Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
29.06.09-Boğazda Mezgit Avım
Merhaba,
Geçen hafta arkadaşımla yaptığımız mezgit-gelincik avının ve balıkların tadı damağımda kaldığından dün tekrar mezgit için 17.00 gibi Arnavutköydeydim.
Önceki gün hazırladığım tuzlanmış+sardalya yağı eklenmiş tavuk göğsüyle takımı yemleyip 5-10 metre ileri yolladım. Mezgitlerde tıkır tıkır vurmaya başladı.
Güzel bir havada keyifle balığımı tutarak akşam 20.45 gibi toplanmaya başladım.
Yanımda getirdiğim köpükten kutunun alt kısmına kalıp buzu kırıp üzerine de balıkları yerleştidim. En üste biraz daha buz koyarak kutuyu kapattım ve evin yolunu tuttum. 1 kg. kadar mezgit vardı kovamda.
Şimdilik bu balık yokluğunda mezgitlerle yaz sezonunu geçiriyoruz bakalım. Bu arada balkonda yetiştirdiğim ve bu aralar olgunlaşan cherry domateslerimi de ekleyeyim istedim.
Herkese rastgele.
Takımlar:
Mitchell 3.50 kamış
Daiwa Emblem Z 5500A makine
0.25-0.18 - 11 no iğne - 6 lı mezgit takımı
100 gr. kurşun
Tavuk Göğsü

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
bu balık yoklugunda mezgitde olmasa balık yemek hayal olacakmış birol,
domatesler çok güzel,heralde hayattaki güzel şeylerden biride meyve sebze yetiştirmek olmalı,daha önce domates,biber,salatalık,patlıcan gibi sebzelerden yetiştirmiştim baya zamandır uğraşmıyorum ama uğraşmak lazım.
mezgit çekti canım şimdi çıtır çıtır aklıma geldi Gulumseafiyet olsun rastgeleSeerf
Bul
Murat gene güzel bir av olmuş.bereketli olsun.Mezgitler oldukşa iri.Çıtır çıtır gider onlar.Aman telef etme onlarıWink
Afiyet olsun, keyifli avlar.RastgeleAlkisSeerf

Bu arada domateslerin lezzeti nasıl? Kokusu var mı eski domatesler gibi.Eğer sonuçlar olumlu ise ben de denemeyi düşünüyorum.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu balık yoklugunda mezgitde olmasa balık yemek hayal olacakmış birol,
domatesler çok güzel,heralde hayattaki güzel şeylerden biride meyve sebze yetiştirmek olmalı,daha önce domates,biber,salatalık,patlıcan gibi sebzelerden yetiştirmiştim baya zamandır uğraşmıyorum ama uğraşmak lazım.
mezgit çekti canım şimdi çıtır çıtır aklıma geldi Gulumseafiyet olsun rastgeleSeerf
Teşekkürler Nihat. Evet, bu aralar istavrit te yok, iyiki mezgit bol.
Mezgitde zaten istavritten çok daha lezzetli bir balık. Halimden memnunum yani.Akşamüstü gidip 3.5 saat takılıp dönüyorum. Yanlız çok vuruş alıp çok kaçırıyorum, onada bir çare bulmam gerekecek. Boğaz mezgitleri biraz huylu..Bobo

kasap100 yazdı:Murat gene güzel bir av olmuş.bereketli olsun.Mezgitler oldukşa iri.Çıtır çıtır gider onlar.Aman telef etme onlarıWink
Afiyet olsun, keyifli avlar.RastgeleAlkisSeerf

Bu arada domateslerin lezzeti nasıl? Kokusu var mı eski domatesler gibi.Eğer sonuçlar olumlu ise ben de denemeyi düşünüyorum.

İsmim Birol SmileSiyirdim
Teşekkürler Bahadır Bey. Telef etmedim inanın, gerektiği gibi götürüldüSeerf
Domateslerin tohumu Almanyadan geldi, ilk defa yetiştiriyorum. Ufak domates olduklarından pek kokulu gelmedi bana ama bilmiyorum, belki bu ufaklarda pek koku olmuyordur.
Bul
balıkoltası yazdı:İsmim Birol SmileSiyirdim
Teşekkürler Bahadır Bey. Telef etmedim inanın, gerektiği gibi götürüldüSeerf
Domateslerin tohumu Almanyadan geldi, ilk defa yetiştiriyorum. Ufak domates olduklarından pek kokulu gelmedi bana ama bilmiyorum, belki bu ufaklarda pek koku olmuyordur.

