Yorumları: 4
Konuları: 1
Merhaba
Öncelikle böyle bir sitenin var olduğunu bilmek güzel bir şey . Hepinize rasgele diyelim. Arkadaşlar ben uygun fiyatta serpme ve germe ağ bakıyorum güvenip alamıyorum. Küçük gözlü olması tercihim. Sizinde bu konularda samimiyetinize inandığımdan danışmak istedim.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
nurettin aramıza hoşgeldin,ağ şu şartlara uyduğu sürece sorun yok.bizler ağ ile av yapmadıgımız için bilgimiz yok.
(2) a) Denizlerde amatör avcılık parakete , pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.
b) Bu Tebliğde özellikleri belirtilerek izin verilenler dışındaki her türlü ağ, tuzak ve patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu v.b ile su ürünleri avcılığı yapılması, bu maddelerin gemilerde ve av mahallerinde bulundurulması yasaktır.
c) Kullanılacak serpme ağının, kapalı iken yerden yüksekliği 3 metreyi geçemez, göz açıklığı 28 mm.’den küçük olamaz.
İlginiz için teşekkür ederim öncelikle
Ben kastamonuda ikamet ediyorum. Burada derelerde ve göletlerde avlanmak üzere almaı düşünüyorum. Daha öncesi vardı ama deforme olduğu için kullanamıyorum. Yenisini almayı düşünüyorum. Yasaklar hakkında hiç bir bilgim yok. bizim buralarda devamlı bu gereçler ile avlanma yapılıyor. Çay balığı dediğimiz balıklarda kullanılacak. Konu bu yardımcı olursanız sevinirim.
nurettin ne yazık o taraflar kaçak yöntemlerle av yapıyor ama yasaklar var ve uyulması gerekiyor.tatlı su avında durum şöyle:
(2) (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan[SIZE="4"] yemlik uzatma ağı dışında[/SIZE] her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
yani yemlik uzatma ağ harici ağ kullanmak yasak.onunlada sadece yem tutabiliyorsun.
o) Yemlik uzatma ağı: Uzunluğu en fazla 3 metre, yüksekliği en fazla 1 metre, göz açıklığı en fazla 28 milimetre olan, sadece canlı yem yakalanması amacı ile kullanılan fanyasız uzatma ağını,
vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
Yorumları: 620
Konuları: 41
Bence sen ag değil olta kullan o daha sportmencedir
tabii bu bir tavsiyedir ,
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
hoş geldiniz nurettin bey.
Yorumları: 5,885
Konuları: 137
LeVrEkCi yazdı:nurettin ne yazık o taraflar kaçak yöntemlerle av yapıyor ama yasaklar var ve uyulması gerekiyor.tatlı su avında durum şöyle:
(2) (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan[SIZE="4"] yemlik uzatma ağı dışında[/SIZE] her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
yani yemlik uzatma ağ harici ağ kullanmak yasak.onunlada sadece yem tutabiliyorsun.

NURETTİN arkadasim aramiza hos geldin...
Bilmemek ayip degil ögrenmemek ayip. yasal cercevelerde bol balikli avlar dilerim ...
İlginiz için çok teşekkür ederim.