Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sazan Montajları ve Kullanım Yerleri
fotokopici yazdı:elinize sağlık güzel bir paylaşım.

Teşekkür ederim abi.Beğendiğinize sevindim.

nihatkr yazdı:Tatlı su avından anlamam (ama NECMİ abim öğretecek iştahla haber bekliyorum Smile ) paylaşım güzel olmuş teşekkürler.

Mutlaka denemenizi öneririm.Özellikle sazan avı.İçinde herşeyi barındıran bir av şeklidir.
[COLOR="#0000CD"]YOLA ÇIKIP VARMAYAN,YOLDAN ÇIKIP VARAN YOKTUR.
[/COLOR]
Bul
Mustafa abi bir konuda yardımını rica edicem. Acaba yapılacak boilide, protein,karbonhidrat,yağ vs.. değerleri nasıl olmalıdır ?
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Mustafa abi bir konuda yardımını rica edicem. Acaba yapılacak boilide, protein,karbonhidrat,yağ vs.. değerleri nasıl olmalıdır ?

Kusura bakma bilmediğim için soruyorum.
Daha önce boili yaptınız mı? Yoksa yeni mi başlamayı düşünüyorsun?
[/COLOR]
Bul
rusan yazdı:Mustafa abi bir konuda yardımını rica edicem. Acaba yapılacak boilide, protein,karbonhidrat,yağ vs.. değerleri nasıl olmalıdır ?
Ruşan, Rıfat (macerator) arkadaşımızın bir tarifi vardı; belki işine yarar :
boili konusu - Amatör Balıkçı
[COLOR="Blue"]...........................
biz de araştıra araştıra deneye deneye bişeyler edindik.kimse paylaşmıyor bildiğini çünkü.paylaşmak da doğru değil çünkü emek işi.
ama içerisine giren bazı katkı maddelerini söyleyebilirim.
yumurta,gıda boyası,aroma,(bunları karıştırıp çırpın.
irmik,soya unu,mısır unu,balık unu,aminoasit,et unu...
bu unları çoğaltabilirsiniz.aslolan protein içerikli olmaları gerektiği.
protein oranı boili içinde yüzde 25 in üstünde olursa iyi netice verir.
unlarda tortu bırakmayın,unları birbirine iyice karıştırın.daha sonra çırpılmış yumurtayı ilave edip iyice karıştırın.yağ veya su kullanmayın.sadece yağlı tohumlardan un elde edip ilave edebilirsiniz.
fındık,fıstık,ceviz...
boili tabancası ve boili tahtasına ihtiyacınız var.
sosis şeklinde tabancadan çıkardığınız hamuru boili tahtasında yuvarlıyorsunuz ve toplarınız hazır.
sonra onları kurutuyorsunuz.
ve tamamdır.
bu şekilde elde edilen boilinin dayanıklılık,suda çözünürlük ve iş yaparlık testine girmesi gerekir.
suda 3-4 gün bozulmadan kalsın isteniyorsa kaynatmak gerek.
küf yapmaması için de içine buna uygun aktardan katkı almak gerek.
asla kimyasal kullanmıyoruz,yada zararlı birşey.
bu saydıklarımın hepsi öyle al malzemeyi,yap ve kullan şeklinde olmaz.
konu üerinde daha fazla araştırmak şart.
ancak genel olarak böyle.
[/COLOR]
Bul
Mustafa DEDEMLİ yazdı:Kusura bakma bilmediğim için soruyorum.
Daha önce boili yaptınız mı? Yoksa yeni mi başlamayı düşünüyorsun?

Daha önce yapmasam da bu sene daha çok boili ile avlanmayı düşünüyorum. Şuanda bütün sezon hazırlıklarını da ona göre yapıyorum. İnternette araştırdıkça kafam çok karıştı. İnternetteki tariflerin hemen hemen hepsi aynı. Farklı tarifleri de kimse gördüğüm kadarıyla vermek istemiyor. Mehmet abinin gönderdiği Rıfat abinin yazısında da "paylaşmak doğru değil çünkü emek işi" diyor. Balıkçılık da neyde emek yok ki ? O konuda yazılacak çok şey var aslında ama konu dışı olduğundan yazmıyorum. O tariflere de bir grup kurabiye diyor. Aslında az çok kafamda neler kullanacağım var. Bir grup da boili içeriğindeki proteinlerin oranından vs.. bahsetmiş ve çok önemli olduğunu söylemiş. Merak ettiğim için size sormak istedim. Benim yapacağım boilide protein oranı %20 civarında olucak. Aslında boncukla da trofe sazanlar tutulduğunu düşünürsek bu kadar ince hesaplara gerek yok sanırım. Çünkü boncukda protein yok. Bence protein oranıın yuksek olması sadece balıkların gelişmesine yardımcı olmak için. Bu konuda düşündüklerinizi merak ediyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Sazanları özledim...
Bul
Lakerda yazdı:Ruşan, Rıfat (macerator) arkadaşımızın bir tarifi vardı; belki işine yarar :

