşırmayın sakın.

cuma akşamı hamsi ızgara 3 arkadaş 2.5 kg. hamsi
cumartesi 3 tava barbun kızartma
pazar akşamı yaklaşık 4 kg istavrit
ve pazartesi balık olacak tabii ton balığı

yaa biliyormusunuz bu omega 3ün yan etkisi varmı acaba????
valla abi fazlası zarar bence abi ben iki gün yedim üçüncü gün yeter dedim sana helal olsun
Bul
valla aliço aynen bigün bi bulusacagız sen lüfer ben levrek şekli muhahahaaa söylemesi ayıp yarım saat önce lüferleri götürdüm babamda dün hamsi valla bişey olacak korkmaya başladım balık yemekten ara vermem lazım neyse yarın öglene yemiyim yarın akşam devam valla bu cengiz kaptan beni yoldan çıkardı kalkan balıgını görünce babamı aradım lüfer cıkarıyorum kalkan alma dedi lüfer yedik aklım kaldı yarın bi bakıım Smile)) len levrek kaldı dolabta işin kötüsü hehe
Bul
nihat abi bugün biraz dersimize çalışalım dedim yeni konular da var yakında
Bul
olsun birşey olmazzz balığa devam arkadaşlar en sağlıklısı halen bu bence hiç olmazsa ne yediğimizi net olarak biliyoruz. yarına menü yapayım bende ne kaldı kardeşim ne kaldı. yarın çinekop ızgara levrekçi gözüme aynı balık gibi gözükmeye başladın hanerin olsun. zaten hastayım dedin öyle dedin. senin derdinden 1 livar balık tuttuk bu arada kutsal iyi halen yaşıyor. bana en sonunda istavrit tutturdu ya helal olsun. 20 li sağma çapari at salla 20 tane çok güzeldei dün valla. bugün lüfer yapmış biraz ama haftasonu balık olacak gelecem de yeter
balıgın da fazlası zarar mesela hamsinin fazlası gut hastalıgı yapıyormuş herşeyin oldugu gibi bunuda abartmamak lazım ama haçen habu hamsi paluguda senede 3 ay olayi daaaaa duramayrummm
valla asıl levrek havasıydı onu kötü kaçırdık ben ona yanıyorum cocuklar hasta ben hasta bakalım bu hafta sonuna nasıl çıkacagız o zamana kısmet konusuruz
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  neden balık yemek lazım LeVrEkCi 13 5,433 28-11-2013, 17:16
Son Yorum: Sensei1903
  Zehirli Balık Çarpmalarında Yapılması Gerekenler Woiwodia 19 4,208 11-05-2013, 21:42
Son Yorum: Antepli 27
  Kalp kası kalınlaşması ALTAYLI 22 4,289 03-10-2012, 19:48
Son Yorum: ALTAYLI
  balık zehirlenmesi LeVrEkCi 9 2,730 26-11-2011, 14:50
Son Yorum: HAŞİM77
  balık kılçığı boğaza batması... ssevdim 14 9,635 26-11-2011, 14:42
Son Yorum: HAŞİM77
  Balik saĞliktir Bahadır Sarıca 13 3,011 13-05-2010, 10:31
Son Yorum: Tropheus
  Balık Yağının Faydaları tedirgin SaZaN 20 5,864 01-05-2010, 16:32
Son Yorum: orhanekmekci
  Kalp krizinde yapilmasi gereken phnx 22 6,077 19-06-2009, 11:08