Senenin sonuna gelmekteyiz,fabrikadaki balıkçı klübümüzün istikhakını değerlendirelim dedik,havalar soğuk diye 6 kişilik ekibimizden 4 ü vazgeçince ben ve Ercü arkadaşım gitmeye karar verdik.Bodrum ve Didim taraflarından raporlar kötü olunca Karaburun da mercan avında anlaştık.Pazar günü işten çıktıktan sonra hazırlıkları yapıp akşam erkenden yattım,4:45 te kalkıp Ercü yü almaya gittim.(sıcaklık - 1 derece) güzelbahçede sabah boyozlarımızı yedik,nevalelerimizi alıp yola çıktık.yemlik için az bir şey sardalya lazımdı bulmak için,güzelbahçe,mordoğan ve saipaltı limanlarına uğradık fakat hiç bir limanda gırgırda yoktu,gırgırı bekleyen kamyonda.dolayısıyla kaptanımıza siparişini verdiğimiz,çimçim den başka yem çeşidimiz yok.limandan tekneyle açıldığımızda 8:30 idi.10 da avlak yerimize vardık.verimsiz geçen 90 dakikadan sonra 2. rotaya yol aldık,fakat burasıda verimsiz olunca 2 mil kadar daha açığa gittik,kaptan avlak taşının üstüne tekneyi oturttu.hava da sabaha göre biraz daha sakinlemişti.derinlik 84 m.oltaları atar atmaz vuruşlar gelmeye başladı.,mera bereketli hemen hemen her oltaya basar oldular,1 defa da 4 iğnede dolu 2 defa da 3 iğne dolu 5-6 defa da 2 şerli çekmeye başladım.Kaptan da dahil 3 ümüz de de güzel balıklar vardı.en az 5 er kg.kaptanla bende 4 kg yakında Ercü de vardı.saat 16:40 ta avı sonlandırıp geri dönüşe geçtik.Mutlu bir günü geride bırakmanın keyfiyle evimize geldik.
yem:Çimçim
olta: klasik mercan oltası
kurşun 150 gr.