Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acemi balikçilara yardim edicek abimiz var mi ? :)
Selamın Aleyküm

Öncelikle Herkese iyi günlerimi sunarım Smile)
Amatörbalıkçı.net sayfanıza yeni katılmış bulunmaktayım.
abim ve ben yaklaşık 1 ay önce amatör kıyı balıkçılığına heves ettik standart derece oltalar ile başladık...
Ne üzücü ki 1 aydır haftada 2 3 kez gitmemize rağmen sadece 1 tane tutabildik
(o balığıda denizden su doldururken kediye kaptırdık Happy )

sabah saat 5 civarı Antalyanın falez bölgesinde kayalık bir yer bulduk, biraz ekmek parçalayıp attığımızda bir sürünün geldiğini farkettik ekmekleri yemek için zıplayıp duruyorlar fakat hiç bir şekilde tutamıyoruz. kullandığımız malzeme ise Kıbrıs sarma 10 iğneli
ekmeğin içi dışarı gelecek şekilde beyaz köpük gibi olan şeye sarıp iğneleri üstüne batırıp suya atıyoruz su üstünde 1 saat dahi beklese 1 tane balık gelip vurmuyor bile çözebilmiş değiliz. tutamadığımız halde zevk aldığımız bu balıkçılık olayında balık tutmanın ne kadar zevki olduğunu daha tadabilmiş değiliz Smile siz abilerim ve kardeşlerimden yardımlarınızı bekliyoruz... neler yapmalıyız oltaya başka birşey takılmalımı ekmeği yanlış mı sarıyoruz merakla cevaplarınızı bekliyoruz...
Bul
emre sitemize hoş geldin.
Kıbrıs sarması genelde kefal, sokar,kubbes milanur türü balıkların avı için kullanılır.sarma yaptığın takımda misina göründüğü için çok avcı bir takım değildir.genelde konyaaltında dip sarması ile kefal avlanır.su üstü her zaman çalışmaz.sana tavsiyem eğer sarma ile avlanmaya devam edeceksen takıma kurşun ekleyerek dip sarması yapman.başka türlü kıyıdan atıp beklemeli avlar için farklı tarzda takımlar ve yem kullanman lazım.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
AlkisAlkis öncelikle aramıza hoş geldin Emre.Forum u takip edersen Antalya daki dostlarımızdan yardım gelecektir.Seerf SiyirdimHem öyle her balığa giden yakalasaydı denizde balık kalmazdı HappyHappy Şaka şaka yılmadan yorulmadan devam ama antalyadaki abilerinizle irtibata geçerseniz daha verimli avlar yapacağınızı garanti ederim Rastgele.Seerf
Bul
Hoş geldiniz,iyi bir amatör balıkçı olacağımdan kuşkum yok.biraz daha av yaparken değişiklikler yapmayı düşünün.kendinize sürekli ne yapıyorum da tutamıyorum yada ne yaptım da tuttum sorularını sorun.örneğin ekmeği sıkıpta sarıyorum-sıkmadan sarayım.ekmeği mantara sardığın için kamışı mantara yakın tutuyorum-kamışı mantardan uzak tutayım.misinamı ekmeğe sararken fazla sarıyorum-sadece iğneler bitinceye kadar sar.bu gibi sorular,ava olan ilgini arttırdığı gibi daha verimli avlarının olmasınıda sağlar.tabii ki etrafında tutanları gözlemek,bilenlere danışmakta avlanma konusunda sizleri geliştirecektir.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Emre amatör balıkçı ailesine hoşgeldin güzel paylaşımların olur inşallah
Bul
Emre kısacık bir anımı anlatayım.1989 -1991 yıllarında bende Antalyadaydım.Sarı suya balık tutmaya gittim.bir ihtiyarın yanına oturdum seyrettim.020 misina ucunda beyaz sinek iğnesi,basıyor ekmeği 3-4 metre önüne atıyor kefal yakalıyor.ama 8-10 metre ilerde daha büyük kefaller geziyor,oltada kurşun olmadığı için ileri atamıyor.hemen 2 iğne bağladım 025 misinama.bende o kadar atabiliyorum.ileri atmam lazım ne yapayım ne edeyim düşünürken :yerden tırnak büyüklüğünde toprak parçasını misinanın ucuna sararsam ağırlık yapar ileri atarım,suya girince toprak erir oltada ağırlık kalmaz diye düşündüm.hemen uygulamaya geçtim.İhtiyar kızdı"suya kesek atma balıklar ürküyor" dedi.İnan ilk atışıma 2 adet kol gibi kefal yakaladım ,2.3.4. atışlarda da hep büyük kefaller gelince "akıl akıldan üstünmüş" diyen ihtiyarda benim usül ile 5-6 kefal yakaladı.
velhasıl deneme yanılma ile en doğru yolu bulursun ve daha çok ve iri balık yakalarsın.

Avların bereketli olsun Rastgele.
Bul
Emre antalya daki avların için sana burdan aytekin ve murat bilgi yardımında bulunacaktırlar..
BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI BANA GÜÇ VERİR...
tavsiyem çevrede bakıl tutan abileri izlemek sormak ne teknikler ne kamışlar ne yemi gibi sorular sorman... çekinme Big Grin
Bul
cevaplar gelmiş.hoş geldin sevgili kardeşim.Alkis
Bul
Emre Hoşgeldin öncelikle

Ve bence boşver balık tutmayı falan hiç bulaşma sonra Bak benim gibi olursun Herkes Org. gider sen tek başına kalır kafaları yersin demedi deme Big Grin Hem Antalya'da balık yok Siyirdim

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kıyı balıkçılığı hakkında yardım Amedra 9 1,346 20-06-2015, 14:12
Son Yorum: Amedra
  Tasarım Konusunda Acil Yardım trenchtown 14 2,592 16-01-2015, 00:32
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Mersinden yardım edecekler var mı ? hsynbyr1453 2 1,559 08-10-2014, 08:27
Son Yorum: yaser2sultan
  İlk av için yardım KaanGultek 11 3,628 20-08-2014, 17:10
Son Yorum: yaser2sultan
  Birazcık Yardım :) ehlifurkan 7 2,365 20-09-2013, 17:40
Son Yorum: oguzcanagca