Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
K.KÖY GALATA  EMİNÖNÜ
Arkadaşlar dün sabah ezan saatiyle rapala denenmiş bir çinekop alınmış olup öğlen 12 ye kadar tık dememiştr öğleden sonra kendini gösteren istavrite çapari sallanmış ki ben çinekop çaparisi salladım israrla oysaki istavrit çaparisine iyi istavrit geliyordu 3 lü 5 li köprüdede durum aynı yemli istavrit alanlar daha iri alabiliyor
Vesselam lüfer ve kardeşlerine veda etmekte direndim açıkçası ama deniz ne verirse o yapacak birşey yok sabah erken kabataşta çaparilere lüfer ve çinekop gelmiştir lüfer ve kardeşlerii hala var ama sezon yoğunluğu yok çoğu lüfer gurupları boğazdan geçip egeyi bile geçmiştir eh sürüden ayrılanı kurt kapar misali sağda solda alınan lüferlerde o durumdadır herkeze geçmiş olsun diyerek istavrit taş balıkları ve meralanmış veya guruptan ayrılan lüfer ve kardeşlerini avlamaya devam diyorum
Bu durumun başlıca sebebide küresel ısınma , sezonu gelen balık ,suların sıcak olması sebebiyle soğuk kanal suyunu tercih etmiş ve kıyılamadan kanal yollu seyahatini jet hızıyla sürdürmüştür bu kanaldan giden balığı almak gırgır ve taknelere nasip olmuş olup biz kıyı balıkçılarına üç beş parçayla hava almak düşmüştür
Ne diyelim biz kendimize düşen küreseli ısıtmamak denizleri temiz tutmak vazifemize devam inş. her dünyalıda bunun bilincine varıp bireysel birşeyler yaparsa iyi olur bu durum bugün balıkta yarın çok değişik aklımızın bile hayal edemeyeceği durumlarda tezahür edecektir .
Hepinize saygılar sevgiler
Arkadaşınız  Harun
Bul
harun abı elıne agzına saglık . saygılar.
Bul
Dün üsküdardanda iyi haberler duydum ama doğrumudur bilemiyorum. balık sanıyorum belli yerlere vuruyor. o an tutan tutuyor. ama istikrarsız. dün benim gittiğim yerdede bir sabah yaptı. akşama kadar 1 tane gelmedi. 1 de akşam alabildim. yanlız işin garibi benim avlandığım yerde aşırı derecede ters akıntı var busene. çinekopda o suyu hiç sevmez.
Bul
Abi sözlerine katılıyorum. Bilinçlenelim ve bilinçlendirelim.
Bazen bize komik gelir ama doğru bir cümle (EĞİTİM ŞART)
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Arkadaşlar dün sabah ezan saatiyle rapala denenmiş bir çinekop alınmış olup öğlen 12 ye kadar tık dememiştr öğleden sonra kendini gösteren istavrite çapari sallanmış ki ben çinekop çaparisi salladım israrla oysaki istavrit çaparisine iyi istavrit geliyordu 3 lü 5 li köprüdede durum aynı yemli istavrit alanlar daha iri alabiliyor
Vesselam lüfer ve kardeşlerine veda etmekte direndim açıkçası ama deniz ne verirse o yapacak birşey yok sabah erken kabataşta çaparilere lüfer ve çinekop gelmiştir lüfer ve kardeşlerii hala var ama sezon yoğunluğu yok çoğu lüfer gurupları boğazdan geçip egeyi bile geçmiştir eh sürüden ayrılanı kurt kapar misali sağda solda alınan lüferlerde o durumdadır herkeze geçmiş olsun diyerek istavrit taş balıkları ve meralanmış veya guruptan ayrılan lüfer ve kardeşlerini avlamaya devam diyorum
Bu durumun başlıca sebebide küresel ısınma , sezonu gelen balık ,suların sıcak olması sebebiyle soğuk kanal suyunu tercih etmiş ve kıyılamadan kanal yollu seyahatini jet hızıyla sürdürmüştür bu kanaldan giden balığı almak gırgır ve taknelere nasip olmuş olup biz kıyı balıkçılarına üç beş parçayla hava almak düşmüştür
Ne diyelim biz kendimize düşen küreseli ısıtmamak denizleri temiz tutmak vazifemize devam inş. her dünyalıda bunun bilincine varıp bireysel birşeyler yaparsa iyi olur bu durum bugün balıkta yarın çok değişik aklımızın bile hayal edemeyeceği durumlarda tezahür edecektir .
Hepinize saygılar sevgiler
Arkadaşınız  Harun
harun seni çok üzgün ve yorgun görüyorum.üzülmene gerek yok narlıda çok balık varmış tutulmak için sıraya girmişler
Bul
balikoltasi yazdı:Dün üsküdardanda iyi haberler duydum ama doğrumudur bilemiyorum. balık sanıyorum belli yerlere vuruyor. o an tutan tutuyor. ama istikrarsız. dün benim gittiğim yerdede bir sabah yaptı. akşama kadar 1 tane gelmedi. 1 de akşam alabildim. yanlız işin garibi benim avlandığım yerde aşırı derecede ters akıntı var busene. çinekopda o suyu hiç sevmez.
Evet birol üsküdardan duyduğun haber doğrudur geçen sene 4. aya kadar balık aldım oradan bu senede tahminim aynen öyle olur ama garantisi yok 3-4 balık için değerse okadar yol oda çinekop ender lüfer