Teşekkürler Mehmet abi, internette okumadığım yazı kalmadı sanırım, bir haftamı bunları okumakla geçirdim. Ama herkes farklı şeyler söylüyor.
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Daha önce yapmasam da bu sene daha çok boili ile avlanmayı düşünüyorum. Şuanda bütün sezon hazırlıklarını da ona göre yapıyorum. İnternette araştırdıkça kafam çok karıştı. İnternetteki tariflerin hemen hemen hepsi aynı. Farklı tarifleri de kimse gördüğüm kadarıyla vermek istemiyor. Mehmet abinin gönderdiği Rıfat abinin yazısında da "paylaşmak doğru değil çünkü emek işi" diyor. Balıkçılık da neyde emek yok ki ? O konuda yazılacak çok şey var aslında ama konu dışı olduğundan yazmıyorum. O tariflere de bir grup kurabiye diyor. Aslında az çok kafamda neler kullanacağım var. Bir grup da boili içeriğindeki proteinlerin oranından vs.. bahsetmiş ve çok önemli olduğunu söylemiş. Merak ettiğim için size sormak istedim. Benim yapacağım boilide protein oranı %20 civarında olucak. Aslında boncukla da trofe sazanlar tutulduğunu düşünürsek bu kadar ince hesaplara gerek yok sanırım. Çünkü boncukda protein yok. Bence protein oranıın yuksek olması sadece balıkların gelişmesine yardımcı olmak için. Bu konuda düşündüklerinizi merak ediyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Protein oranı %20 lerde olursa güzel bir boili çıkar ortaya.
Boncuk işi başka bir olay.
Daha önce hiç yemlenmemiş bir bölgede yemleme yapmadan boncukla balık yakalamak biraz sabır işidir.İllaki yemleyip boncukla avlanmanız gerekir.Boncuğu tak bekle biraz şans işidir.
(isim benzerliği yo ise) Zannedersem sen boili yapmak için karışımın hasını bulmuşsun. Wink
[/COLOR]
Bul
Mustafa DEDEMLİ yazdı:Protein oranı %20 lerde olursa güzel bir boili çıkar ortaya.
Boncuk işi başka bir olay.
Daha önce hiç yemlenmemiş bir bölgede yemleme yapmadan boncukla balık yakalamak biraz sabır işidir.İllaki yemleyip boncukla avlanmanız gerekir.Boncuğu tak bekle biraz şans işidir.
(isim benzerliği yo ise) Zannedersem sen boili yapmak için karışımın hasını bulmuşsun. Wink

Bilgiler için teşekkürler Mustafa abi. Peki boilide protein miktarının fazla olması balık yakalama şansını nasıl arttırıyor bunu gerçekten merak ediyorum. Yani örneğin protein miktarı %10 ve %30 olan iki boilinin balık yakalayabilme şansları nasıl birbirinden farklı olabiliyor? Balık yemin tadına bakmak için bile olsa boiliyi aldığında iğne ağzına saplanmış olmaz mı ? Eğer proteinin kokuyla falan alakası varsa ancak öyle olabilir diye düşünüyorum.
İsim benzerliği yok Mustafa abi, bakalım inşallah güzel boililer yapacağım Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Bilgiler için teşekkürler Mustafa abi. Peki boilide protein miktarının fazla olması balık yakalama şansını nasıl arttırıyor bunu gerçekten merak ediyorum. Yani örneğin protein miktarı %10 ve %30 olan iki boilinin balık yakalayabilme şansları nasıl birbirinden farklı olabiliyor? Balık yemin tadına bakmak için bile olsa boiliyi aldığında iğne ağzına saplanmış olmaz mı ? Eğer proteinin kokuyla falan alakası varsa ancak öyle olabilir diye düşünüyorum.
İsim benzerliği yok Mustafa abi, bakalım inşallah güzel boililer yapacağım Gulumse

Sazan besin değeri yüksek yiyecekler konusun da seçici davranır.Öncelik bu tür yemlerdedir.İğneye takılandan ziyade yemleme yaptığınız yem ön plandadır.Yaptığınız yem saman gibi olursa iğneye bağladığınız boilinin de bir hükmü kalmayacaktır.Çünkü balık başka yemlere yönelecektir.
Güzel boililer çıkacağına eminim.Güzel bir avlak da kullanmanı tavsiye ederim.Boşa gitmemiş olursun.Yani eli boş dönmessin.Wink
[/COLOR]
Bul
Mustafa DEDEMLİ yazdı:Sazan besin değeri yüksek yiyecekler konusun da seçici davranır.Öncelik bu tür yemlerdedir.İğneye takılandan ziyade yemleme yaptığınız yem ön plandadır.Yaptığınız yem saman gibi olursa iğneye bağladığınız boilinin de bir hükmü kalmayacaktır.Çünkü balık başka yemlere yönelecektir.
Güzel boililer çıkacağına eminim.Güzel bir avlak da kullanmanı tavsiye ederim.Boşa gitmemiş olursun.Yani eli boş dönmessin.Wink

Mustafa abi güzel bir avlak konusunda, imkanlarım fazla olmadığından ve trofe sayılabilecek balıkların nerelerde çıkabildiğini pek bilmediğimden, istanbulda büyük balık yakalayabilecek olduğum tek yer olarak düşündüğüm sazlıbosna da avlanmayı düşünüyorum. İnşallah yapacağım boililer orada çalışır. Bundan sonra sportif olarak sazan avcılığı yapmak istiyorum. O yüzden videolarını çeker koyar inşallah.

Yemleme konusunda,yemlemeyi düzenli olarak kuzu yemi, mısır, kenevir, buğday ve boili olarak yapmayı düşünüyorum. . İnşallah sonuç alırım Gulumse
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Sapanca sazan avimiz Mustafa DEDEMLİ 26 2,659 09-01-2017, 12:15
Son Yorum: Mustafa DEDEMLİ
  Eksi derecelerde sazan avi. Mustafa DEDEMLİ 13 2,806 27-12-2014, 11:57
  fly da sazan avı Mustafa DEDEMLİ 27 6,070 14-09-2012, 17:38
Son Yorum: denizbilimci
  Genç bir sazan avcisi ile av Mustafa DEDEMLİ 30 5,924 04-08-2012, 15:15