Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamisla ilgili yardim lutfen
Merhabalar bugun yeni bir kamis daha edindim fakat bu kamisla ilgili bazi sorularim olucak bilgisi olan ustadlarim cevap verebilirse cok sevinirim simdiden tesekkurler.
Marka Arca red predator dropshot
uzunluk:3,15 agirlik 230gr tasima uzunlugu:165cm halka sayisi:10 parca sayisi:2 atar 05-28 full carbon.
1)Kamista Dropshot ne anlama geliyor?
2)Atari 5-28 gr olan bu kamis ornegin kayalik,iskele ve sahilden spin yapmaya uygunmu?
3)Bu kamisa max kac gr sahte baglayabiliriz?
4)Bu degerlere sahip bir kamisla sahteyi en fazla kac metre uzaga sallariz?
5)Bu kamisin ozelliklerine gore uygun makina gangisidir?
6)Bu kamis levrek,lufer vb baliklari tutmaya uygunmu?
[Resim: c9nmn.jpg]
[Resim: c9nnc.jpg]
[Resim: c9np1.jpg]
Silah Korkakta,Yetki Cahilde,Para Cimride Olursa,O insanlıgın sonu gelmiş demektir / HZ ÖMER ...
Bul
bu anladığım kadarı spin bir kamış.5-25 atarı var uygun makina ve misina ile tahminim 25-30 metre atabilirsin.
dropshot atçek avlarında sahtenin suyun altından gelmesi için kamışın makinaya yada istediğin seviyeye kadar suya batırılıp sahteyi öyle çekme şekli..(bilmem anlatabildimmi?)
deviri yüksek spin makinalara bak shimano senin favorin zaten Siyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Cok tesekkur ederim Huseyin abi kesinlikle shimano favorimSmile
Silah Korkakta,Yetki Cahilde,Para Cimride Olursa,O insanlıgın sonu gelmiş demektir / HZ ÖMER ...
Bul
Bahattin yazdı:Cok tesekkur ederim Huseyin abi kesinlikle shimano favorimSmile

dropshot benim anlattığım teknik değilmiş kafama takıldı tekrar baktım benim anlattığım başka birşeymiş.özür dilerim.ne olduğunu bende bilmiyorum bahatttinMahcupSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Sorun degil Huseyin abi eminim bilgisi olan ustadlarimiz vevap verecektir.Bu kamisi kiyidan spin icin aldim umarim dogru bir sey almisimdirSmile
Bul
1- Dropshot bir tenis terimidir. Sahtenizi istediginiz yere kolayca ulastirabileceginiz anlamina gelebilir. Sadece model ismi bence.
2- 3.15 m uzunluk ve 5-28 atarli bir kamis hassas bir kamis. Hafif sahteleri kolayca istediginiz yere ulastirabilmenizi saglar fakat bu atacaginiz sahteyle orantilidir. Avlaga göre degisiklik gösterebilir. Bence kayalik bölgelerde kamisin uzun olmasi nedeniyle uygundur ve sahteye iyi aksiyon verebilirsiniz.
3- Kamisda 5-28 gram arasi denmis. Size tavsiyem 25 grama kadar sahte kullanin. Daha fazlasi sizi yoracaktir.
4- Sahteyi ne kadar uzaga atabilmeniz sizin atis tekniginize ve kullandiginiz sahteye göre degisir. Kesin birsey söylemek uygun olmaz. Yani 7 gramlik bir sahteyi atacaginiz uzaklik ile 20 gramlik bir sahteyi atacaginiz uzaklik ayni olmaz. Deneyerek kendinizi gelistirebilirsiniz.
5- Makara seciminde arastirmanizi önereririm. At-cek olarak avlanacaginiz icin spin makinalarini tavsiye ederim. Shimano Exage, Okuma Trio, Daiwa Exceler modellerine bakabilirsiniz. Sizi av yaparken yormaz.
6- Yapacaginiz avda levrek basta olmak üzere lüfer zargana gibi sahte ile avlanabilen baliklari avlayabilirsiniz.
Sorulariniza kisada olsa cevap vermeye calistim. Size güzel ve bol balikli avlar dilerim. Kolay gelsin. Baska sorunuz olursa lütfen yazin...
Bul
Cok tesekkur ederim Bilgehan kardesim cevaplarin inanilmaz yararli ve tatmin edici oldu.Bir tenis terimi oldugunu biliyordum fakat kamisla baglantisini kuramadim e haliyle amator oluncada tikanip kalmistim.
Bul
Bahattin abi dogru avlakta dogru kamisi ve makineyi bulabilmek icin birkac kere tecrübe etmek gerekiyor. Ayni sahte yemlerde oldugu gibi. Alacaganiz makine ve olta yapacaginiz av sekline uygun olacak ki bu isten keyif alasiniz.Maksat zaten o. insallah uygun malzemeleri bulur ve aviniza kavusursun. raporlarini bekliyoruz.
Bul
Aslinda avlanacagimiz yerler asagi yukari belli Istanbul cok kucuk bir ihtimal genel olarak Gemlik,Mudanya ve Narli taraflari.Bu arada bugun bir spin kamis daha aldim Penn Powergraph 2,50m 10-40 gercekten cok hafif bir kamis.
Bul
Koleksiyon yapacaksin heralde abi. Gulumse Yeni aldigin kamista güzel ve is görür. Bazen agir sahte kullanmak istersen onu kullanirsin. Istanbul ve cevresinde av yapmadigim icin yer olarak yardimci olamayacagim. Fakat eger at-cek avi yapacaksan sabah gün dogumuyla beraber ve aksam gün batimina yakin zamanlarda avlakta olman gerekir. En verimli zamanlardir. Eger balik rastgelmezse moralini bozma. Sabir gerektirir. kolay gelsin.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  dip takımları ile ilgili bir husus; takım dipte yatıyor (mu?) haseremarket 5 1,374 02-05-2016, 16:02
Son Yorum: haseremarket
  Acemi balikçilara yardim edicek abimiz var mi ? :) emresacak1994 15 2,300 19-04-2016, 20:46
Son Yorum: Lapsetur
  Kıyı balıkçılığı hakkında yardım Amedra 9 1,286 20-06-2015, 14:12
Son Yorum: Amedra
  Tasarım Konusunda Acil Yardım trenchtown 14 2,505 16-01-2015, 00:32
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Mersinden yardım edecekler var mı ? hsynbyr1453 2 1,529 08-10-2014, 08:27
Son Yorum: yaser2sultan
  İlk av için yardım KaanGultek 11 3,539 20-08-2014, 17:10
Son Yorum: yaser2sultan
  kamış bilgi lütfen sefer 5 1,424 14-05-2014, 08:35
Son Yorum: sefer
  Birazcık Yardım :) ehlifurkan 7 2,320 20-09-2013, 17:40