Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ustalarla Röportaj(yycolak )
1. Adınız ve Soyadınız?
Yakup Yalçın Çölak
2. Nerede oturuyorsunuz?
Maydanoz koy_izmir
3. Amatör Balıkçılıkla ilk nerde tanıştınız?
istanbul kanlıca vapur iskelesinin yanında tanıştım.küçük bir kamışla sıyırytma yapıyorduk.kraça yakalamak için.
4. Kaç senedir amatör balıkçılık yapıyorsunuz?
yarım asıra yakındır.çok olmuş değilmi.
5. Sizce tatlı su balığımı, deniz balığımı?
deniz balığı tabiiki.tatlısu balıklarıyla fazla ilgilenemediğimizden sanırım.
6. Balık avınızı kıyıdan mı yapıyorsunuz yoksa tekneden mi?
genellikle tekneden.kıyı balıkçılığında hazırlıklar çok fazla.mangal,buz,oturacak yer,yiyecek-içecek.belkide fazla keyif düşünüyorum ama.
7. İlk tuttuğunuz balık türünü hatırlıyor
musunuz?
hatırlıyorum tabii.yakalaması çok heyecanlıydı benim için.kraça...çok küçük bir balık olmasına rağmen çokta keyifliydi.
8. En çok balık tutma rekorunuz kaç kilodur?
miktar olarak,evde iki öğünde tüketebileceğimizin dışında av yapmadım.ama zıpkınla 6kglik güzel bir levreğim var.hayatımın trofesi.
9. Hangi balık türünü avlamayı ve yemeği seviyorsunuz?
işte bu soru içimi burktu...çipura.sadece bir kere avlayabildim ama,aklım onda kaldı.yemesi kolay gümüş iğneye müracaat.
10. Amatör balıkçılıkta bir prensibiniz var mı?
var tabii.hep bir sonraki avda balık bulabilecekmiyim diye düşünür ona göre avlanırım.katliamdan nefret ederim.her zaman tüketeceğim kadar balık tutarım.demiştimya evde iki öğün.
11. Amatör balıkçılık size neler kazandırdı?
daha ne olsun.beni hayata bağlayan,yaşamıma renk katan harika insanlarla dolu bir alem kazandırdı.Amatör Balıkçı - Amatör Balık Avı
12. Amatör balıkçılıkla ilgili bir hedefiniz var mı?
olmazmı.her gün kısa sürelide olsa balığa çıkıp akşam yemeğinde tazecik balık yemek.
13. Yaşadığınız komik bir anınız var mı? Varsa bizle paylaşır mısınız?
sitemizde yapılan ve katılabildiğim her organizasyon bena göre,çok komik olur.sevgili ercan kaptanım sayesinde.
ancak karadenizde katıldığım bir palamut avında arkadaşlardan biri çaparisini sigara yakmak için dizine doladı.aynı anda bütün iğneler palamutla dolunca ağılığın etkisiyle kendini suda budu.zorla almıştık tekneye.önce korktuk sonrada çok güldük.tabii oda bizimle çok güldü.gördünmü sigaranın zararını.
14. Yeni başlayanlara öneriniz nedir?
hepimiz amatörüz,balık türlerine zarar veremeyiz.ancak tek bir balığın bile en az bir kere yumurtlaması gerektiğini düşünüyorum oltamıza takılmadan önce.buna dikkat etmek,her balığa gittiğimizde kovamızda balık olacaktır anlamı taşır.kısaca denize ve doğaya saygılı olalım yeter.
15. Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?
var tabii:hepinizi çok seviyorum,iyiki varsınız.
Bul
Arifim,Yalçınım çok teşekkürler.iyiki varsınız.Öpüyorum her ikinizi.Alkis Gulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
teşekkürler arif,teşekkürler yalçın abi Alkis
Bul
Yeşekkürler Arif , Yalçın'ı tanıyordum ama hatırladığı en komik olayı ve ilk avının kraça olduğunu yeni öğrendim ve kıskandım.Hiç değilse yenebilir bir balık avlamış benim gibi çırçır-kaya değil....Siyirdim
Bul
Tesekkurler ARIF tesekkurler YALCIN abicim tebrikler...Alkis
Bul
arif ve yalçın kardeşime teşekkürler.AlkisAlkisAlkisAlkis
Bul
İkinize de teşekkürler çok güzel röportaj olmuş Alkis

Palamut olayı çok güzelmiş Yalçın abi ben olsam gülmekten tekneye alamazdım Siyirdim
Sazanları özledim...
Bul
Arif eline emeğine sağlık,

Yalçın abi duygusallığını ve samimiyetini seviyorum her şey gönlünce olsun.

aşağıdaki cevap çok iyiydi, bende ehli keyf sayılırım Smile

6. Balık avınızı kıyıdan mı yapıyorsunuz yoksa tekneden mi?
genellikle tekneden.kıyı balıkçılığında hazırlıklar çok fazla.mangal,buz,oturacak yer,yiyecek-içecek.belkide fazla keyif düşünüyorum ama.
Bul
yureginize emeginize saglik.komik anidaki palamut olayi guzelmis 15. soruda yalcin abi damardan girmis zatenSmile
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
sorular bir kaç gün önce geldi.gecikme sebebi sakin bir zaman yakalayıp içimden gelenleri yazmaktı ve öylede oldu.
tüm yazılanlar olduğu gibi sizlerin yorumlarıda çok samimi.
tekrarlamaktan yılmayacağım.burada olmak,sizler gibi dostlara sahip olmak mükemmel bir ayrıcalık.seviyorum hepinizi.
sevgili arifcim bu olayın fikir ve uygulama babası olarak sana ayrıca teşekkür ediyorum.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ustalarla Ropörtaj(Mufi) kzltp 8 2,732 30-09-2012, 23:16
Son Yorum: bucalıfikret
  Ustalarla Röportaj(YaKaMoZ) kzltp 14 3,443 06-09-2012, 21:37
Son Yorum: araphüso26
  Ustalarla Röportaj(ANTALYALI07) kzltp 8 2,412 30-08-2012, 16:10
Son Yorum: Albatros-gr
  Ustalarla Röportaj( Lakerda) kzltp 18 3,466 18-06-2012, 20:21
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Ustalarla Ropörtaj(Ege) kzltp 17 4,130 13-11-2011, 23:12