07-11-2010, 00:17
sabah 05.30 da erol abi beni evden aldı.termosa çayımızı hazırladım yoldanda kahvaltılık bişeyler aldık saat 06.05 gibi av yerine geldik..oltalarımızı hazırladık kahvaltımızı sisli puslu boğazın karanlık sabahında yaptık gerçekten muhteşem bir manzara..havada yaklaşık 06.25 gibi aydınlanmaya başladı.oltalarımıza çinekop çaparisi takıp boğazın açık derin sularına salladık.erol abi çapariyle ilk balığı aldı,bende balığı görünce dahada bir saldırdım ama nafile balık alamıyorum..bu arada akın akın tekneler biraz açığımızda kümeleşmeye başladı 100e yakın belkide fazla balık aldıklarını uzaktan kestirebiliyordum.ve bu balıklardan bizimde nasiplenmemiz gerektiğini söyleniyorudm..çapariden sıkıldım etrafımızdakilerde bişi alamadı o saatlerde....teknelerde yavaş yavaş uzakta kümelendiler.ben yemli atmak istiyordum ama elimizde hiç yem yoktu.erol abiye sen devam et ben biraz yemlik yakalamaya gidiyorum dedim oltayı ve kovamı alıp biraz ileriden 25-30 kıraça alıp geldim.....oltları yemledik ve salladık suda ara ara değişken bir sağa bir sola agrasif akıntılar mevcuttu..140 gr kurşunlarla biraz rahatladık ama balık ince olduğu için vuruşları çok zor hissediyorduk ama buna alıştık ben bir ara seriye bağladım ve arada çok balık kaçırdım yem yedirdim,iğne kestirdim hatta hiç vuruş hissetmeden mantarsız takım çektim.suda iri balıkların da olduğu kanaatindeyim..etrafımızdakilerin hemen hemen hepsi istavrit için çapari sallıyorlardı ve çok ta iyi balık aldılar.şunuda söyleyeyim saydığım 20 balık yarım geldi,hatta bir çaparideki alttan 3 balık yarımdı böyle bişi ilk defa göriyorum..bu manzaraları gördükçe tabiki iştahımızda kabarıyor du.yaptğım 15 takımın hepsini kullandım..zevkli bir av günüydü..artık balık marmarada fırsat bulabilirsek daha güzel avlar yaparız umarım.........herkese saygılar,rastgele.....
![Seerf Seerf](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/seerf.gif)