Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık mumyalama tekniği
#1
Mısır piramitlerinde insanların mumyalama tekniğini tutmuş olduğum bir hanibalığı üzerinde uyguladım ve çok iyi sonuç verdi. Kuruttuğum balık 3 senedir olduğu gibi duruyor ne bozuldu ne de herhangi bir pis koku yok.
Eğer tuttuğunuz bir balığı ömür boyu saklamak istiyorsanız formülünü aşağıda veriyorum. Bu bilgiyi ilk defa görüyor olmalısınız.

Yakaladığınız ölü balığı anüs deliğinden kafa kısmına doğru en fazla 1 cm çizin içinde hiç bir şey kalmayacak kadar bu küçük delikten temizleyin. Solungaçlarını çıkartın. Sonra kaya tuzu ve karbonatı karıştırıp kestiğiniz delikten ve solungaç kısmından bu karışımı doldurun. Balığın ağzının içinide doldurun ve üstünü dışarıda hiç bir yeri kalmayacak şekilde tuz karbonat karışımıyla örtün.Balığı evin dışında ve karanlık bir yerde 2 ay kadar bekletin sonra kuruyan balığınızı yıkayıp kurulayın işte sonuç aşağıda.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Bul
Cevapla
#2
arkadaş fikir çok güzel de biz öyle saklayacak balıkları bir tutalım seninle berabar mumyalarız inşallah çok saol paylaşım için
Bul
Cevapla
#3
valla çok ilgimi çekti..deneyelim bir yaw..bende bu balıkları nasıl donduruyolar diye merak ediyordum..çok teşekkürler..rastgele
Bul
Cevapla
#4
resimde görüldüğü gibi balığın gözlerinden başka her şeyi korunuyor. tahta gibi sertleşiyor.bunun sebebi de tuzun vücutta ki suyu tamamen emmesi.göz de sudan oluştuğu için yok oluyo!!
Bul
Cevapla
#5
balığı ne saklıycam yaaa Eeek
hemen yerim onu :0507:

Saygılar,

Cüneyt
Bul
Cevapla
#6
Denemek lazım..........
Bul
Cevapla
#7
Dostum
bizim müzede balıklar yaklaşık 30-35 seneden beri saklanıyor gözleri dahil. ama bir suyun içinde ve kavanozlarda suyun karışımını bilmiyorum öğrenir yazarım. tamamen bütün olarak duruyor. ilgini çekerse tarifini gönderirim.
projenide çok beğendim...

sevgiler.
Cevapla
#8
Tv de seyretmiştim. En iyi yöntem o zaten.formülünü gönderirseniz iyi olur.
Bul
Cevapla
#9
Çinekopçu
bilader bu kaya tuzu ve karbonatı karıştırırken ne miktarda olacak yani bir kaşık tuza bir kaşık karbonat ilemi karıştırıcaz.selamlar:0507:
Cevapla
#10
bi levrekte deniyyim dicem cok da güzel olur ama beceremessem levrek büyük balık yazık olacak :0507:
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kemer sahillerinde balık bollugu muratkahraman 16 3,881 04-02-2015, 01:08
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI MaVrUşGiL 23 5,926 23-09-2013, 14:37
Son Yorum: orhanekmekci
  Balık Preparatları LeVrEkCi 7 1,665 25-01-2013, 23:20
Son Yorum: fish or die
  Balık LeVrEkCi 2 920 19-01-2013, 12:46
Son Yorum: bucalıfikret
  Balık zehirlenmeleri. LeVrEkCi 7 1,175 19-01-2013, 10:17
Son Yorum: yycolak
  Balık Hafızası , Mufi 20 3,878 06-07-2012, 20:31
Son Yorum: araphüso26
  Karadeniz'de Balık Avı ve Balıkçılık(TARİHİ) sirenia 6 3,006 15-10-2011, 21:05
Son Yorum: ufuktan26
  Evliya Çelebi’den Karekin Efendi’ye Osmanlı’da BALIK-1 sirenia 13 4,650 13-10-2011, 20:55
Son Yorum: tahsinmersin
  Balık tüketiminde nelere dikkat edilmeli? LeVrEkCi 2 2,625 19-11-2010, 10:58
Son Yorum: cranium
  Balık pişirme teknikleri LeVrEkCi 14 6,237 08-05-2010, 00:42
Son Yorum: tedirgin SaZaN

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi