28-10-2006, 19:41
karbonatın oranı o kadar önemli değil önemli olan balığın her tarafının içi ve dışının tamamen doldurulup karanlık ve serin bir yerde saklamak. Karbonat sadece çıkan kokuyu azaltıyor.
Balık mumyalama tekniği
|
28-10-2006, 19:41
karbonatın oranı o kadar önemli değil önemli olan balığın her tarafının içi ve dışının tamamen doldurulup karanlık ve serin bir yerde saklamak. Karbonat sadece çıkan kokuyu azaltıyor.
28-10-2006, 19:46
Levrekçi kardeş benim kuruttuğum balık küçük bir hani balığı büyük balıkta da mutlaka sonuç alınır fakat garanti veremem. çünkü denemedim.
29-10-2006, 09:35
nihat abi yine havanı attın helal olsun at abi bir başka levrekçi baba çıkana kadar helal sana bu yollar
29-10-2006, 12:57
![]() ![]()
29-10-2006, 13:01
abi senin gibisi gelmez daha bakalım analar doğurmaz ya.ama ben bir tekne alayım bende sana rakip olacam inşallah
29-10-2006, 13:05
inşallah dostum inşallah bu sitede herkes levrek resmi göndersin istiyorum hele devamlı takılan arkadaşlar var levrege ugrasan onların tutmasını çok istiyorum inşallah olacak dostum herkes levrek veya başka balıklar tutacak bende mesela çapariyle palamut tutmak istiyorum veya kamil abinin balıklar gibi tatlı su balıkları tutmak istiyorum palamutu aliço tutturamayacagı için sanırım rizeye gidip dayımla tutacagım tatlı suyada ufaktan bi büyük çekmeceye takılıp ufak ufak başlasammı diye düşünüyorum
konu amacından yine şaşmış işin kötüsü buraya yazmıyalım göksen ![]()
29-10-2006, 13:23
abi tamam konu başlığı farklı olsun doğrusun
29-10-2006, 13:24
Bu konuda arşivimde yer alan bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim.
Balıkları formaldehitli solüsyonda istediğimiz kadar saklayabiliriz.Ayrıntıya girmeden kabaca ayarlanacak oranı şöyle belirtebilirim. alınmış olan formaldehit'i %100 lük kabul ederek (ki değildir) %5 (yüzde beş) lik bir solusyon hazırlamalısınız(95 su 5 form. gibi). bu değer artı eksi bir iki birim değişebilir ancak küçük balıklar yüksek oranlı solusyonlarda deforme olabiliyor (yüzgeçlerin erimesi vb.) ve balığınızın tamamını örtecek şekilde bulunduğu kaba doldurmalısınız. eğer formaldehitiniz yerli imalatsa maalesef kalite problemi olabiliyor ve bundan dolayı oranı biraz yüksek tutmak gerekebilir ancak medikaller le iletişime geçerek kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz eczane veya ecza depolarından daha ucuza gelecektir. balığı fikse ederken (bu işleme fiksasyon denebilir) dikkat edilecek hususlar şöyle düşünülebilir; balığın formunu koruyacağı bir kapta muhafaza edilmesi önemlidir,sadistce gibi görünmekle birlikte yüzgeçlerini açık olarak muhafaza edebilmek için balığı canlı olarak formaldehit solusyonuna koymak, (ancak sonra seyretmemek uygun olur ![]() bir enjektör yardımıyla vücut içine özellikle kaslara enjekte etmek formaldehitin etki etme hızını artırarak korumayı hızlandırır. bildiğiniz üzere formaldehit içinde saklanan organizmanın maalesef renklerini muhafaza etmiyor bu yüzden ender bulunacağına inandığınız bir örneğiniz varsa fiksasyondan önce fotoğraflamanızı öneririm. formaldehit ayrıca organizmayı çok sert bir hale getirdiğinden örnek üzerinde yapılacak incelemeler varsa fikse etmeden önce bunları yapmak uygun olacaktır. formaldehitin kanserojen etkiyede sahip olduğu birçok kaynakta yeralmaktadır bu açıdan bu maddeyle direk temastan kaçınılmalı özellikle saf halinin kesinlikle koklanmaması önemlidir. cildi tahriş edici (kurutucu demek daha doğru olur sanırım) özelliğinide düşününce eldivenle çalışmak uygundur. hem sağlıklılık bakımından hemde örneğin renklerinin biraz daha uzun süre muhafazası düşünülüyorsa fiksasyonda %70-85 lik alkol kullanmak daha doğrudur ancak çok malzeme gideceğinden pahalı bir uygulamadır. Bu şekilde hazırlanan kavanozlar güneş ışığı görmeyecek yerde muhafaza edilmelidir. ALINTIDIR..
29-10-2006, 13:27
bu arada formaldeit kanserojen maddedir aman dikkat !!yazıda belirtilmiş ama önemini anlatmak istedim çok tehlikelidir amman aman dikkat
29-10-2006, 13:29
daha açık bir teknik olmuş teşekkürler
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Kemer sahillerinde balık bollugu | muratkahraman | 16 | 3,881 |
04-02-2015, 01:08 Son Yorum: DeLi_KuRT |
|
Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI | MaVrUşGiL | 23 | 5,926 |
23-09-2013, 14:37 Son Yorum: orhanekmekci |
|
Balık Preparatları | LeVrEkCi | 7 | 1,665 |
25-01-2013, 23:20 Son Yorum: fish or die |
|
Balık | LeVrEkCi | 2 | 920 |
19-01-2013, 12:46 Son Yorum: bucalıfikret |
|
Balık zehirlenmeleri. | LeVrEkCi | 7 | 1,175 |
19-01-2013, 10:17 Son Yorum: yycolak |
|
Balık Hafızası , | Mufi | 20 | 3,878 |
06-07-2012, 20:31 Son Yorum: araphüso26 |
|
Karadeniz'de Balık Avı ve Balıkçılık(TARİHİ) | sirenia | 6 | 3,006 |
15-10-2011, 21:05 Son Yorum: ufuktan26 |
|
Evliya Çelebi’den Karekin Efendi’ye Osmanlı’da BALIK-1 | sirenia | 13 | 4,650 |
13-10-2011, 20:55 Son Yorum: tahsinmersin |
|
Balık tüketiminde nelere dikkat edilmeli? | LeVrEkCi | 2 | 2,625 |
19-11-2010, 10:58 Son Yorum: cranium |
|
Balık pişirme teknikleri | LeVrEkCi | 14 | 6,237 |
08-05-2010, 00:42 Son Yorum: tedirgin SaZaN |