1. Adınız ve Soyadınız?
Ercan MERTBİLEK
2. Nerede oturuyorsunuz?
İZMİR BAYRAKLI
3. Amatör Balıkçılıkla ilk nerde tanıştınız?
1972’de Seferihisar’da
4. Kaç senedir amatör balıkçılık yapıyorsunuz?
Bir fiil 28 sene
5. Sizce tatlı su balığımı, deniz balığımı?
Ben denizciyim
6. Balık avınızı kıyıdan mı yapıyorsunuz yoksa tekneden mi?
Tekneciyim ama kıyıdan atmayı da denemek istiyorum Tercihim kesinlikle TEKNE
7. İlk tuttuğunuz balık türünü hatırlıyor musunuz?
Çipura
8. En çok balık tutma rekorunuz kaç kilodur?
12 KG AKYA 8 kg KILIÇ
9. Hangi balık türünü avlamayı ve yemeği seviyorsunuz?
LEVREK-SİNAVRİT-AKYA-
10. Amatör balıkçılıkta bir prensibiniz var mı?
Geniş açılımıyla çevreye SAYGI Örneğin avınıza saygı duyarsanız onunla doğru koşullarda beraber mücadele vermenin keyfini yaşarsınız.
Bunu ESKİMO atasözüyle yanıtlayım. ‘’AKILLI BİR ADAM BİR SONRAKİ GÜN İÇİN DE TABAĞINDA BİR ŞEYLER BIRAKIR’’
12. Amatör balıkçılıkla ilgili bir hedefiniz var mı?
Okyanusta Sırtı ile yelken kılıçlarından yakalamak
13. Yaşadığınız komik bir anınız var mı? Varsa bizle paylaşır mısınız?
Yıllar önce çok zorlanarak 80 metreden çıkardığım asker postalını halen unutamıyorum o kadar çok heyecandan sonraki yıkımımı ve ardından kopan kahkaha tufanı, gün boyu süslenirken arkadaşlara güzel bir malzeme olmuştu. Daha komiğini buradan anlatamam.
14. Yeni başlayanlara öneriniz nedir?
Hepimiz acemilik yaptık ve daha birçok konuda acemiyiz. Ne yapacaklarına karar vermeden Nasıl yapacaklarını öğrenip şu soruya yanıt vermeliler. BİZİ DURMADAN DENİZE, DENİZ KIYISINA ÇEKEN NE
15. Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Her zaman söylediğim gibi yine tekrarlıyayım. Bizler bu dünya üzerinde oluşmuş BİR SÜRÜ PİSLİĞİN İÇİNDE temiz kalmaya çalışan amatör balıkçı ve doğa dostlarıyız. Böylece kalmalı ve bu pisliklere karşı duruşumuzla örnek olmalıyız. Çok teşekkür ederim
Ercan MERTBİLEK
2. Nerede oturuyorsunuz?
İZMİR BAYRAKLI
3. Amatör Balıkçılıkla ilk nerde tanıştınız?
1972’de Seferihisar’da
4. Kaç senedir amatör balıkçılık yapıyorsunuz?
Bir fiil 28 sene
5. Sizce tatlı su balığımı, deniz balığımı?
Ben denizciyim
6. Balık avınızı kıyıdan mı yapıyorsunuz yoksa tekneden mi?
Tekneciyim ama kıyıdan atmayı da denemek istiyorum Tercihim kesinlikle TEKNE
7. İlk tuttuğunuz balık türünü hatırlıyor musunuz?
Çipura
8. En çok balık tutma rekorunuz kaç kilodur?
12 KG AKYA 8 kg KILIÇ
9. Hangi balık türünü avlamayı ve yemeği seviyorsunuz?
LEVREK-SİNAVRİT-AKYA-
10. Amatör balıkçılıkta bir prensibiniz var mı?
Geniş açılımıyla çevreye SAYGI Örneğin avınıza saygı duyarsanız onunla doğru koşullarda beraber mücadele vermenin keyfini yaşarsınız.
Bunu ESKİMO atasözüyle yanıtlayım. ‘’AKILLI BİR ADAM BİR SONRAKİ GÜN İÇİN DE TABAĞINDA BİR ŞEYLER BIRAKIR’’
12. Amatör balıkçılıkla ilgili bir hedefiniz var mı?
Okyanusta Sırtı ile yelken kılıçlarından yakalamak
13. Yaşadığınız komik bir anınız var mı? Varsa bizle paylaşır mısınız?
Yıllar önce çok zorlanarak 80 metreden çıkardığım asker postalını halen unutamıyorum o kadar çok heyecandan sonraki yıkımımı ve ardından kopan kahkaha tufanı, gün boyu süslenirken arkadaşlara güzel bir malzeme olmuştu. Daha komiğini buradan anlatamam.
14. Yeni başlayanlara öneriniz nedir?
Hepimiz acemilik yaptık ve daha birçok konuda acemiyiz. Ne yapacaklarına karar vermeden Nasıl yapacaklarını öğrenip şu soruya yanıt vermeliler. BİZİ DURMADAN DENİZE, DENİZ KIYISINA ÇEKEN NE
15. Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Her zaman söylediğim gibi yine tekrarlıyayım. Bizler bu dünya üzerinde oluşmuş BİR SÜRÜ PİSLİĞİN İÇİNDE temiz kalmaya çalışan amatör balıkçı ve doğa dostlarıyız. Böylece kalmalı ve bu pisliklere karşı duruşumuzla örnek olmalıyız. Çok teşekkür ederim