Ya Birol senden çok özür dilerim.Bu sabah saat 06.00'dan beri trafo değiştirdik.Yorgunluğuma ver.Kafa kalmadı.
Yeni eve geldim.Siteye bakayım dedim.Çok özür.Mahcup
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
kasap100 yazdı:Ya Birol senden çok özür dilerim.Bu sabah saat 06.00'dan beri trafo değiştirdik.Yorgunluğuma ver.Kafa kalmadı.
Yeni eve geldim.Siteye bakayım dedim.Çok özür.Mahcup

Önemli değil Bahadır Bey, olur böyle şeyler...Gulumse
Bul
Bereketli olsun Birol,mezgitler çok diri göründü bana.Bizim avladıklarımız ise suyu sık sık tazelemeyip canlı tutmazsak eve gelince hamur gibi oluyor..
Chery domatesi kahvaltıda severim ve tavsiye ederim.
(Makinenin makro çekimi de gayet iyiymiş güle güle kullan..)
Bul
Balıklar ve dometesler harika

Emrah77
YALOVA

Zor bize kolay gelir...İmkansızsa biraz zaman alır...
Bul
Tebrikler Birol Alkis maşallah çeri domateslerin yetişmiş ,benimkiler daha kızarmadı , afiyetler Seerf
Bul
Lakerda yazdı:Bereketli olsun Birol,mezgitler çok diri göründü bana.Bizim avladıklarımız ise suyu sık sık tazelemeyip canlı tutmazsak eve gelince hamur gibi oluyor..
Chery domatesi kahvaltıda severim ve tavsiye ederim.
(Makinenin makro çekimi de gayet iyiymiş güle güle kullan..)
Teşekkürler Mehmet Bey. Diriler evet, çünkü sürekli suyunu değiştiriyorum. Haşat olmuş mezgit tüm keyfini kaçırır avın. Ayrıca 2 kalıp buz götürüyorum, dönüşte kırıp üzerlerine koyup balıkları öyle eve getiriyorum. Boğazın suyuda şuan serince olduğundan sürekli su değiştirilince diri kalıyor balıklarda. Resimleri herzamanki cep telefonumla çekiyorum, makro ayarı da var. Işık yeterliyse güzel çekiyor.
Emrah77 yazdı:Balıklar ve dometesler harika

Emrah77
YALOVA

Zor bize kolay gelir...İmkansızsa biraz zaman alır...
Teşekkürler Smile
mariner8 yazdı:Tebrikler Birol Alkis maşallah çeri domateslerin yetişmiş ,benimkiler daha kızarmadı , afiyetler Seerf

Teşekkürler Ahmet Bey. Mayıs başında ekmiştim ben, şimdi olmaya başladılar. Balkonda güneş alıyor. İlk defa ektim bakalım şuan iyi gidiyorlar.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  26/10/2016 Haftaiçi akşam sarıkanat ve istavrit avım uerol67 22 2,688 14-11-2016, 14:38
Son Yorum: uerol67
  07/10/2016 Hafta içi akşam lüfer avım. uerol67 22 1,915 17-10-2016, 12:14
  11/10/2016 Hafta içi akşam iri sarıkanat avım uerol67 15 1,396 17-10-2016, 12:11
  (06.10.2016) Sarıkanat Avım expert0540 10 1,294 11-10-2016, 15:58
Son Yorum: kengin
  03/10/2016 Hafta içi akşam lüfer-sarıkanat avım uerol67 11 1,127 06-10-2016, 08:59
  Atcekte saniye saniye levrek avim iyi seyirler SpinAvcısı 18 3,168 15-01-2016, 08:45
Son Yorum: yaser2sultan
  2 günlük Zonguldak Avım HK-18 19 3,369 03-12-2014, 16:28
Son Yorum: serdal76
  Aliağa avım.. yalnız balıkçı 16 2,816 10-11-2013, 10:30
Son Yorum: orhanekmekci
  İzmir Urlada 15 dakikalık spin avım SpinAvcısı 34 6,459 09-04-2013, 13:07
Son Yorum: SpinAvcısı
  Ilk dişli avim(eminönü) monawar 26 4,225 14-11-2012, 11:03
Son Yorum: monawar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi