29-08-2012, 18:00
1. Adınız ve Soyadınız?
1.Aytekin aytıç
2. Nerede oturuyorsunuz?
2.Antalya Konyaaltı
3. Amatör Balıkçılıkla ilk nerde tanıştınız?
3.ilkokul tatillerimde eskişehir de dayımın sayesinde,dodurgada.
4. Kaç senedir amatör balıkçılık yapıyorsunuz?
4.25 sene
5. Sizce tatlı su balığımı, deniz balığımı?
5.deniz balığı
6. Balık avınızı kıyıdan mı yapıyorsunuz yoksa tekneden mi?
6.her ikisinide yapıyorum
7. İlk tuttuğunuz balık türünü hatırlıyor musunuz?
7.sazan
8. En çok balık tutma rekorunuz kaç kilodur?
8.6 kg luk kuzu
9. Hangi balık türünü avlamayı ve yemeği seviyorsunuz?
9.sinarit ve kuzu
10. Amatör balıkçılıkta bir prensibiniz var mı?
10.herkesin vicdani sirküleri de olması gerekir.
11. Amatör balıkçılık size neler kazandırdı?
11.antalya ve çevresinde yazılı orkinos yavrularını palamut diye senelerce yanlış bir şekilde avladığımızı ve birçok şekilde diğer türlerede av limitleri hakkında yanlışlıklar yaptığımızı öğrendim.
12. Amatör balıkçılıkla ilgili bir hedefiniz var mı?
12.bir gün gelecek,balık avını gerçekten sportif balıkcılığa çevireceğim (yakala bırak gibi)
13. Yaşadığınız komik bir anınız var mı? Varsa bizle paylaşır mısınız?
13.1996-2000 li yıllardı tam olarak hatırlayamıyorum,abim ve nebahaatin eniştem le antalya büyük çaltıcak piknik alanında balık avlamaya gitmiştik,av yerimizde çok güzel denize doğru açılan yaklaşık 15-20 metre boyunda bir iskele vardı,iskele üzerinde kalamar yakalamak için at çek yapıyorduk,baya bir uğraştıktan sonra benim oltama çok iri 1 kilo civarı bir kalamar makinenin kalamasını açarak av yaptığımız iskeleye doğru yaklaşmaya başladı,abim ve eniştem iskeleden merakla gelen kalamara bakarlerken,kalamarın sudan çıkarken deniz suyu ve mürekkebi karışık olarak bir şeyler fırlattığını hep birlikte gördük ve şaşkınlıkla bağırışmaya başladık acaba hangimize isabet edecekti?kalamar fırlattığı karışımı tamda abime nişanlamış ve suratının tam ortasında güezel bir atış yapmıştı,ve inanılmaz bir manzara abimin yüzü dahil boydan aşağıya siyah renge boyalı halini görünce 5 dakika kadar gülmüştük,ne zaman biraraya gelsek bu olayı anlatır yine 1-2 dakika güleriz.
14. Yeni başlayanlara öneriniz nedir?
14.öğrenilmesi gereken 1.kural ;küçük balık yoksa büyük balık da yok.
15. Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?
15.çok güzel bir uygulama,emeğiniz için teşekkürler.
1.Aytekin aytıç
2. Nerede oturuyorsunuz?
2.Antalya Konyaaltı
3. Amatör Balıkçılıkla ilk nerde tanıştınız?
3.ilkokul tatillerimde eskişehir de dayımın sayesinde,dodurgada.
4. Kaç senedir amatör balıkçılık yapıyorsunuz?
4.25 sene
5. Sizce tatlı su balığımı, deniz balığımı?
5.deniz balığı
6. Balık avınızı kıyıdan mı yapıyorsunuz yoksa tekneden mi?
6.her ikisinide yapıyorum
7. İlk tuttuğunuz balık türünü hatırlıyor musunuz?
7.sazan
8. En çok balık tutma rekorunuz kaç kilodur?
8.6 kg luk kuzu
9. Hangi balık türünü avlamayı ve yemeği seviyorsunuz?
9.sinarit ve kuzu
10. Amatör balıkçılıkta bir prensibiniz var mı?
10.herkesin vicdani sirküleri de olması gerekir.
11. Amatör balıkçılık size neler kazandırdı?
11.antalya ve çevresinde yazılı orkinos yavrularını palamut diye senelerce yanlış bir şekilde avladığımızı ve birçok şekilde diğer türlerede av limitleri hakkında yanlışlıklar yaptığımızı öğrendim.
12. Amatör balıkçılıkla ilgili bir hedefiniz var mı?
12.bir gün gelecek,balık avını gerçekten sportif balıkcılığa çevireceğim (yakala bırak gibi)
13. Yaşadığınız komik bir anınız var mı? Varsa bizle paylaşır mısınız?
13.1996-2000 li yıllardı tam olarak hatırlayamıyorum,abim ve nebahaatin eniştem le antalya büyük çaltıcak piknik alanında balık avlamaya gitmiştik,av yerimizde çok güzel denize doğru açılan yaklaşık 15-20 metre boyunda bir iskele vardı,iskele üzerinde kalamar yakalamak için at çek yapıyorduk,baya bir uğraştıktan sonra benim oltama çok iri 1 kilo civarı bir kalamar makinenin kalamasını açarak av yaptığımız iskeleye doğru yaklaşmaya başladı,abim ve eniştem iskeleden merakla gelen kalamara bakarlerken,kalamarın sudan çıkarken deniz suyu ve mürekkebi karışık olarak bir şeyler fırlattığını hep birlikte gördük ve şaşkınlıkla bağırışmaya başladık acaba hangimize isabet edecekti?kalamar fırlattığı karışımı tamda abime nişanlamış ve suratının tam ortasında güezel bir atış yapmıştı,ve inanılmaz bir manzara abimin yüzü dahil boydan aşağıya siyah renge boyalı halini görünce 5 dakika kadar gülmüştük,ne zaman biraraya gelsek bu olayı anlatır yine 1-2 dakika güleriz.
14. Yeni başlayanlara öneriniz nedir?
14.öğrenilmesi gereken 1.kural ;küçük balık yoksa büyük balık da yok.
15. Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?
15.çok güzel bir uygulama,emeğiniz için teşekkürler.