Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
trakya hüsranı
ağustos sonunda enezde ailecek tatil yaptım.
Aynı zamanda etraftaki barajları da gezeyim dedim.ilk iki barajı pek beğenmedim,haritada ismi olmayan bir baraj var,sütcüler köyü barajı aslında ismi,buraya vardığımda çok hoşuma gitti.
Baktım suda kaçışan gümüş balıkları var,hemen spin takımını hazırladım,akşam üstüydü.yarım saat kadar atıp çekince birkaç küçük turna ve pörç yakaladım.suya iade ettim.Bir tane de iri turna kaşıktan kurtuldu.
sivrisinekler azıtınca at çek yapmayı bıraktım,barajı seyre daldım.
Kuzu gibi sazanların atladığını gördüm ve tamam dedim,buraya geleceğim.
Neysa tatil bitti,bir ay kadar geçti,geçen hafta bayramın ikinci günü sabahında 8 yaşındaki oğlumu,arkadaşımı ve onun 9 yaşındaki oğlunu da alarak yola çıktık.
baraja vardık,kurulduk,botla girip çok sağlam yemledim.
akşam üstü balıklar koyun gibi atlayıp duruyorlar,bizi bir heyecan aldı,o gece heyecan ve umutla oltaların aksiyonunu bekledik,tık yok.
Ertesi sabah dedim ki kendi kendime,bu işte bir terslik var.
Dememe kalmadı,motorsikletli biri karş tarafımızdan barajın uç kısmına doğru sürdü,sis dağılınca bir saat kadar sonra elinde çuval gibi bir şeyle gitti.
merk ederek o tarafa gittim botla.
suyun kenarında üstü fiber kaplı tahta bir kayık vardı,içinde de ağ düzenekleri,ama ağı ve balıkları alıp gitmişti anlaşılan,bizi barajda görünce.
Köyden biriydi belli.
Sonra çobanın biri geldi,20 gündür suda ağ olduğunu,birilerinin her gün gelip kontrol ettiğini,yakalanan balıkları alıp gittiğini söyledi.
Çok sinirlenmiştim,böyle küçük bir gölete bile ağ atılıyordu.Trakyalı bir arkadaşım bana ''Burada her yere ağ atıyorlar,boşuna buralarda macera arama demişti'' aklıma onun sözleri geldi.
Belli ki balık ağdan dolayı çok stresli ve ürkmüştü.Sadece trofe boydaki balıklar atlayıp zıplıyor ama,yeme dokunan olmuyordu.Barajın korunaklı ağaçlık bölgesinden çıkmıyordu balık.
Son bir ümitle takrar sabah-akşam yemleme yaptık,50 koçan süt mısırı,5 kilo kaynamış kenevir tohumu,buğday,mısır,boili,pellet,küspe vs...
yok yok yok..
bikaç tane iri boy kızılkanat ve spinlerle yakalanan pörçleri temizleyip ateşte kızartıp yedik,nefsimizi körledik..bunun dışında bi aksiyon olmadı,çabaladığımız ve umut ettiğimizle kaldık,bir de bol bol sivrisinek ısırıklarıyla dönüş yolunu tuttuk.
Bu arada bişey daha söyleyeyim ki önemli..
Benim oğlanın canı sıkılır diye arkadaşa da demiştim,sen de oğlanı getir diye..Demez olaydım,iki yaramaz ve söz dinlemez çocuk bir araya gelince sabrımızı ve limitlerimizi zorlayan bir durum çıktı ortaya..
en az 15 er tane kaşık,maps ve sahteyi heba ettiler.Bir adet 4-5 kg turna nasıl olduysa çocuğun oltasına atladı,ben yetişene kadar çocuk korkudan ne yapacağını şaşırdı,eli ayağı titriyordu,bu arada turna kurtuldu ve gitti..
Siz siz olun,iki yaramazla balığa falan gitmeyin,balıkcılık yapamazsınız....
içimden hiç fotoğraf çekmek gelmediği için bu seferlik böyle olsun...
Kalın sağlıcakla..
HA ORADAKİ O AĞ ATILAN KAYIĞI BALTA İLE PARÇALAYACAKTIM HİDDETİMDEN AMA VİCDANIM EL VERMEDİ YİNE DE....

