Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek'lerle güzel bir sabah...
Hava simsiyah..Yağmur yağdı,yağacak.."Eşime ve yengeme;"ben Levreğe bir-iki atıp,geleceğim" deyip,çıktım.Deniz kıyısına geldiğimde birisinin olta attığını gördüm ve yanına yaklaşıp "nasıl,bir şeyler alabildin mi?diye sorduğumda"yok be ağabey,pek bir şey yok.Sadece bir-iki Çipura ve Isparoz,o kadar" dedi.Sohbeti giderek koyulaştırdığımızda,Saros'lu olduğunu ve buraya tatile geldiğini söyledi.Zıpkınla avı tercih edenlerden.Teknisyen imiş.Spin takımlarımı görünce "bende de şu rapalalar var"deyip bana uzattı.Bende yanımdaki cam rapalaları gösterdiğimde çok beyendiğini farkettim ve"bir tanesini alabilirsin,sana hediyem olsun" dediğimde,çok sevindi ve teşekkür etti.Ben "Allaha ısmarladık,tekrar görüşürüz"deyip ayrılırken"Cahit ağabey,burada avlanma! İleride küçük bir dere var.O dere ile barakalar arasındaki alan Levrek için çok uygun.O alanda sağlam Levrek'ler vurdum"demesi sanki bir minnet borcu gibiydi.Bana güldü ve "yolun açık olsun,ağabey,rast gelsin" dedi ve bende yoluma koyuldum.Buruna geldiğimde havayı öyle bir koklayıp,oltamı salladım.İkinci atışımda beklemediğim o müthiş vuruş geldi.Levrek teknisyen kardeşimin dediği gibi sağlamdı.Beni çok uğraştıracağı belliydi.Onu kıyıya getirmek oldukça zordu.Sağlam basıyor ve kamışı titretiyordu.Bir ara kamışın kırılacağını düşündüm.Kalomam önceden ayarlanmış olmasına rağmen makinamın bu paşa karşısında yetersiz kalacağını,kilitleneceğini düşündüm.Bir ara sağa bir hamle yaptı ve rapalayı ağzından atmak için kamışı bütün gücüyle bastırdı.O anda kalomayı bıraktım ve kamışı rahatlattım.Tekrar sıfırdan başladık boğuşmaya.Bir taraftanda kaçacak diye ödüm patlıyordu.Oldukça uzağa götürmesine izin verdim,oltamı.Amacım onu yormaktı.Kamışı yukarı kaldırıp,boşluğu makinayla alıp aradaki mesafeyi yavaş kapatmaya başladım.Ama bu kolay olmuyordu.Devamlı basıyor ve gelmemek için iki büklüm oluyordu.Sağa-sola kuvvetli hamleler yapıyor ama rapaladan kurtulamıyordu.Kıyıya doğru getirirken bende yavaş yavaş geri geri giderek ondan uzaklaşarak görünmemeye çalışıyordum.Kıyıya geldiğinde bir kaç çırpınma hamlesi yaptıysada kaçmasına izin vermedim.Sonunda başardım ve onu kıyıya ölü gibi getirdim.Arkasından bir yarım saat sonra ikinci Levreğimide aldım ve huzurla evime döndüm.Allah hepinize bu güzel avı yaşamayı nasip etsin.Hepinize kucak dolusu sevgiler..

[Resim: u7H5n9.jpg]

[Resim: 2SLe2m.jpg]
Bul
AlkisAlkisEline emeğine sağlık Üstadım.Raporu okurken inan seninle birlikteydim sanki.AlkisSeerf

Avların bereketli olsun Rastgele.
Bul
HK-18 yazdı:AlkisAlkisEline emeğine sağlık Üstadım.Raporu okurken inan seninle birlikteydim sanki.AlkisSeerf

Avların bereketli olsun Rastgele.

Sizede nasip olsun Hayrettin Bey.Kendinize iyi bakın.Sevgiler..
Bul
Alkistebrikler heyacanla okudum valla Affet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Cahit abi abilerimin dediği gibi raporunu okurken sanki gözümde canlandı abi mükemmel anlatmışsın
bereketli olsun
Bul
Cahit abicim beraber yakalamış olduk, çok güzel anlatmışsın. AlkisAlkis

final resimlerini de bekliyorum. Seerf
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
harikasın cahit abicim.ellerine sağlık.paşalar muhteşem.afiyetle abicim.
Bul
yalova tatar yazdı:Alkistebrikler heyacanla okudum valla Affet

Teşekkürler ediyorum ve herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.
Bul
yaser2sultan yazdı:Cahit abi abilerimin dediği gibi raporunu okurken sanki gözümde canlandı abi mükemmel anlatmışsın
bereketli olsun

Teşekkürler ediyorum ve sizede nasip olmasını diliyorum.
Bul
Salih Reis yazdı:Cahit abicim beraber yakalamış olduk, çok güzel anlatmışsın. AlkisAlkis

final resimlerini de bekliyorum. Seerf

Teşekkürler ediyorum kardeşim.Final resimlerini de bir ara atarım.Sağlıcakla kal.
Avlarını heyecanla bekliyorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dikili levrek'leri Cahit Acun 26 5,581 04-02-2015, 11:32
Son Yorum: Cahit Acun
  Levrek avlarimdan seçtiklerim.. Cahit Acun 14 2,793 15-10-2014, 15:12
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Lüfer'lerle dans.. Cahit Acun 31 4,084 02-11-2013, 22:17
  Şafak Levrek'leri Cahit Acun 38 5,350 18-07-2013, 19:53
  Kıyıdan at-çek yöntemi ile balık avı ve Levrek'ler Cahit Acun 55 19,884 13-08-2012, 11:50
Son Yorum: sedat3s77
  Kıyıdan bırakma tekniği ile Levrek avı Cahit Acun 50 8,749 01-02-2012, 17:42
  Hayalimizdeki Levrek kamışları Cahit Acun 28 3,675 02-11-2011, 21:26
Son Yorum: yycolak
  Saros'da At-çek Levrek avlarımız Cahit Acun 49 8,922 08-05-2011, 18:54
  Lüfer,Levrek ve Sinarit rapalaları Cahit Acun 52 12,321 26-12-2010, 23:09
  At-çek Levrek avcılığında dikkat edilmesi gereken hususlarSevgili arkadaşlarım,, Lev Cahit Acun 30 6,415 14-09-2010, 09:00

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi