Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
08.07.2007 turna avım
07.07.2007 günü ertesi gün balıga gitmek için arkadaşlarla sözleştik bütün hazırlıkları tamamlayıp sabah 05:00 yola çıktık yalnız bu avda turna avına degilde sazan avına gidiyorduk avlak alanımıza vardıgımızdan bizden önce gelenler oldugunu gördük ve tabi tahmin edeceginiz gibi yine suyun kenarında koca bir bot gölün en iyi sazan avı veren sazlıkların önü tamamen ağlarla çevrilmiş bir manzara mevcut;
Yanlarına yaklaştık selam verip ağların sahibini sordum adamlar gayet rahat bir tavırla bizim dedi yasak oldugunu biliyorsun degilmi dedim adam başladı ya biz herzaman gelmiyoruzda ilkkez geldikte zaten balık yokta diye hayıflanmaya
tabi olmaz kardeşim dedim sizin gibi zihniyete sahip insanlar buralara gelirse buraları talan ederse yasak dinlemezse ağ atarsa burada balıkmı kalır hem dedim birazdan buraya jandarma gelir biz gelirken yukarıdaki göldelerdi diye ekledim(tabi yalan)adamlar jandarma lafını duyar duymaz öyle paniklediki hemen bota binip ağları toplamaya başladılar yarım saat olmadan sudaki bütün ağları toplayıp oradan ayrıldılar.
Gelelim avımıza adamlar gittikten hemen sonra biz bütün oltalarımızı yemleyip attık uzun uzun bekledik birkaç ufak kızılkanattan başka oltalara birşey vurmadı gölde sanki sazan namına birşey yoktu uzun süren bekleyişin ardından birtane sazan oltaya vurdu oda limit altı oldugu için suya iade edildi baktık öglen oldu hiçbir içraat yok bari dedim turna gölüne gidelim orada şansımızı deneyelim malzemeleri toplayıp dogruca turna gölüne dogru yola koyulduk
Göle vardıgımızda birde ne görelim giriş noktası dag gibi molazla kapatılmış mecburen araçları epey bir geride bırakıp başladık yürümeye sonunda göle ulaştık hemen kaşıkları takıp atçek yapmaya başladık epey bir atış boş geçti sonunda ilk vuruş benim silikon yeme oldu limit altı bir turnaydı ama silikonu öyle bir yutmuşki çıkarana kadar balık öldü geri salamadım tabi bizim silikonda mevta oldu hemen 5 numara meps takıp atçeke devam ettim 10-15 atıştan sonra sazlıkların önünden ikinci turnayı aldım yaklaşık bir saat kadar hiçbir vuruş olmadı mepsi degiştirip normal turna kaşıgı takıp biraz daha ilerledim baktım ileride iki kişi var onların yanına gittim birtane turna yakalamışlardı ben gider gitmez birtane daha yakaladı ama limit altı bir turnaydı adama at kardeş ufak daha dedim büyüyünce yakalarsın adam zaten geri salacagım dedi ve turnayı geri bıraktı bir iki atıştan sonra yanımdan ayrıldılar daha sonra benim birader geldi onla beraber atçek devam ediyoruz birden biryandanda konuşuyoruz biranda elimdeki kamışın çok agırlaştıgını farkettim herhalde dipte bir kütüge falan takıldı diye düşündüm yalnız agır agır makinamı sarabiliyordum birden misinanın saga sola dogru gittigini gördüm evet koca bir turnaydı bu kalamayı biraz açıp salayım dedim baktım balık kütüklere dogru gidiyor misina dolanacak tekrar kalamayı kapattım yalnız balıgın benimle mücadelesinden çok büyük bir şey oldugunu anlamıştım kamışım sanki kırılacakmış gibi gerildi balıgı kendime dogru biraz yaklaştırdım aramızda 7-8 metre falan var suyun üzerine bir çıktı balıkta bir kafa var inanın benim bu gölde gördügüm en büyük turna balıgı kafası kalbim küt küt atıyor kaçırmamak için elimden geleni yapıyorum ama nafile balık birtürlü kıyıya yaklaşmıyor ve sonunda korktugum şey oluyor balık suyun üzerinde öyle bir dönüş ve kuyruk haraketi yaptıki elimdeki kamışın boşaldıgını hissettim ve koca turna kaşıktan kurtularak gölün derin sularına dogru adeta uçarcasına gözden kayboldu birader bana bakıyor ben ona bir iki dakika öylece kaldım sanki donmuştum çok az kalmıştı belki birkaç metre turna elimizden uçup gitmişti .
Bu olay moralimi çok bozmuştu ama yinede ava devam ettim aradan 1-2 dakika geçmeden benim oltaya bir vuruş daha oldu kıyıya kadar getirdim tam önümde oda suya düşmezmi hemen aynı yere tekrar attım yine atladı tam takılmadı yine kurtuldu hemen kaşıgı yine aynı yere attım hemen gene atladı bıraktı atladı bıraktı tam önümde seyrediyorum balıgı kaşık artık sudan dışarı çıkacak otların arasında kaşıgı sabit bıraktım son bir hamleyle öyle bir atladıki canlı canlı yakalanışını izledim o atlar atlamaz kamışı çektim hemen otların üzerinden kıyıya aldım kaçırdıgımdan baya küçüktü ama olsun moralimi düzeltti.
Daha sonra hava bayagı ısındıgı için ve yanımızda yiyecek içicegimiz olmadıgın dan avı 13:30 gibi noktalayıp döndük.