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
merak edenler için barajın fotosunu koydum,
sazan,turna,yayın,sudak,pörç,kızılkanat gibi çok çeşit balıklar var ama,malesef köylüler tarafından ağ atılan bir yermiş.....
fotoğraf google mapstan alıntı ama aynı yer,görüntü ve herşey aynı.
Bul
Snifsinf sağlık olsun be kardeşim.bu ağlar yüzünden çok tartışmalar yaşadığım için hiç bir söz bulamıyorum söyleyecek.Azda olsa balık tutup yemişsiniz ya ona şükür .kafa dinlemeye gidiyorsan çocuk ve hanımı götürmeyeceksin.oltalaramı bakacaksın çocuklara mı şaşırıyor insan.

Avların bereketli olsun Rastgele.Seerf
Bul
bu benim abim,an itibarı ile foto gönderdi bana,sinopta şu an kendisi ve spin ile yaptığı sabah suyu levrekleri,daha büyüğünü de kaçırmış.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Yeri çok beğendim Rıfat abi, kamp için çok ideal. Güzelim göle yazık etmişler. Malesef atılan ağlar ve israil sazanları yüzünden artık hiç tatlı suya gitmek istemiyorum. Snifsinf
Sazanları özledim...
Bul
HK-18 yazdı:Snifsinf sağlık olsun be kardeşim.bu ağlar yüzünden çok tartışmalar yaşadığım için hiç bir söz bulamıyorum söyleyecek.Azda olsa balık tutup yemişsiniz ya ona şükür .kafa dinlemeye gidiyorsan çocuk ve hanımı götürmeyeceksin.oltalaramı bakacaksın çocuklara mı şaşırıyor insan.

Avların bereketli olsun Rastgele.Seerf

aynen hayrettin abi,hanımlar ve çocuklarla gittiğinde bunun adı piknik olur,çünkü tatlı su avı sessizlik gerektirir en başta.
Bul
rusan yazdı:Yeri çok beğendim Rıfat abi, kamp için çok ideal. Güzelim göle yazık etmişler. Malesef atılan ağlar ve israil sazanları yüzünden artık hiç tatlı suya gitmek istemiyorum. Snifsinf

aynen ruşanım tam da fotodaki ağacın altına kamp kurduk,solumuzda bent vardı.sonarla girip taradık,dip yapısı en müsait yer burasıydı ama malesef...
Bul
mekan çok güzelmiş gerçekten Rıfat.ama meraya yazık etmişler.bindikleri dalı kesiyorlar haberleri yok,iç sularımızda genelde aynı sorunlar yaşanıyordur.bir sonraki avında şimdiden rastgele.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Güzel paylaşımın için teşekkürler RIFAT Seerf
Bul
evet her şeyden ders almalıyız.günü kurtarmaya değil geleceği kurtarmaya bakmalıyız.yaşam alanı olan bu göllerde türkiyenin her yerinde aynı sorun var.
çocukların o gün mutlu olması kaçan kaçırılan balıklardanda kopan,yok olan mapslardanda önemli.bu durum seni üzmüş ama şunu bilki onlar o kampı unutmayacaklar.onların beyinlerine ömür boyu unutamıyacakları bir anı kazıdın.Seerf
çocuğun varsa onlar avlanıcak sen yardımcı olucaksın.senin avın 2.planda olmalı yoksa strese girersin.
hepinize sevgilerimi sunarım.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  trakya kuzusu Avcı Altan 21 2,748 18-04-2014, 10:14
Son Yorum: orhanekmekci
  antalya hüsranı yılgın 13 2,257 18-03-2013, 18:18
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi