07-11-2009, 22:45
bugün öğlen saatlerinde eminönüne geçtim..yanımda yem getirmedim..çinekop şu an taze yem istediği için 1-2 saat 08-08mm ince çapari ile yeteri kadar kıraça yakaladım..eminönü ile köprünün birleştiği köşeden yemlik balık için uğraşılırsa alınıyor..vapurdan ilk inerken 2 kişinin balık çekmesi beni heyecanlandırmıştı.kıraça yakalarken bir an önce ava başlamalıyım diyordum..yemleri alıp o gazla kadıköy iskelesinin solundan ilk atışımı yaptım..ama atabildiğim kadar açık attım,ve kısa süre sonra ilk vuruş geldi ve balığı alamadım 3 kez bu şekilde oldu..bişeyler ters gidiyordu..hemen takımı değiştirdim iğneleri daha küçük olan bir takım taktım ve yemide küçülttüm..ilk atışta balığı aldım..balık ufak ve yeme çok sert atlamadı zayıf vuruşlar..4-5 kez daha yem kestirdim ve sabrım tükendi..konsantrem bozuldu..bunu etkileyen etkenler vapurlar yani vapurların pervanelerini durdurmadan iskele vermesi acemilerinde çapraz atışlar yaparak beni deli etmesi..sonuçta 3 balık aldım..hepsini alsam 10 tane balık alırdım..toplandım ve köprüyü bir kolaçan edeyim dedim belirli noktalarda güzel çinekop alınıyordu ve balıklar canlıydı..karaköy ayağındada hatırı sayılı büyüklükte karagözler vardı..aslında bugün karagöz e bakacaktım ama kurt çıkarmaya üşendim..çinekopa baktım.nihat abi beni aradı kalender çinekop palamut ve istavrit çapariyle alınıyordedi o gazla çıktım oraya gidecektim ama yolda birden caydım..inşallah bir dahaki sefere..balıkta gayet yağlı lezzeetli...hava nın biraz soğuması balığı bu noktalarda yemlenmeye zorlayacak ve bizde güzel avlar yapacağız inşallah saygılar..rastgele..