Yorumları: 1,201
Konuları: 54
neden bir kişiye karşı böyle tavır alınıyor anlamadım ben bu forumu paylaşım yeri sanıyordum ama ne olduğunu anlayamıyorum tamam arkadaş tuttu veya tutmadı mesele bumu şimdi. hani paylaşımdı nerede kaldı paylaşım birde neden milletin yazdıklarıyla dalga geçiliyor onuda anlamadım kim 1 km misina kullanırsa kullansın yada 20 kutu iğne banane yada bizene ben bunu anlamadım arkadaş neden milletin yazdıklarıyla dalga geçiliyor
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
iki ayrı yere yazmışsın ikisinede aynı cevabı kopyaladım
goksen kimseyle dalga gecilmiyor sadece ozan abartmış ona ne gerek var cinsinden yaklaşmış sanırım afala 10 kg kurşun 20 kutu igne 1 km misina sanırım alınamaz sebebide misinalar çürür kancaların hem yenisi çıkar hemde paslanabilir kurşunda gereksiz o yüzden yoksa isteyen istedigini alır ama paylaşımın biz mantıklısını yapmaya çalışıyoruz ozan sarayburnunda o lüferleri 30 numara misina ve rapalayla tuttugundan beri bi sıkıntı var bende dahil biraz rahatsız olduk bundada haklıyız çünkü lüfer o kadar kolay yakalanabilecek bir balık olmadıgını herkes biliyor ama biz ozana sen yalancısın demedik aliço dediki kanıtla kardeşim oda gelin beraber tutalım dedi olabilir tutabilir bizde bişey ögrenmiş oluruz ozanada kusura bakma dostum sen büyük balıkçısın demek düşer bize tamam paylaşım sitesiyiz o zaman herkes paylaşsın fikrini öyle kim ne isterse yapsın demekle olmaz ozan paylaştı aliçoda fikrini söyledi bende katıldım kimin neyi nasıl tuttugu çok önemli benim için ben bile rapala baktım alıp sarayburnuna gitmeyi düşündüm eger gerçekten tutuluyorsa gidecegimde ama ya tutulmuyorsa?
Yorumları: 12
Konuları: 2
1km bütün yekpare misina satılıyor bobin olarak ve muhtelif kalınlıklarda misina satılıyor bütün balık malzemesi satılan yerlerde var bobin (1000 m) misinaların fiyatlarıda 8,00 ytl den başlıyor.
30 luk misinayıda o kadar hafife almayın çanakkalede genelde sahte ile lüfer avlarken 35 lik misina kullanırız çünkü 35liğin üzerindeki kalınlıktaki misinalar açılmaz sahte hafif olduğu için misinayı açmaz ve sahte yem daha yakına düşer onun için misina ne kadar ince olursa daha ileri atması kolay olur ama 30 altındaki misinada lüferde i olmaz
ben çanakkalede sahtede 30luk yemlidede 40 misina kullanırım tabi lüfer için
dostum bak 0,30 dersen o zaman o misinayı hemen mikron ölçeğine koy bakalım ne gelecek yaklaşık standart sapmasıyla beraber o misina 0,27 lere düşer. dersenki 0,30 uygundur bence değildir. Biz sarayburnunda kullandığımız misinaları ama buranın kanal suları çok akıyor ve sert. o yüzden 0,38 alıyoruz bu misinayı hemen mikron ölçeğinde ölçüyoruz oda yaklaşık 0,36 lara gelir. işte budur. 0,36 gerçek beden.....
0,35 dersen oda 0,33 lere gelir birde bağlarken o oltayı sıkıyorsun ne oldu geldi sana 0,31 lere bir misina ile bir balık maliyetini karşılaştırırsak her zaman balık daha pahalıdır.......
o yüzden bedenler 0,35-0,036 dan daha aşağıda olmasın diyorum....
sevgiler....
Yorumları: 105
Konuları: 15
arkadaşlar bende lüfer için 0.28 lik misina ve rapala kullanıyorum.
ayrıca ben 3000 metre tek pğarça makara 0.28 lik misina gördüm.
biraz geniş dünyalı olalım lütfen
tekrar ediyorum
marifet lüferi 0.28 lik misina ve rapala ile kıyıdan cekmektir.
hepinize sevgiler
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
murat bey bu konuyu artık kapatıyorum herkes bişey yazacak konu kapanamıyacak yoksa bu konu hakkında ne yazılırsa kapatıcam çünkü iş tartışmadan çıktı bence kim nerede neyle ne tutarsa tutsun burası paylaşım sitesi biri bişey yazacak onu sevenler arkasında duracak yanlışsada duracak dogruysada duracak heryerde oldugu gibi buradada haksızlıklar olacak ben buna izin vermek istemiyorum sizede cevap vererek sizi veya başkasını kırmak ta istemiyorum sorunu olan bana özelden yazsın bende cevap veriyim bugün en az 4 kere bu olayı özele taşıyın yazdım burada yazıldıkça konu kapatılacaktır özelden bekliyorum sorunlarınızı ve lütfen yazacagım cevaplarda özelinizde kalsın konu kapanmıştır