camii önü kapalı zaten belli bir hol var oradanda kamışı geri yatırmak mümkün değil kapalı çay bahçesinin önünden atıp sağa doğru yanaşmak gerekli yer dar ve herkez yemliye atıyor 4-5 atış yaptım rapala 1 adet çinekop aldım dahada alırdım ama yemlicileri rahatsız ettim çünkü onlarda adam gibi attıkları yok düz veya hafif sollu atıp takımı önüne getirecekken düz veya sağlı atıp belli bir alanı işgal ediyorlar yada erken gelip yere hakim olacaksınki oda zor zaman geçtikçe elini kolunu sallayan geliyor giriyor arana ki bu durumlarda ben çok rahatsız olurum ve çok rahat takım patlatırım sola doğru açılsan ilişken var daha sola gidip radarın altından atarsan sadece sırtı yapabilirsin yemli duramaz o akıntıda anca orası olabilir at çek yada yemlicilerle didişmek

Ben herzaman şunu söylerim balık tutarken rahat olmam lazım devamlı milletin karışmalarını ayıklıyacaksam veya milletin suratında kafasında kursun patlatmak yerine canım rapalalarımı patlatacaksam ben o yerde takım atmam
Bul
Harun abi, benim balık olmadığı halde bizim buralarda uğraş verme sebebimi anlamışsındır.
Çünki aynı kafadayız. Balık tutarken ilk aradığım şey huzur.
Bul
H.A.R.U.N yazdı:
balikoltasi yazdı:Dün üsküdardanda iyi haberler duydum ama doğrumudur bilemiyorum. balık sanıyorum belli yerlere vuruyor. o an tutan tutuyor. ama istikrarsız. dün benim gittiğim yerdede bir sabah yaptı. akşama kadar 1 tane gelmedi. 1 de akşam alabildim. yanlız işin garibi benim avlandığım yerde aşırı derecede ters akıntı var busene. çinekopda o suyu hiç sevmez.
Evet birol üsküdardan duyduğun haber doğrudur geçen sene 4. aya kadar balık aldım oradan bu senede tahminim aynen öyle olur ama garantisi yok 3-4 balık için değerse okadar yol oda çinekop ender lüfer