AVLAK:TAYAKADIN - KAZIKLI GÖL
KULLANILAN YEM :TURNA YAVRUSU SİLİKON,5 NUMARA MEPS NORMAL TURNA KAŞIGI
GÖLDEN GÖRÜNTÜLER
Bul
Mesut bereketli olsun arkadaşım. Avın da av hikayen de çok güzel olmuş eline sağlık. Duyarsız avcılara karşı duyarlı mudahelelerin için ayrıca teşekkür ederim.
Bul
güzel bir av hikayesi ama büyük balığı kaçırmak kötü olmuş,yine de boş dönmemişsiniz,duyarlılığınız için teşekkürler
Bul
duyarlı davrandıgınız için teşekkür ederim balık merası tabiyat harika afiyet olsun rastgele
Bul
turnalarda hikayeside güzel

kaçan balık bizden değildir Bobo
Bul
bereketli olsun,hepimizin başına benzer avlar geliyor.yakalananların çoğu çabuk unutuluyor ,ama kaçanlar unutulmuyor kolay kolay.turna avını merak etmişimdir,umarım birgün nasip olur.bir videosunu izlemiştim,uskumruyu ikiye bölüp iğneye takıp dip oltasıyla atıyorlardı.kocaman turnaları çekiyorlardı.
rastgele
Bul
Tebrikler Mesut arkadaş. Balıklar güzel,mekan çok güzel; duyarlı davranışın çok daha güzel..
Bul
Tebrikler guzel av olmus
Bul
Mesut tebrikler ağcılarla ilgili duyarlılığın bir amatör balıkçıya yakışan davranış onun için tebriklerim daha büyük. Balık bu kaçar canını sıkma bir çoğumuz buna benzer olaylar yaşamışızdır. Kısmet değilmiş inşallah bir başka zaman
Bul
Mesut yazını okurken öldüm öldüm dirildim büyük balığa yazık olmuş ama boş dönmemişsin tebrikler
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  16/10/2016 Haftasonu akşam sarıkanat - lüfer avım uerol67 15 908 24-10-2016, 21:16
Son Yorum: YaKaMoZ
  Bilecik 3/5 haziran mini turna organızasyonumuz BABUÇ 16 1,474 30-06-2016, 19:43
Son Yorum: yalova tatar
  bodrum avım (4) bucalıfikret 20 3,216 14-12-2014, 00:32
Son Yorum: bucalıfikret
  bodrum avım (3) bucalıfikret 20 3,852 27-11-2014, 23:59
  çupra avım. bucalıfikret 26 3,232 15-11-2014, 02:05
  çupra avım bucalıfikret 19 2,302 09-09-2014, 10:24
  Turna Avı tedirgin SaZaN 11 1,774 02-11-2013, 20:47
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Turna avi 20.10.2013 kovboy 8 1,691 02-11-2013, 02:41
Son Yorum: Cihan Deniz
  2013 bayramında kasna ve turna avlarımız muratcoskun 9 1,938 13-09-2013, 20:49
Son Yorum: muratcoskun
  Turna avi kovboy 12 2,523 02-09-2013, 21:41
Son Yorum: turna

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi