Bu sabah burası için oldukca soğuk eksilere düşen bir gündü balığa cıkamayacağımı düşünürken öğleyin rüzgarın güneye dönmesiyle hava kırıldı baktığım met.kanallarında bugün yıldız-poyraz veriyordu güneşte kendini gösterince bende teknemin yanına yine hedefde balık palamut balığı bulabileceğim meraya turlamaya başladım gözüm hep oynaklarda nihayetinde buldum oynağı hemen etrafında turlamaya benim salık olan iki rapalayada balık atladı ilkini çekerken palamut olduğu anlaşıldı ikincisinide tekeneye aldım aynı bölgede turlamaya devam ettim bir tane daha geldi sonrası kesti aramaya kıyıya yakın devam ederken eşek istavritleri 9luk rapalaya geldiler.Artık akşam olmak üzereydi rüzgarda poyraza dönmüşdü havayıda iyice soğuttu ellerimde buz kesti bu kadarına bereket versin deyip sırtı yaparak dönüşe geçtim gözüm yine oynaklarda kıyıya çıkacağım yere yaklaşırken sağ elimde tuttuğum 12 lik rapalaya takıldı diğer 9luğun kasnağıda küreğin altından geçirip ıskarmoza tutturmuşdum onada balık binmezmi kasnak boşalıyor hadi onu bir hamle ayağımın altına aldım diğerini tekneye aldım hoş güzelde ellerim donmuş halde balığı kancalardan çıkaramıyorum çantamdan çıkartığım pens yardımıyla nihayet çıkartmayı başardım rapalayı denize bıraktım diğer kasnak ayağımın altından gitti gidiyor onuda sağsalim tekneye aldım bu kez diğerine balık bindibende tam oldum şükür oltaları karıştırmadan balıkları tekneye almayı başardım.Eve geldiğim gibi iki tanesi hemen fırına bende ateş suyunun başına
Daha bolları büyükleri sizlerin olması dileğimle arkadaşlar.Rastgele.
Kullandığım rapalalar bir önceki konuda fotolarını koyduğum 9 ve 12 lik.
Oyy oyy oy Orhan abim.
Yakmışsın ortalığı. Afiyet bal şeker olsun.
Güzel uğurlamışsındır palamut babayı
Bugün iş için Çeşme merkezdeydim. Denizi gördüğümde içim gitmişti. Ah denizde olmak vardı diye... Allah'tan sen keyfini çıkarmışsın.
Keyifli avlarının devamı dileklerimle...
Sevgi ve selamlar.
Bahadır Sarıca yazdı:Oyy oyy oy Orhan abim.
Yakmışsın ortalığı. Afiyet bal şeker olsun.
Güzel uğurlamışsındır palamut babayı
Bugün iş için Çeşme merkezdeydim. Denizi gördüğümde içim gitmişti. Ah denizde olmak vardı diye... Allah'tan sen keyfini çıkarmışsın.
Keyifli avlarının devamı dileklerimle...
Sevgi ve selamlar.
Bir alo deseydin Bahadır palamut keyfini beraber yaşardık
makineci yazdı:Orhan abicok guzel palamutlar gozumde kaldi vallahi bizim tarafta bu yil pek olmadi, tebrikler afiyet olsun.
Anlaşılan balık sizin oralarda fazla oyalanmadı,inşallah buralarda aynı sorunu yaşamayızda palamutun keyfini çıkartabilelim.Sanada çıkacağın avda bol şanslar dilerim Burhan.Rastgele.
Kaptanım benim ya işte budur. Sırtı konusunda artık senden daha babişkoları beklemek en azından benim hakkm değil mi? Isınmayı da başarıyla tamamladığın için değmeyelim senin keyfine. Harikasın