Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turna avi
Yer:İst.
Hava:Açık,güneşli
Kullanılan Yem:Little Cleo kaşık(TS,FT,CGS),turna yavrusu silikon,muhtelif rapalalar
Av saati:06:00-09:00

Avın Hikayesi

Bir haftalık kısa iznimin son gününü epeydir yapmadığım sabah turna avıyla değerlendirmek istedim.
Malzemeleri akşamdan hazırlayıp sabah 05:30 gibi yola koyulduk 06:00 gibi avlak alanımızdaydık.
Hava rüzgarsız ,son derece güzel turna avı için her şey uygundu.
İlk atışları geçen avlarda baya verim aldığım fosforlu yeşil turna yavrusu silikonla yaptım rüzgar olmadığı için istediğim tüm noktalara hedeflediğim atışları yapabiliyordum.
Göl öylesine sessiz ve dingindi ki bu sessizliği attığım silikonun sudaki şapırtıları bozuyordu.
Maalesef bu güzel havaya ve güzel atışlara rağmen istenilen vuruşları bir türlü gelmiyordu.
Biraz daha ilerledim burada da büyük bir manda sürüsü güzel av veren birkaç noktadan göle girip ortalığı toza dumana bulayınca sabah büyük ümitlerle başlayan turna avı kabusa dönüşmeye başlamıştı.
Bu bölgeleri de mandalar yüzünden hiç atış yapmadan pas geçerek daha ileri bölgelere gittim.
Gölün girişinde benden ayrılan diğer arkadaşa telefon açarak ondaki durumu öğrendim.
O iki vuruş aldığını ikisininde limit altı olduğu için göle tekrar saldığını söyledi.
Mandaların girmediği alanlarda atışlara yaparak ilerledim ve sonunda baya bir açığa yaptığım silikona güzel bir vuruş aldım;
Balık açıkta olduğu için kıyaya almak için biraz uğraştım çünkü önüm sazlık ve otluk olduğu için balık devamlı kendini bu alanlara sokmaya çalıştı.Sonunda kıyıya aldığım turna 43 cm geldi.
Bu turnayla düzelen moralle atışlara daha bir iştahla devam ettim hemen birkaç metre sağ tarafımda nispeten önü açık müsait bir alan vardı bu alanda atışlarımı yoğunlaştırdım.
Açığa atışlar, sazlık dipleri, otluk önleri, her yeri tarıyordum, o bölgede atmadığım bir nokta kalmıştı.
Bu nokta turna yatağı olabilecek son derece güzel bir yer olmasına rağmen silikonunda takılıp orada kalma oranının çok yüksek olduğu bir yerdi.
Herşeyi göze alıp o noktaya atışımı yaptım silikon tam istediğim yere düştü diye içimden geçirirken büyük bir şapırtı ve dalgayla beraber güzel bir turna silikona bindi sağlam bir tasmayla silikonu ağzına iyice yerleştirdim.
Turna suyun üzerinde delicesine taklalarla, ters dönüşlerle savaşarak kendini kurtarmaya çalışıyor adeta görsel bir şölen sunuyordu.
Bense onun otluğa yada sazlığa sarmasını önlemeye çalışıyor bir yandanda kıyıya yaklaştırmaya çalışıyordum.
Bir iki dakikalık bir mücadelenin ardından turna sonunda pes ederek kıyıya alındı.Bu balıkta 51 cm geldi.
Sabah kötü başlayan turna avım git gide dahada güzel oluyordu.
Bu bölgeden de ayrılarak sığ olmasına rağmen birçok kez turna aldığım etrafı komple sazlık sadece bir atış noktası bulunan alana geldim.
Aynı silikonla burada da atışlara devam ettim yaklaşık on atıştan sonra kıyıya çok yakın bir yerden adeta ayağımın dibinden üçüncü turna silikon yapışıverdi.
Mesafe çok yakın olduğu için kıyıya almak pekte zor olmadı.İlk turnanın adeta ikizi gibiydi buda 43 cm geldi.
Kısa bir süre sonra gölün diğer tarafından gelen arkadaşlar birleştik oda 3 turna almıştı.
Balıklara baktım 35-40 cm aralığında fakat ağızları paramparçaydı, ufak silikonla çalıştığı için silikonu komple yutmuşlar çıkarırken hepsi haşat olmuştu.

