Mısır piramitlerinde insanların mumyalama tekniğini tutmuş olduğum bir hanibalığı üzerinde uyguladım ve çok iyi sonuç verdi. Kuruttuğum balık 3 senedir olduğu gibi duruyor ne bozuldu ne de herhangi bir pis koku yok.
Eğer tuttuğunuz bir balığı ömür boyu saklamak istiyorsanız formülünü aşağıda veriyorum. Bu bilgiyi ilk defa görüyor olmalısınız.
Yakaladığınız ölü balığı anüs deliğinden kafa kısmına doğru en fazla 1 cm çizin içinde hiç bir şey kalmayacak kadar bu küçük delikten temizleyin. Solungaçlarını çıkartın. Sonra kaya tuzu ve karbonatı karıştırıp kestiğiniz delikten ve solungaç kısmından bu karışımı doldurun. Balığın ağzının içinide doldurun ve üstünü dışarıda hiç bir yeri kalmayacak şekilde tuz karbonat karışımıyla örtün.Balığı evin dışında ve karanlık bir yerde 2 ay kadar bekletin sonra kuruyan balığınızı yıkayıp kurulayın işte sonuç aşağıda.
Eğer tuttuğunuz bir balığı ömür boyu saklamak istiyorsanız formülünü aşağıda veriyorum. Bu bilgiyi ilk defa görüyor olmalısınız.
Yakaladığınız ölü balığı anüs deliğinden kafa kısmına doğru en fazla 1 cm çizin içinde hiç bir şey kalmayacak kadar bu küçük delikten temizleyin. Solungaçlarını çıkartın. Sonra kaya tuzu ve karbonatı karıştırıp kestiğiniz delikten ve solungaç kısmından bu karışımı doldurun. Balığın ağzının içinide doldurun ve üstünü dışarıda hiç bir yeri kalmayacak şekilde tuz karbonat karışımıyla örtün.Balığı evin dışında ve karanlık bir yerde 2 ay kadar bekletin sonra kuruyan balığınızı yıkayıp kurulayın işte sonuç aşağıda.