08-08-2012, 00:58
Evet değerli arkadaşlar ne zamandır tuzlada birkaç olta atamamanın verdiği rehavetle ve ne zamandır şu mırmır olayının kafama takılmasından ötürü c.ertesi akşamı tuzlayı deneyelim dedik. yer olarak bilenler için söylüyorum şelale cafenin önündeydim. belki hatırlarsınız darıcalı ahmet abinin mırmırları boğduğu yerdeydim. ama aklıma takılan ahmet abi o mırmırları acaba balıkçıdan mı alıpta getirip orda o fotoları çekti bilemiyorum artık.
kaç kere orda mırmıra niyetlendiysem bir türlü sonuç alamadım. en azından bir tane numune diyecem ama o da yok. burdan duyrulur darıcalıya senden şüpheleniyorum haberin olsun.
Neyse gelelim avımıza. pencuse cihanla planımızı yaptık. c.ertesi akşamı tuzladayız dedik. ve iftarımızı da orada yapalım dedik. tabi mekana varmadan önce herzamanki yerimizden teke süzelim dedik. bu iş tekesiz olmaz dedik. ne hikmetse tekeler ogün çok nazlıydı. 25-30 tane teke alabildikten sonra mekanımızda yerimizi aldık. iftar saatine daha zaman olduğundan hemen 2 oltamızı yemleyip dipledik ve iftar soframızı kurup beklemeye başladık. iftar oldu iftarımızı yaptık. üstüne ciğerlerimizin orucunu bozduk ama hala bi kıpırdanma yok. tekrardan yemledik ve dipledik. ondan sonra diğer kamışlarımızı açtık. eşkina için birer şamandıralı yaptık onlarıda hemen kayaların önüne doğru bıraktık. bu arada da semaverimizi yaktık. çayımızı demledik. ama hala herhangi bir tıkırtı yok. biz semaveri bitirdik. balık yine yok.yok.yok.yok. malesef yok. e tabi bu arada darıcalı ahmet beyde yiğenleriyle darıcada balıktalar. ordanda haber almayı ihmal etmiyoruz. baktık gelen giden yok. e bizde artık toplanalım dedik ve 02.00 gibi takımlarımızı topladık ve arabaya. he bu arada katılımlarından ötürü cihanın şubeden arkadaşı turgayıda unutmayalım. ona da güzel muhabbeti için teşekkür ederim. onu arabasının olduğu yere bıraktım ve dönüşe geçtik. tabi bu arada ahmet abiyi aradım neredesin ne alemdesin diye oda mekan değiştirdim. eşkinaya atıyorum şuradayım dedi ve geliyorum deyip gazı verdim. 10 dakika sonra yanındaydım. 2-3 kilo kadar istavrit ve 1 adet ispari almış. bereketli olsun dileklerimiz ilettik. onun yanında biraz takılıp sahur için evimize geri döndük. bu avımızda bu şekilde sona erdi. balık olmaması her ne kadar üzücü bir durum olsada bizim muhabbetimiz herşeye değer diyorum ve herkese ve bizede bol balıklı avlar dileklerimi iletiyorum. 
Mırmır için kullanılan takım: remixon 1 no kısa pala çapraz iğne, 3'lü dip takımı...
Eşkina için kullanılan takım: mırmırda kullanılan sistemin şamandıralı modeli...
Resimler yine telefonla çekildi. şu fotoğraf makinası işini bi türlü çözemedim.

Mırmır için kullanılan takım: remixon 1 no kısa pala çapraz iğne, 3'lü dip takımı...
Eşkina için kullanılan takım: mırmırda kullanılan sistemin şamandıralı modeli...
Resimler yine telefonla çekildi. şu fotoğraf makinası işini bi türlü çözemedim.

[SIGPIC][/SIGPIC]1986 Tuzla-İST Mehmet AĞCA