Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir Kasa Balık...
Değerli Arkadaşlar..

Bu gün sabah gelen haber üzerine hemen hazırlanarak hareket ettik.Deniz kıyısına vardığımızda görüntü inanılacak gibi değildi..Gırgırlar gözün alabildiği tüm alanı çevirmişler ve balık alıyorlardı..Bu kadar büyük çapta avlanmaya hiç bir kaynağın ,dayanamayıp tükeneceğini görmek için ,alim olmak gerekmiyordu.
Bindiğimiz dalı kesmenin en açık örneği bu olsa gerek..Ele geçen balık binlerce ton olarak ifade ediliyordu..

Ben motoru çalıştırıp ,önce bildiğimiz bir zargana bölgesine hareket ettim.Orada bize yem olarak ,fazla fazla yetecek kadar zargana tuttuk.Oltamız her zamanki gibi zargana çaparisi idi...Bu zarganayı yakalamak çok zevkli bir olay..O balığın sıçrayarak gelişi muhteşem bir görüntü oluşturuyor.

Daha sonra tekrar geri dönüp direk olarak o gırgırların arasına girdim..Ağlar geçit vermeyecek şekilde döşenmişti..Ağları toplayan ,hemen arkasından tekrar çeviriyordu..Ben aradan sıyrılıp çapari yapmaya başladım..Onlara çok komik geldi bu görüntü.Üçer beşer çektikçe gırgır geçmeyi bıraktılar..Hele bir keresinde yedi tane çekince koca tekne üstüme tam gaz gelip o alanı çevirdi..Kaçmasam ağın içinde kalacaktımım..

Oradan kısmetimizi aldıktan sonra zeminin kayalık olduğu ve ağcıların işine yaramayan ama çok balık yapan bir bölgeye gittik..Oradan da çapari ile sarıkanat tuttuk.Dönüşte zargana ile uzun olta yaparak yine sarıkanat aldık..

Hava kararırken limana girdik..Telaş ile telefonu yanıma almayı unuttuğum için balıkların resmini ,eve gelince sokak lambası altında çekebildim..

Sevgiler..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
AlkisTebrikler Adaşımın çok güzel av olmuş Alkis
Bundan birkaç sene önce benim başıma geldi ,sonbahardı lüfer sirtisi yaparken bir ara o büyük ağ teknesi beni sarmış haberim olmadı Hehe zor çıktım ağların üzerinden , rastgele , afiyetler Seerf
Bul
Bereketli olsun iyi bir av olmuş fakat yasağa rağmen aynı şekilde gırgırlar bizim merada çalışıyor.Topçulardan körfeze doğru bazen anons ediyorlar oltacılar oltaları toplayın diye yazık derim ben buna başka bir şey diyemem.Zaten dilburnu ve topçular arası uzatma ağ dolu mera körlendi artık.Hi
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Alkistebrikler ahmet bey çok güzel av olmuş afiyet olsun gırgırların arasından iyi balık almışsınız...Alkis
Bul
oh maşallahhh ahmet abi içim gitti bu rapora,
zaten içim içimi yiyor burada bu rapor tam tuz biber oldu,
sanıyorum sabah en kötü ihtimalle bogazda olta atmak şart oldu.
bereketli olsun rastgele Alkis
Bul
mariner8 yazdı:AlkisTebrikler Adaşımın çok güzel av olmuş Alkis
Bundan birkaç sene önce benim başıma geldi ,sonbahardı lüfer sirtisi yaparken bir ara o büyük ağ teknesi beni sarmış haberim olmadı Hehe zor çıktım ağların üzerinden , rastgele , afiyetler Seerf

Sağol Adaşım...Bugünkü görüntü inanaılacak gibi değildi..Denizde tekne ile geçecek yol yoktu..Tecrübe ile idare ettik...

Sevgiler...
Bul
yalovalı77 yazdı:Bereketli olsun iyi bir av olmuş fakat yasağa rağmen aynı şekilde gırgırlar bizim merada çalışıyor.Topçulardan körfeze doğru bazen anons ediyorlar oltacılar oltaları toplayın diye yazık derim ben buna başka bir şey diyemem.Zaten dilburnu ve topçular arası uzatma ağ dolu mera körlendi artık.Hi

Sevgili Haşim...

Sözlerin bana çok ilginç geldi..Deniz kamu malıdır..Herkese aittir.Kimsenin özel bir hakkı yoktur.Bunların görgümüzde usulü vardır..Kimse kimseye olta taoplayın falan diyemez..

Neyse bunu ayrı yazarız..İlgine teşekkürler..Selamlar..
Bul
efe4848 yazdı:Alkistebrikler ahmet bey çok güzel av olmuş afiyet olsun gırgırların arasından iyi balık almışsınız...Alkis

Evet Ufuk...

O kadar büyük tekne içine tek giren bendim..başka avcılar hep uzak duruyorlardı..

Teşekkürler...Selamlar..
Bul
LeVrEkCi yazdı:oh maşallahhh ahmet abi içim gitti bu rapora,
zaten içim içimi yiyor burada bu rapor tam tuz biber oldu,
sanıyorum sabah en kötü ihtimalle bogazda olta atmak şart oldu.
bereketli olsun rastgele Alkis
Nihat ...

Sabah zarganadan sonra av merasına giderken levreğe rapala attım.Hayatımda ilk defa...Bir gün bir trofe çıkaracağım oradan ama kısmet ne zaman bakalım..

Türkiye çinekop ve lüfer bayramı yapıyor..Kimse kaçırmasın..

Rastgele...
Bul
Tam bir kasa zargana,sarıkanat tebrikler Ahmet,bu kadar çok gırgır avcıların arasından avcılık yapmışsınAlkisyinede bu zor durumlarda kayalık alanın olması sizin adınıza sevindiriciGulumsebereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ramazan Balık Peşinde; Kızıldeniz Macerası... haseremarket 20 1,728 20-11-2016, 23:37
Son Yorum: haseremarket
  30/09/2016 - 01/10/2016 Akşam Balık Avı uerol67 17 981 05-10-2016, 09:11
Son Yorum: uerol67
  Ramazan Balık peşinde; Yalıköy çilingöz seyahati... haseremarket 16 1,275 03-10-2016, 19:42
Son Yorum: haseremarket
  Tayland' da balik macerasi haseremarket 21 2,171 25-09-2016, 21:19
Son Yorum: yycolak
  Marmara Ereğli - >Yeniçiftlik civarı balık durumunu bilen? mamuli 16 2,916 27-04-2015, 07:26
Son Yorum: mamuli
  istanbul civarı balık durumunu bilen? demdem 4 959 14-04-2015, 08:14
Son Yorum: Avcı Altan
  Albatros-gr gaz tam balik az :) Albatros-gr 19 2,861 21-08-2014, 15:18
Son Yorum: Albatros-gr
  Albatros-gr Martilari besle balik tut Albatros-gr 20 2,549 23-01-2014, 21:52
  seferihisarda nerede bol balık tutulur? merso7525 0 1,082 30-10-2013, 22:22
Son Yorum: merso7525
  Albatros-gr az kanca,temiz balik Albatros-gr 22 4,840 06-08-2013, 22:10

Hızlı Menü: