Yorumları: 182
Konuları: 93
Yemli oltada canlı yemler genelde, iğne ağız içinden geçirilerek hasar vermeden sağ veya sol galsamadan dışarı alınıp, tek seferde sidikliğin arka (kuyruğa doğru) tarafına enine yerleştirilir.
Sözlonusu yöntem yem olarak kullanılan balığın uzun süre canlı kalmasını sağlar.
Aynı yöntem tersinden de uygulanabilir, iğne yerleştirildikten sonra köstek galsamadan geçirilip, ağızdan dışarı alınır ve ondan sonra bağlanır.
Canlı yem olarak hangi balık kullanılırsa kullanılsın yöntem değişmez.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
canlı yemler genellikle uzun olta ile avcılıkta kullanılır tekne hareket halindeyken canlı yem gezecek hızda yol alınır
canlı yem olarak zargana,izmarit,ispari,istavrit,gelincik,kaya balıgı,uskumru kullanılır bu balıklarla gezerek levrek,ispendek,lüfer,sinarit avlamak mümkündür
canlı yemle durarak avcılıkta ise karedes,teke,yengeç kullanılarak avlanılabilinir.
Yorumları: 22
Konuları: 1
ben canlı yemi öldürmeden takıyorum.ilkbaşta boş misinayı süzgeçlerinden geçirip sonra iğneyi takıyorum sonrada iğneye paket lastiği ile kıstırıyorum.ve güzel avlar alıyorum.bilmem denizde bu uygulama tutar mı !!!!
Cafer 1977 Ankara
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
canlı yemi ben ise şöyle yaparım
Balığın üst yüzgeçinden etinin içinden geçirir sallarım 1 saat kadar balık canlı kalıyor
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
üstten sanırım kççük balıklar için bu zargana için alttan takılır kancalar ispari izmarit gibi balıklara agızdan takılır ama durarak avlanılacaksa o zaman üstten takılır
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
Evet levrekçi baba durarak avlanıyorum üsten taktığım zaman kancayı (iskel - mendirek - çapadaki tekne ) gibi zamanlarda üstten takıyorum söylediğiniz gibi küçük balıkları üstten takıyorum birde
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
ben balığa sırttan takıyorum .kıyıdan atacam .atıyorum anaaa.oltanın gittiği yer başka balığın gittiği yer daha başka.Bizim balık biraz iğneden korkarda.daha havada iken iğneden kurtuluyor.Namussuz.