Geri dönüşte mandalar sudan çıktığı için bu bölgelere atışlar yaparak ilerledik bu arada ben silikonu bırakarak cleo kaşığa döndüm arkadaşla yan yana atışlar yapmaya başladık ilk önce onun silikona güzel bir vuruş oldu fakat balık suyun üzerinde ters bir dönüşle kendini kurtarmayı başardı.
Daha sonra benim açığa attığım kaşığa güzel bir vuruş oldu fakat bende alamadım bu balıkta kendini kurtardı.
Vuruşlar alınca bu bölgeden ayrılmayarak atışları burada yoğunlaştırdık arkadaş silikon bense kaşıkla atışlara devam ediyordum
Bölgenin ilerisi derin kıyıya yakın alanı otluk ve sığdı ben kaşığı derin bölgeye atıyor buradan sararak sığ bölgeye geliyor buradan kaşığı atlatarak ota girmesini önlüyordum.
Yine böyle atışların birinde bu sefer kaşık bu sığ alanda suyun birkaç cm altındaki ota takıldı bende kaşığı oradan kurtarmak için hamleler yapmaya başladım,kaşık bir anda ottan kurtularak suyun birkaç cm üzerine doğru havalandı.
İşte tam bu anda en az 70-80 cm boylarında bir baba turna kaşığın peşinden pekte alışık olmadığımız bir şekilde büyük bir şapırtıyla suyun üzerine doğru zıplayarak hamle yaptı ve maalesef kaşığı kapamayarak :cray: :cray: yine büyük bir şapırtıyla suya gömüldü.
Adeta donup kaldık kısa bir şaşkınlığın ardından bu alanda epey bir deneme yapsakta başka bir vuruş alamadık aklımızda bu turna avı sonlandırarak eve doğru yola koyulduk.

Hepinize sağlıklı mutlu bol trofeli avlar dileğiyle .
Hoşçakalın.

Avla ilgili fotoğraflar

[Resim: dqx4.jpg]Uploaded with ImageShack.com

[Resim: 2fpz.jpg]Uploaded with ImageShack.com

[Resim: wm82.jpg]Uploaded with ImageShack.com

[Resim: iy2l.jpg]Uploaded with ImageShack.com

[URL=http://imageshack.com/i/neqobbj/][IMG]http://imageshack.com/scaled/medium/842/qobb.jp
Mesut EKİCİ
YOZGAT
1974
Bul
Tebrikler güzel bir anı olmuş. Böyle durumda beni asla uyku tutmaz. o kaçan balığı düşünmekten nasıl uyuyacaksın bilemiyorum. Yakalananlara bereket, afiyetler olsun.Alkis
Bul
Tebrik ederim mesut.
Kaçan balık bir başka avda oltana bassın.
[COLOR="#0000CD"]YOLA ÇIKIP VARMAYAN,YOLDAN ÇIKIP VARAN YOKTUR.
[/COLOR]
Bul
Tebrikler daha iyi avlariniza...
Bul
Benimde 2. gittiğim turna avında kaşık yemi kullandım. 23 Cm boyunda bir tane tuttum.
Fırsat buldukça gidiyoruz. Turna sazan. Hatta Çaya olta bile atıyoruz.
Bobo
Bul
harika turnalar..daha turna tutmadım hayatımda..inşallah banada nasip olur birgün..tebrikler bu güzel avınız için..AlkisSeerf
Seerf
Bul
eline emeğine sağlık mesut,emek verip tutmuş bizlerle paylaşmışsın teşekkür ederiz.rastgele Alkis
Bul
tebrikler,güzel av olmuş, keşke bizim buralarda da eskisi kadar turna çıkaydı,kaşıkla turna avlamayı özledim,afiyetleAlkisSeerf
Bul
Emeklerine sağlık zevkle okunan bir rapor hazırlamışsın Mesut.Alkis
Otluktan kurtardığın,havalanan yeme balığın sıçraması gibi bir olay video kamera ile yakalanacakti ki...Net'te tıklanma rekoru kırardı herhalde..
Bereketli olsun, rastgele..
Bul
turnalar cok guzel ,Mesut..tebriklerAlkis
daha da bollarina
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bilecik 3/5 haziran mini turna organızasyonumuz BABUÇ 16 1,474 30-06-2016, 19:43
Son Yorum: yalova tatar
  Turna Avı tedirgin SaZaN 11 1,776 02-11-2013, 20:47
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Turna avi 20.10.2013 kovboy 8 1,691 02-11-2013, 02:41
Son Yorum: Cihan Deniz
  2013 bayramında kasna ve turna avlarımız muratcoskun 9 1,938 13-09-2013, 20:49
Son Yorum: muratcoskun
  TURNA avından canlı yayın. muratcoskun 10 2,392 25-06-2013, 22:55
Son Yorum: Mustafa DEDEMLİ
  09.12.12 turna sezonu finali sciftcan 17 2,600 13-12-2012, 16:20
Son Yorum: Albatros-gr
  TURNA ŞOV (Videolu) 20.10.2012 maxtar 28 3,846 28-10-2012, 13:02
Son Yorum: Albatros-gr
  14 Ekim Turna Avı rusan 19 2,368 26-10-2012, 20:48
Son Yorum: Cahit Acun
  eskilerden: TURNA VE KASNA(KEFAL) AVI muratcoskun 10 2,160 09-10-2012, 22:49
Son Yorum: muratcoskun
  30.09.12 turna avı sciftcan 5 1,295 01-10-2012, 13:06