Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yayın avı için sistemim uygun mu ?
HK-18 yazdı:Üstadım ben kızılırmak bölgesinde avlanan bir amatör olarak 0.35 trbucco misina,Mustad 3- 4 -5- no iğne kullanmaktayım.yem olarak solucan,yeşil sülük kullanmaktayım.kurbağa yı arasıra kullanırım.Canlı balık ile gece sarkıtma dediğimiz usul işe yaramakta.Tarlalardan bulunan küçük fareler ile avlananı gördüm ama denemedim.Kalıp sabun ,Ekşi yoğurt ,kokmuş et ile avlak yeri yemlenebilmekte.
Velhasıl yayın avcılığı başlı başına bir konu.elinizdeki kamış ve makina bence uygundur.ama en kötü kamış ve makina ile 025 misina ve tel iğne ile de 120-130 cm boyunda yayın yakalandığı olmuştur.yeterki usturuplu çekmesini bilmeli.

Avlarınız bereketli olsun Rastgele.

Hayrettin amca çok teşekkür ederim liginize ve bilginize.
Kılırmak Sivas'ta etrafta ağaç, dal kök,taş ,kaya çok kamış ve makina ile çekmek kolay olmasa gerek. Çünki kaloma açmak balığı köke taşa girmesine sebep olabilir deniyor...
Bakalım seneye hazırlık yapıyorum başarılı avlarım olursa buradan yayınlarım inşallah. Smile

Bir de olta düzenekleriniz nasıl kurşun altta mı üstte mi,sabit kurşun mu vs acaba?
Bul
Hocam keyifli paylaşımlar dileğiyle hoşgeldiniz. rastgele.
Bul
Trabuccoo misinaları inceledim ,yorumlar çok olumlu ,çekeri çok iyi gözüküyor.Makina için 0,40-0,50 arası kalın mı olur acaba?
Bul
Biz eskiden kasnaklı olta ile dip oltası yapıp yemde siyah sülük takardık.Gece ırmak kenarında kamp kurardık.Attığımız meralar suyun milli derin bölgelerini seçerdik.Güz aylarında da eylül ve ekim aylarında çapak dediğimiz ağzı büyük kefal türü balık canlı olmak kaydı ile yumruk büyüklüğünde şamandıralı olta düzeneği ile balığı alt damağının altından veya solungaç yerinden büyük iğne geçirerek derin kaya diplerinin önüne,yanlarına veya sazlıklı olan bölgelere 3-4 metre uzağa bırakarak balık suda gezecek şekilde atardık ve uzun süre oturup beklerdik. Sessiz olmak gerekiyor.Birazda oltayı görecek şekilde oltadan uzak durmakta fayda var.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
hasana yazdı:Trabuccoo misinaları inceledim ,yorumlar çok olumlu ,çekeri çok iyi gözüküyor.Makina için 0,40-0,50 arası kalın mı olur acaba?

ben genelde bu markanın 035 ini kullanmaktayım.sezon başında makinalarıma sarar sazanada yayınada aynı misinayı kullanırım.Haaa paraya acımazsan örgü misina (018 veya 021) ile 40-45 kg lik balığı çekersin ama pahalı.

Rastgele.
Bul
LeVrEkCi yazdı:aramıza hoşgeldin hasan hocam,
yayın konusunu bende merak ediyorum,bana çok yakın ufak bir gölette çok büyük yayınlar olduğu haberini aldım,ilk fırsatta deneme yapıp o heyecanı yaşamak istiyorum.size rastgele.

YYYOOoooo öle.zaten bi yakalamadığın yayın kalmıştı.
onu yakalayınca trofe tuttum diye ödülüde kendin alıcan demi.Hadiordan
yooo öle.yayında ödül 50 kg.ın üstü.Seerf
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
HK-18 yazdı:ben genelde bu markanın 035 ini kullanmaktayım.sezon başında makinalarıma sarar sazanada yayınada aynı misinayı kullanırım.Haaa paraya acımazsan örgü misina (018 veya 021) ile 40-45 kg lik balığı çekersin ama pahalı.

Rastgele.

Örgü misinalar hakkında pek bilgim yok,ama siz özellikle yayın için birkaç öneri sunarsanız bakıp inceler pahalı da olsa almaya gayret ederim üstadım Smile
Bul
hasana yazdı:Örgü misinalar hakkında pek bilgim yok,ama siz özellikle yayın için birkaç öneri sunarsanız bakıp inceler pahalı da olsa almaya gayret ederim üstadım Smile

Berkley whiplash, spiderwire, power pro markalarını önerebilirim. Türkiye'de fiyatları oldukça pahalıdır ancak yurt dışından uygun fiyatlı getirtebilirsiniz.
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İzmir Çipura Levrek Avı için malzeme tavsiyesi smyrna 4 1,778 21-12-2013, 21:11
Son Yorum: orhanekmekci
  Bayan için kamiş-makine tavsiyesi 34lonely 10 2,475 21-09-2012, 13:45
Son Yorum: Mufi
  Avlak için yardim OZGUR__C 10 2,069 14-08-2012, 23:59
Son Yorum: monawar
  Yazılı Hanos canlı sırtı için kullanılır mı? Salih Reis 25 5,971 18-08-2010, 17:39
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  kaldıraç için Redüktör nereden bulunur ergeg 20 4,500 18-07-2009, 18:17
Son Yorum: LeVrEkCi
  Yeni başlayanlar için kıyı balıkçılığı ekipmanları tavsiyesi engyldrm 14 5,217 11-06-2009, 08:50
Son Yorum: engyldrm
  ilk baslayanlar için balık avı u_boy 10 2,577 30-04-2009, 12:39
Son Yorum: SerenaY66
  Tekne İcİn kamiŞ tutucu. rauf 26 7,168 28-03-2009, 06:07
Son Yorum: rauf
  Buda FATURALI hattı olanlar icin!! rauf 20 3,821 11-12-2008, 23:35
Son Yorum: çatalca 84
  Tekne Sahipleri icin Duyuru!!! rauf 10 3,298 22-11-2008, 15:35
Son Yorum: araphüso26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi