11-12-2011, 22:47
(Son Düzenleme: 14-12-2011, 11:35, Düzenleyen: BALIK and OZAN.)
uzun aradan sonra balık avı yapamıyordum.değerli ekürim erol abimle sözleşip bu sabah için av yapmak üzere buluşup saat 06.00 gibi yola çıktık.06.30 gibi avlağımıza vardık.oltalarımızı hazırladık ve sonra kahvaltımızıda yaptıktan sonra havanın aydınlanmasını bekledik.hava lodos olduğu için boğazın içlerine anadolu yakasında av yapmak uygun oldu.rüzgara maruz kalmadık.gün biraz ağardıktan sonra rapalalarımızı çalıştırmaya başladık.ilk atışta iyi boyda bir çinekop geldi..arada öyle ufak balıklar geldiki artık usandım.20 ye yakında suya iade edildi..sonra biraz daha seri çalışmaya başladım palamut almak için.ve 3 atışta palamut yapıştı.kendini belli ediyor olta küt ediyor baya bir zevkli oluyor çekmesi.bir ara balık kesti istavrit alıp yemli takılmak istedik ama çapariye ahım şahım balık gelmedi.gelen istavritte takoz gibi yem olarak kullanmak ayıp olurdu..çinekop çaparisi atanlar oltu tek tük balık aldılar.bir arkadaş 4-5 palamut aldı.saat 10.30 gibi tam toplanmaya koyulmuştum ki yine balık başladı..rapalayla yine bir palamut aldım.11.00e kadar olta sallayıp avı sonlandırdık.akıntı arttı.bazen sağa bazen sola akıntı değişti..dibi bulmak için ağır kurşun kullandık..sonuç olarak yiyecek balığmızı aldık.evimize döndük.akşam yemeğide de afiyetle yedik..palamutun lezzeti tam kıvamında idi.palamutları ayıklarken içinden kıraçe çıktı bol miktarda.artık ara ara balığa gidicem,inşallah daha iyi avlarımızı sizinle burada paylaşırım.herkese saygılar..
rapala :RIVER2SEA TARGET MINNOW 7cm(HC01)
misina:HİKARU ULTRA FC.030mm
kurşun:150-170-185 gr
kamış:LİEAEFFE EXTREM 180 CAST 4.20
makina:OKUMA V SYSTEM VS-65
rapala :RIVER2SEA TARGET MINNOW 7cm(HC01)
misina:HİKARU ULTRA FC.030mm
kurşun:150-170-185 gr
kamış:LİEAEFFE EXTREM 180 CAST 4.20
makina:OKUMA V SYSTEM VS-65