camii önü kapalı zaten belli bir hol var oradanda kamışı geri yatırmak mümkün değil kapalı çay bahçesinin önünden atıp sağa doğru yanaşmak gerekli yer dar ve herkez yemliye atıyor 4-5 atış yaptım rapala 1 adet çinekop aldım dahada alırdım ama yemlicileri rahatsız ettim çünkü onlarda adam gibi attıkları yok düz veya hafif sollu atıp takımı önüne getirecekken düz veya sağlı atıp belli bir alanı işgal ediyorlar yada erken gelip yere hakim olacaksınki oda zor zaman geçtikçe elini kolunu sallayan geliyor giriyor arana ki bu durumlarda ben çok rahatsız olurum ve çok rahat takım patlatırım sola doğru açılsan ilişken var daha sola gidip radarın altından atarsan sadece sırtı yapabilirsin yemli duramaz o akıntıda anca orası olabilir at çek yada yemlicilerle didişmek

Ben herzaman şunu söylerim balık tutarken rahat olmam lazım devamlı milletin karışmalarını ayıklıyacaksam veya milletin suratında kafasında kursun patlatmak yerine canım rapalalarımı patlatacaksam ben o yerde takım atmam

Son sözünüze aynen katılıyorum. Sırf bu yüzden bende ta yukarlara kaçtım. ve az yaptığını bile bile orada tutuyorum. ama rahat ve zevkli av yapıyorum az da olsa.
Bul
[/quote]harun seni çok üzgün ve yorgun görüyorum.üzülmene gerek yok narlıda çok balık varmış tutulmak için sıraya girmişler
[/quote]
M.Ali abi yorgunluk bilirsin balık ümidiyle biter enerji tavan yapar Üzlmekse hangi birine üzülmeyeceksin be abi bir KKöyümüz vardı oradada bu balıkçıları nasıl kovalasak diye buradan her türlü engel düşünülüyor yerel yönetimler tarafından Dünyanın gözbebeği istanbul istanbulun gözbebeği Kköy Eminönü sarayburnu beşiktaş üsküdar ve diğer sahiller Sadece Kköyde yaşanan rezillikleri yazsam akşama kadar yazarım yani bir T.C. vatandaşı olarak kendi yerimizde yabancılaşmaya başladık ki herkezin bir köyü vardır benim köyüm beyoğlu kimliğimde beyoğlu yazar 6 nesil de beyoğlu sana en basit bir örnek ara sokaklardan biriğne park ettim arabayı bir değnekçi çıka geldi neyse 2 lira verdim adamın dediği birdaha almayacam senin arabayı tabii 2 lirayı beğenmedi şöyle bir düşündüm sonra vay bee dedim köyümü değnekciler parsellemiş her yer parsellenmiş 2 gün öncede devamlı park ettiğim yer ispark olmuş 2 saat 4 tl 2saatten sonra 2 lira 2 lira gidiyor
vesselam büyle iişte Fatih Sultan Mehmet cıka gelse Buhalleri görse ne yapardı acaba keşkede çıka gelse
Bul
eşginamavruşgil yazdı:Harun abi, benim balık olmadığı halde bizim buralarda uğraş verme sebebimi anlamışsındır.
Çünki aynı kafadayız. Balık tutarken ilk aradığım şey huzur.
Serkan doğru dersin ama buralardada olta atınca yosun denen pisliği tekrar hatırlıyorum ama yurt dışında gurbette olanlara sorsan belki bu keşmekese bile hasret kalmışlardır
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08/01/2015 galata kuzuları erdekli yücel 15 3,802 13-01-2015, 21:10
Son Yorum: HAŞİM77
  dişli sezonunu açtım 29.09.2014(Eminönü) monawar 28 4,693 05-12-2014, 12:45
Son Yorum: orhanekmekci
  Galata köprüsü balik avi 12/12/2013 BALIK and OZAN 19 4,319 31-12-2013, 00:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  26.12.2012 galata monawar 18 2,231 28-12-2012, 23:29
Son Yorum: ufuktan26
  10/12/2012 galata sarıkanat avı BALIK and OZAN 21 4,065 13-12-2012, 16:22