Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
nerede o eski kolyos uskumru sürüleri üstad yaww bi çıkardık 20şer 30 ar çekerdik balıklar bi yukarı bi aşagı nasıl yüzerlerdi 5-6 yaşlarımda kolyos uskumru tutup babamla satardım tutardık babam verirdi ben satardım çadırlara öyle ögrendik ticareti halaa ticaretle ugraşıyoruz valla benimde canım çektide deniyemem ne yazık çalışıyorum emekli olabilirsem eger işte o zaman bu site hergün balık görür tüm dostlarıma hergün levrek lüfer ne bulursam o zamana deniz kalırsa balık kalırsa tabii
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
çatalca 84 yazdı:KIYIDANMI ATAYIM ABİ.10 TANE ÇELİK GÖVDE YAPTIRIYORUM ABİ ELİMDE BULUNSUN DİYE AMA ONUDA BÖYLECE KALLANMIŞ OLURUZ GALİBA.
benim bildiğim kadarıyla levreğe çelik gövde değilde,ince kaliteli misina kullanman daha iyi olur.(levreğin babası daha iyi bilir)
Yorumları: 1,135
Konuları: 85
koparmazmı özgür abi misineyi.levrekçi baba sen ne dersin bu konuda bi yardımda senden alalım yaaa dime.
özgür abi iskenderunda balık tutarken hep çelik gövde kullandık biz lüfer levrek kofana yakalarken.bana orda öğretilen bu balıkların misineyi koparttıkları bu nedenle çelik gövde kullanmak istedim.
lüfer kofana koparır(bunlar için kullan çelik tel).levrek kalın misinayı görürse (çelik teli görür) yeme dokunmaz.levrek lüfer gibi misinayı kesemez.ama çekerken balığın büyüklüğüne ve senin ustalığına kalmış.kaliteli kullanırsan misinayı bir şey olmaz.bizim arkadaşlar en fazla 0.30 kullanıyorlar levrekte.levrekçibaba gibi 92 cm.lik levrek görmedim abiiki buralarda.levrekçibabada 0.35 kullanıyor o büyük levrekler için yanılmıyorsam.
abilerim ben şöyle birşeyede şahit oldum.mersinde lüfer kofana levrek için yem yerine tükenmez kalem kullanıyorlar gerçekten bak.kalemin bi altından birde ortasından iğne geçiriyorlar.tamam artık o kalem parçalanana kadar yem

çok acayipti ya ve balık varya hiç affetmiyor yeterki kalemi görsün yani ortasından arkasından hiç farketmez.sadece bir hassas konu var tükenmez kalemin dış rengi kalem düz beyaz üstünden siyah çizgiler inen kalem hani şu hepimizin bildiği varya.

çok acayipti yaa
ilginç,zargananın küçüğüne benzetiyordur herhalde.oklavadanda zargana yapıyorlardı yanılmıyorsam.
o oklava işinide senden duydum abi.doğrudur valla yaparlar
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ozoca51 yazdı:çatalca 84 yazdı:KIYIDANMI ATAYIM ABİ.10 TANE ÇELİK GÖVDE YAPTIRIYORUM ABİ ELİMDE BULUNSUN DİYE AMA ONUDA BÖYLECE KALLANMIŞ OLURUZ GALİBA.
benim bildiğim kadarıyla levreğe çelik gövde değilde,ince kaliteli misina kullanman daha iyi olur.(levreğin babası daha iyi bilir)
levrek 25 numara misina bile tutulur dişi olmadıgı için koparamaz ama darbelerle koparır o yüzden kalama vererek çekmek gerekir birde yüzgecleri jilet gibi keskindir hiç bolluk vermeden çekilmeli ve kalama vermek gerekincede boşluk verilmemelidir benim önerim ispendek boylara 30 numara büyükse 35 numara kullanmak lazım
benim kullandığım çapari bu abi.40 cm. aralıklarla bağlıyorum.beden 80-100 kollar 40 lık misinadan.son tüyden 60-70 cm sonra 10 cm mavi rapala bağlıyorum.akdenizde iyi iş yapıyor.