24-10-2012, 22:51
pazar akşamı yemlerimi ayarladım,rüzgar bu geceyi 5-7 kuzey-kuzey doğu verdiğinden çelişkiler içindeydim.derken Bahadır aradı ve sabah havanın güzel olacağını söyledi.böylece güzel kardeşimle anlaşıp pazartesi sabah 04 te buluştuk.geceden hazırladığı botuna malzemeleri yerleştirip,3 hafta evvel trofeyi yakaladığımız meraya doğru yola koyulduk.benzinci,çorbacı derken 06:30 da denize açıldık.tam trofenin yakalandığı güzergahtan geçiyoruz.tam o noktada benim kamış yatıyor tasmalıyorum,Bahadır gaz kesiyor çekiyoruz gelen yarım kiloluk levrek.daha başlangıçta olduğumuzdan seviniyoruz.bu seferde her turda sinarit palazı çekmeye başladım.ilki oldukca güzeldi,ama bebek sayıldığından saldık.diğer 2sinide saldık.Bahadırda bu arada boş durmuyor ve levrek çekiyor.gün iyice ağardıktan sonra açıklara doğru yola koyuluyoruz.bir şeyler bulamayınca tekrar dönüş yapıyoruz.tekrar balık alıyoruz.tekrar açılıyoruz.güzel bir palamut takılıyor oltama.sevinmeye başladık.bir kaç turdan sonra dönüş yaparken oltalarımız birbirine dolanıyor,onu çözerkende gözümüz havada sağımıza ve solumuza (3-4 km. ötesi)yağmur yağdığını görüyoruz.çakan şimşeklerden sonra riske girmemek için kıyıya dönüyoruz.rüzgar sürekli dönüyor,hatta dalgalar bile.gelirken dalgalara karşı geldik,giderkende.üstelik dönüşümüzde dalgadan ıslandık.ama usanmadık kıyı kıyı ava devam ettik ve 2 palamutla 4 levreği tamamladığımızda karaya çıkıp mola yemek molası yaptık.çaylarımızı demleyip içtik.tekrar açıldık fakat tüm ısrarlara rağmen tıpkı daha evvel olduğu gibi öğleden sonra sıfır çektik.17:30 gibi avı sonlandırdık.
kullanılan takımlara gelince;ben anlamam,az dalan ver diyorum, Bahadır kardeşim tecrübesiyle az dalanlardan birini seçip veriyor.çok dalan deyincede çok dalarlıyı veriyor.kamışta ondan,ama ekmek elden su gölden,balık denizden diyerek kardeşimin sabrından dolayı gözlerinden öpüyorum.ayrıntları o ekler.
daha iyi avlar hem bizim hemde hepinizin olsun.
Not.benim fotoylada 2-3 resim çekmiştim ama bizimkiler makinayı alıp eskişehire gitmişler.
kullanılan takımlara gelince;ben anlamam,az dalan ver diyorum, Bahadır kardeşim tecrübesiyle az dalanlardan birini seçip veriyor.çok dalan deyincede çok dalarlıyı veriyor.kamışta ondan,ama ekmek elden su gölden,balık denizden diyerek kardeşimin sabrından dolayı gözlerinden öpüyorum.ayrıntları o ekler.
daha iyi avlar hem bizim hemde hepinizin olsun.
Not.benim fotoylada 2-3 resim çekmiştim ama bizimkiler makinayı alıp eskişehire gitmişler.