30-12-2007, 17:37
Murat(muratçaka) arkadaşımızın acillll yardımmmmm konusu üzerine bu konuyu açtım.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=5952
Peynir suyu kefal ve yayın avlarında mekanı yemleme amacı için kullanılır. Örneğin kokmuş peynirin kefali çıldırttığına şahit oldum.
Boru kurdu zaten kokusuyla olsun fosforuyla olsun her şeyiyle yem. Bence müdahale etmeyin ve direk kullanın. Ama borukurdu elinizde kalmışsa ve kullanma imkanınız yoksa havlu peçetenin içine sererek her tarafını tuzla kaplarsanız uzun süre saklayabilirsiniz. Öbür şekliyle macuna döner ve hiç bir işinize yaramaz. Neden havlu peçete dersenizde onuda açıklayım, gazete veya saman kağıda sardığınızda kağıdın kokusu ve boyası işliyor.
Balık yağına yada peynir suyuna batırarak kullanma işini biz sahte yemlerde kullanıyorduk. 2-3 gün bekleyince özellikle silikon malzemeden üretilen yemlerde kokunun yemin içine işlediğini söyleyebilirim. Hatda sahte yemle at çek yaparken yanınızda bulunan balık yağı dolu kavanoza yemi batırarak kullana bilirsiniz.
Bu arada balık kokulu yem kullanmak istiyorsanız kendinizi hiç bu işlerle zorlamayın, direk olarak her mevsim rahatlıkla bulabileceğiniz norveç uskumrusunu alın ve istediğiniz şekillerde keserek buz dolabında saklayın. Özellikle karın bölgesini oluşturan yumuşak bölgeyi kurt şekilinde kesin hem dağılmaz hemde en halisinden balık kokulu kurtlarınız olur
diğer kesimlerini ise et katmanları yatay olacak şekilde küp olarak kesin.
peynir suyunuda (yoğurt da olabilir), hamurla balık tutarken hamurun harç malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Kadife yada kambur sazan tutarken hamura harç olarak vanilya tozu yada farklı kokular içeren gıda boyaları kullandım. Biraz pasta tarifi gibi oldu ama yay sisteminde çok iyi iş yapıyor.
Hazır salamura şeklinde meze olarak hazırlanmış ahtapot ve yengeçleri yem olarak denedim hiç bir işe yaramıyor, haberiniz olsun.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=5952
Peynir suyu kefal ve yayın avlarında mekanı yemleme amacı için kullanılır. Örneğin kokmuş peynirin kefali çıldırttığına şahit oldum.
Boru kurdu zaten kokusuyla olsun fosforuyla olsun her şeyiyle yem. Bence müdahale etmeyin ve direk kullanın. Ama borukurdu elinizde kalmışsa ve kullanma imkanınız yoksa havlu peçetenin içine sererek her tarafını tuzla kaplarsanız uzun süre saklayabilirsiniz. Öbür şekliyle macuna döner ve hiç bir işinize yaramaz. Neden havlu peçete dersenizde onuda açıklayım, gazete veya saman kağıda sardığınızda kağıdın kokusu ve boyası işliyor.
Balık yağına yada peynir suyuna batırarak kullanma işini biz sahte yemlerde kullanıyorduk. 2-3 gün bekleyince özellikle silikon malzemeden üretilen yemlerde kokunun yemin içine işlediğini söyleyebilirim. Hatda sahte yemle at çek yaparken yanınızda bulunan balık yağı dolu kavanoza yemi batırarak kullana bilirsiniz.
Bu arada balık kokulu yem kullanmak istiyorsanız kendinizi hiç bu işlerle zorlamayın, direk olarak her mevsim rahatlıkla bulabileceğiniz norveç uskumrusunu alın ve istediğiniz şekillerde keserek buz dolabında saklayın. Özellikle karın bölgesini oluşturan yumuşak bölgeyi kurt şekilinde kesin hem dağılmaz hemde en halisinden balık kokulu kurtlarınız olur

peynir suyunuda (yoğurt da olabilir), hamurla balık tutarken hamurun harç malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Kadife yada kambur sazan tutarken hamura harç olarak vanilya tozu yada farklı kokular içeren gıda boyaları kullandım. Biraz pasta tarifi gibi oldu ama yay sisteminde çok iyi iş yapıyor.
Hazır salamura şeklinde meze olarak hazırlanmış ahtapot ve yengeçleri yem olarak denedim hiç bir işe yaramıyor, haberiniz olsun.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater