Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lüfer'lerle dans..
Bu gece Boğaz muhteşemdi yine.Tüm ihtişamı ve büyüleyici güzelliği ile karşımdaydı.Seyretmeye doyamıyor ki insan.Daldım yine hayallere.Ahmet "Cahit ağabey hooop ağabey uyan.Daldın yine dibe" deyinceye kadar herşey çok güzeldi.Ahmet'e feci bozuldum ama kırmadım onu."Bıraksana be kardeşim.dalayım eskilere." dedim kendi kendime.Neyse,oltalarımı açtım.Zokamı fırlattım,karanlık sulara.Lüfer hak getire.Bir saate yakın tek vuruş yok.Anlaşılan denizlerin vahşi evladının keyfi yok bu gece."Gelmezsen,gelme ulan yabani" dedim ve Süleymaniye Camii nin o muhteşem güzelliği gözüme çarptı.Sapsarı ışıklar içinde Caminin silüeti harika görünüyordu.Ayasofya yine öyle.Ne tarafa bakarsam bakayım, tarih kokuyor Boğaz'ın her tarafı.İnşallah bu tarihi hiç etmeyiz.

Bir ara havai fişeklerle ortalık şenleniverdi."29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI"mızın 90.yılı kutlanıyor uzaklarda.Bende katıldım onlara.Yüreğim onlarla birlikte çarptı.Bende mırıldanarak ON.YIL MARŞI'mı söylemeye başladım.Gururlandım.Bir ATATÜRK evladı olarak hakkımdı bu.Allah'ım ATATÜRK'ümün yerini cennet etsin.Ona uzanan ellerde kırılsın,inşallah..Ona minnet borçluyuz.

Dalmışken güzelliklere,bir anda tak... tak.. tak..Bir şey uyandırdı beni. İlk bindirme geldi ve ilk Lüfer'im.Ne güzel şey bu be kardeşim.Asalet onda.Güzellik onda.Zarafet onda.Onda..onda onda...Herşeyiyle denizlerin sultanı,Kralı,Prensi..Deniz ananın ayrıcalıklı evladı.Onu avlamak nasıl güzel bir duygudur,anlatamam.Oltama binişi,inadı..Kendini kurtarmak için silkinişi..Zevk bu işte.Onu avlamak..Tanrıma şükrediyorum,onu yarattığı için.Bizlere bahşettiği için.

Güzel bir gece geçirdim,yine Boğaz'da.Yirmiiki parça balık aldım.Ama benim için netice kötü.Daha iyi olmalıyım.Artık biliyorsunuz,tek rakibim tekneler.
Hepinize kucak dolusu sevgiler..

Kullanılan Takım....Zokalı-hırsızlı Takım..

Kullanılan zoka....Fındık Zoka,Sarımsak Zoka

Kullanılan hırsız iğne....Mustad 1799 1/0,You Wella 1304 1/0

Kullanılan ana beden misinası..Awa-Shima Ion Power Specıal Dorada 0.20 mm

Kullanılan beden misinası...Okuma shotaı Fluoro Carbon 0.18 mm

Kullanılan yem..İstavrit Yaprak Yem..

Kısa hatırlatmalar...

1.Soru..Makinalarda bilyelerin görevi nedir?
1.Bilyeler, Makinelerde dönme ya da sürtünme etkilerini azaltır...
2.Aşınmayı ve enerji yitimini önler...
3.Makinanın sessiz çalışmasını sağlar...

Makinalardaki bilye sayısının fazla oluşu,o makinanın kuvvetli olduğunu göstermez.

2.Makinalarınızı bakımını, her sene bir kez olmak üzere,ehil kişilere yaptırınız.Bunu yaparken makina krokisini önünüze açıp,sökülen,parçalarını tek tek sıraya koyun.Bu diziliş size,kapatmada çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

3.Makinanızı her avdan sonra ıslak bir bez yardımıyla iyice temizleyerek tuzdan arındırın ve bir kuru bezlede durulayın.Bu temizlik makinanızın ömrünü artırır.

4.Her ava başlarken,makinanızın "ROLLER"inin dönüp,dönmediğini kontrol edin.

5.Makina alırken,makina kolunun makinaya yapışık olanını tercih etmeyiniz.Makina kolu rahatlıkla çevirebilmeniz için,makinadan biraz olsun uzak olmalıdır.

6.Spin avlarınızda su üstü rapala kullanıyorsanız,devir hızı yüksek makina tercihiniz olmalıdır.Devir hızı yüksek makina,su üstü rapalaya aksiyon vermede önemli rol oynar.
[/B]
Bul
[Resim: 18gu.jpg]

[Resim: v6bf.jpg]

[Resim: b5y4.jpg]
Bul
[Resim: 2tjy.jpg]

[Resim: et6c.jpg]

[Resim: 07yw.jpg]

[Resim: 5hp1.jpg]

[Resim: afvq.jpg]
Bul
[Resim: mfpc.jpg]

[Resim: msle.jpg]

[Resim: st90.jpg]
Bul
Alkis tebrikler abi bizde 28/10/2013 gecesi gittik sariyer tarafında hiç bişey cıkmadı Gulumse
[SIZE="4"][COLOR="Blue"]sefer koç
Balıkta gönlü olanın diyarı derya olurmuş. [/COLOR][/SIZE]
Bul
maşallah abi bu ne güç maşallah valla.ben 1 hafta teknede yoruluyorum istanbula gelince kıyı avına çıkacak gücüm kalmıyor.valla maşallah abime Alkis
Bul
cahit abi tebrikler eline emeğine sağlık maşallah'ın var bilgiler ve paylaşımın için teşekkürler rast gele.AlkisSeerf
Bul
AlkisAlkisAlkisAlkis yidin bitirdin bizi abey yidin yidin bittim artık takatim kalmadı. diyecek söz kalmadı artık. kelimeler tükeniyor her geçen zaman. avların daim olsun abi. afiyet olsun......
[SIGPIC][/SIGPIC]1986 Tuzla-İST Mehmet AĞCA
sefer yazdı:Alkis tebrikler abi bizde 28/10/2013 gecesi gittik sariyer tarafında hiç bişey cıkmadı Gulumse

Teşekkürler ediyorum sevgili Sefer.Sarıyer, Boğaz'ın en çok av veren bölgelerinden biridir.Değişik takımlar denedin mi Sefer? Ya da balık yem konusunda seçici olabilir.Ne bileyim,mutlaka bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum.O merada arkadaşlarım verimli avlar yapıyorlar.
Bul
LeVrEkCi yazdı:maşallah abi bu ne güç maşallah valla.ben 1 hafta teknede yoruluyorum istanbula gelince kıyı avına çıkacak gücüm kalmıyor.valla maşallah abime Alkis

Nihat,konu Lüfer ise,gerisi teferruat benim için.Onu avlamak harika bir duygu.Hiç bitmesin.

Kendine iyi bak..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Levrek'lerle güzel bir sabah... Cahit Acun 24 3,419 01-10-2014, 23:29
Son Yorum: Cahit Acun
  Kuzularla dans... Cahit Acun 20 3,453 24-05-2014, 22:21
  Cahit acun 2013 lüfer avlarim Cahit Acun 21 3,404 05-02-2014, 09:27
  Doğum günümde deniz ana'nin hediyesi...lüfer'ler Cahit Acun 15 2,498 27-10-2013, 07:58
  At-çek lüfer avim Cahit Acun 29 4,517 25-10-2013, 09:00
  Lüfer'lerin gecesi.. Cahit Acun 27 4,853 08-10-2013, 12:49
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Lüfer resitali Cahit Acun 23 3,113 04-10-2013, 14:01
  Spin ile Lüfer avım Cahit Acun 27 4,031 13-09-2013, 13:30
  Gece lüfer'leri Cahit Acun 33 3,841 11-09-2013, 17:16
  Boğaz'in lüfer'leri.. Cahit Acun 28 3,800 03-09-2013, 08:41