Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sahte balık ile kıyıdan__tekneden balık avı
arkadaşlar kıyıdan sahte yemle (rapala) ile av nasıl yapılır? bunun yolu yordamı nasıldır? ve aynızamanda tekneden nasıl yapılır?
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
u_boy yazdı:arkadaşlar kıyıdan sahte yemle (rapala) ile av nasıl yapılır? bunun yolu yordamı nasıldır? ve aynızamanda tekneden nasıl yapılır?
Son günlerin kıyıdan sahte avcısı Ufuk hocaHeheteknede FarukHehe hadi sana rastgele ÜmitSeerf
Bornova - izmir
Bul
ufuk hocam ! faruk abim ! nerdesiniz Happy
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Bul
Ümit hedef balığın var mı ? İzmir ve çevresinde (tekne dışında) sahte ile avlanan pek bilmiyorum ama neden olmasın Wink Öncelikle atçek için aldığın sahte sonra da makine ile neler yapabileceğini iyi bilmen lazım.Hepsinden önemlisi en az bir kaç kere izlemen lazım.Çünkü kelimeler sadece kabaca anlatmaya yetiyor.Hedef balığa ve ışık durumuna göre sahteyi çekişin filan çok önem kazanıyor.Mesela çok janjan'lı ( parıldayan) bir sahte veya kaşıkla bile normal-hızlı hızda lüfer alınabiliyor.Yani aksiyon pek istemiyor.Ama levreğin iriliğine göre sahte kullanımı da çok faklı olabiliyor.Tabi tecrübe veya tercihler ayrı bir tartışma konusu olabilir. Kıyıdan sahte ile iri balık almak çok zor ve en çekici kısmı da bu , özellikle de iri levrekde Smile.Her zaman her sahteye yüz vermiyor. Daha anlatmaya başlamadan bile ne yazdığımı tam olarak anlatamadım sanırım Siyirdim

Keşke fizik kurallarını sorsaydın Hadiordan Happy Hedefin kıyıdan levrek ise sanırım bu konuda tecrübeli arkadaşlarımız vardır.Çünkü ben bu konuda daha öğrenciyim sayılırım Happy Ama sahte ile yemli avlananlara yaklaşmamanı tavsiye ederim.Özellikle de kamışla sahte atmaya başladığın ilk zamanlarda Wink Bir de boş zamanlarda gündüzleyin iskele gibi yüksek bir yerden görebileceğin uzaklığa sahteni savurup dalma derinliğini , makineyle yaptığın 1 veya 1/2 turda sahtenin ilerlemesini ve aksiyonunu gözünle görmen en iyisi Wink Gerisi teferruat . Öncelikle bir gör , teferruata sonra gir Wink
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Ah bir anlasamda uzun uzun anlatsam sana rapala avı nasıl olur diye.
Hiç yapmadımki...Siyirdim
Ama üstatlar şimdi nevar ne yok iletirler.
Bana kalsa takarım tazeyi bakarım keyfime.Mahcup
Bul
Umit meraba..buradayim...cevap 1 gun gecikmeli geldi,kusura bakmaAffet
simdiii....
ben sana baska bir konuda da yazmistim,tekneden yapilan sirtide yardimci olurum diye..tabii tekneden degisik sekilde sirti yapiliyor..ben,bizim burada herkez tarafindan yapilan sirtiyi sana aciklayacagim.
Asagidaki iki foto (Hakan {naxos5)in konularindan alintidir)her seyi anlatiyor sanirim.
Iste kullandigimiz sirti asagidaki fotograftaki,digeride sirtide kullandigimiz kursunlar.
Biz sirtiyi saldigimizda,sirti uzerinde kursunlarla oynuyoruz,bu ne demek?baligi diptemi,orta sulardami,yoksa yuzeydemi..aramamizi sagliyor.1,2,3 kursun koyuyoruz,bu kursunlarinda,degisik agirlikta olanlari var.Bu arada tabii,sirti uzerinde sahteleride degistiriyoruz.
Mesela,sinagrit ariyorsak sirtinin dipten gelmesini saglamak lazim,uskumru,istavrit v.s. baliklari yuzeyde ariyoruz,bazen bunlari orta sularda da buluyorsun.
Tekneden sirti yaparken,saldigin misinenin ve tekne hizinin da cok onemi var.Sahte balicigin suyun hangi seviyesinde gittigi ve ne hizla gittigi cok onemli bir faktor.
Kisacasi sirti olayi bana gore devamli denemeler yaptigin bir balikcilik sekli .Her gun yeni bir seyler buluyor veya ogreniyorsun.Yaptigin bu denemelerin hepsi basarili olur diye bir durum yok...Basarili olduklarini tekrar uyguluyorsun..ve bu boyle devam edip gidiyor..
sanirim bir seyler anlatmissimdir.

NOT:Hakan oraya istavrit sirtisi diye not dusmus,fakat bunu yukarida yazdigim gibi kursunlar la oynayip diger balik turlerinide uygulayabiliyorsun.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
teşekkur ederim nedim usta..Seerf

tesekkür ederim faruk abi.. Seerf
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Bul
eeveet nihat ustad ? biraz bilgi lütfen Siyirdim
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Bul
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Neden burgulu kurşun kullanılıyor?
Bul
ben teknede rapalayla kurşunsuz olarakda balık aldım kurşunla diptende balık aldım.
rapala ufaksa istavrit zargana gibi balıklarda geldi yani ufaktan kastım 5 cm ise.5cm in üstündekilere çinekop lüfer levrek palamut aldım.
takım olarak teknedeyken resimdeki gibi salıyorum bazen uzun bazen kısa salıyorum kıyıdan ise daha yeni olduğum için geçen kış emirganda tuttuğum çinekoplar ve 1 palamut haricinde fazla deneyimim yok ama çizmeye çalıştığım kadarıyla çizdim resimdeki gibi kurşunu kendime yakın bırakıp rapalayı uzağa yere bırakıp atıyorum suya düştükten sonra bazen dibe inmesini bekleyerek bazen ortalardayken sarmaya başlıyorum.
rastgele

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balık bulucu yasakmı? LeVrEkCi 26 5,828 18-09-2013, 20:23
Son Yorum: LeVrEkCi
  Gürede Balık avı 34lonely 5 2,052 18-08-2013, 00:59
Son Yorum: Avcı Altan
  Balık saklamayı nasıl yapabiliriz? 34lonely 9 2,211 12-08-2013, 14:10
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Akdenizde yeni bir balık türü!! rauf 18 6,079 16-03-2013, 20:06
Son Yorum: DeLi_KuRT
  balık kılçık çıkartma makinesi LeVrEkCi 9 2,345 12-01-2013, 14:49
Son Yorum: YaKaMoZ
  yalova çiftlikköy de balık catchiii 15 3,554 09-11-2012, 21:23
Son Yorum: UGUR77
  hem balık hem kamp kurabılecegım yer arıyorum paşalı16 11 2,646 22-07-2012, 23:03
Son Yorum: paşalı16
  Balik corbasi. rauf 10 2,777 13-06-2012, 17:26
Son Yorum: rauf
  balık mevsimi açıldımı ssevdim 7 1,999 15-05-2012, 11:53
Son Yorum: LeVrEkCi
  balık bulucu yardım LeVrEkCi 32 3,621 18-03-2012, 13:55
Son Yorum: HIDIR

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi