Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genç bir sazan avcisi ile av
[SIZE="2"]Toplam 4 kişi yaptığımız avın raporunu Yiğit arkadaşımız yazdı.Aynen aktarıyorum.[/SIZE]

KATILIMCILIAR: Mustafa Dedemli (İstanbul), Kaan Dedemli (İstanbul), Akın Akbaş (İstanbul), Yiğit Saraç (Kdz.Ereğli)
AVLAK: X göleti.
AV SÜRESİ: 52 saat
KULLANILAN YEM: MAY Carp (Prot 31V) boili (15 kg)
AVLANMA MESAFESİ ve DERİNLİK: 100-120m mesafede 5-6m derinlikte
HAVA DURUMU: Gündüz ortalama sıcaklığı 37C, gece ortalama sıcaklığı 16C, öğle saatlerinden sonra gün batımına kadar ortalama 16km hıza ulaşan güneydoğudan esen rüzgar. Yağış olmadı, nem oranı ortalama %75.

Ekip olarak yeni bir av için plan yaptık ve hafta sonu için hazırlıklarımızı tamamlayıp yola çıktık. Yusuf işleri yüzünden bu avımıza katılamasa da av boyunca telefonla hep yanımızda oldu. Avlağımıza sabah günün ilk ışıkları ile birlikte ulaştık. Akın marker çalışması ile avlağı inceledikten sonra, avlanma alanını seçtik ve kampımızı kurduk.

Bu avımızın diğer avlara göre çok farklı olan bir yanı vardı. Aramıza yeni katılan genç bir avcı Kaan Dedemli, bizimle beraber aktif ava katılmıştı. Ekip olarak tutacağımız balıktan daha önemli olan; Kaan’ın bu avda öğrenecekleri ve ileride ona taban oluşturacak bilgilerin pratiğini yapmasıydı. Kaan zaten usta bir sazancı olan babası Mustafa Dedemli sayesinde oldukça iyi bilgilerle donatılmıştı.

Yemlememizi yaptıktan sonra planlarımız doğrultusunda oltaları suyla buluşturduk. Gün boyunca yemleme planına uyarak yemlemeye devam ettik. Günün ışıkları solarken ilk vuruş saat 20:31 de Kaan’ın oltasına oldu. Kaan sıfıra yakın hata ile balığı kıyıladı ve balığa zarar vermeden tartım işlemini yaptıktan sonra balığı suya geri iade etti. Balık 2400gr lık bir aynalıydı. 20 dk sonra Kaan ikinci vuruşu aldı ve yine balığı kıyıladı. Bu balık ta diğeri gibi 2300 gr lık aynalı sazan idi. Gece boyunca başka vuruş olmadı ve sabah tekrar yemlememizi yapıp oltalarımızı kontrol ettik.

İkinci günümüzde saat 10:20 de balık vuruşları başladı ve saat 16:42 e kadar devam etti. İkinci günde toplam 4 balık aldık, 3 balığı kıyılayamadan kaçırdık. Avımızın trofesini saat 16:42 de Akın Akbaş aldı. 8650 gr gelen güzel bir aynalıydı. Hepimizin heyecanı tavan yaptı. Avlakta büyük balık olduğunu tahmin ediyorduk ve daha da büyükleri için ümitlenmiştik. Boilimiz yine iş yapmıştı.

Üçüncü gün 5 balık daha kıyıladık ve 3 balığı kaçırdık. Avımız akşam üzerine doğru son buldu ve toplanıp evlerimize doğru yola koyulduk.

Bu avımızda iki önemli deneyim yaşadık.
1. Genç bir avcıyla avlanmanın ve ona deneyimlerimizi aktarmanın verdiği hazzın balık yakalamaktan daha büyük olduğunu gördük. Kaan o kadar şanslı ki, her zaman yanında ona yol gösterecek usta bir avcı olan babası Mustafa Dedemli var.

2. Bu sezonda en fazla balık kaçırdığımız av oldu. Bunun nedenlerini oturup konuştuk ve yaptığımız analizler sonunda şu sonuçlara vardık:
a. Kullandığımız iğneler microbarb (küçük damaklı) iğnelerdi. Bu da balığın iğneden kurtulmasını kolaylaştıran en önemli faktördü. Sportif sazan avcılığında microbarb iğne kullanımı balığa tanınan şans açısından çok önemli bir kriter. Bu yüzden bu detaydan vazgeçmeyi düşünmüyoruz.
b. Balık tasmalandıktan sonra her zaman kendini güvende hissettiği bölgeye doğru kaçıyor. Bu avımızda balığın kaçış yönü hep bize doğru oldu. Bu da iğnenin damaktan çok kolay çıkmasını sağladı. Balık bize doğru hareket ettiğinde kurşun aşağıda ve balığın gerisinde kalıyor. İğnenin palası alt dudaktan aşağı ve geriye doğru dönüyor ve microbarb iğne kurşun ağırlığı ile dudaktan çıkabiliyor.
c. Balığın yerini doğru tespit etmek her zaman yeterli olmuyor. Balığın kaçış yönü de konuşlanılacak kıyıda çok önemli bir faktör olarak kendini ortaya koyuyor.

[Resim: dscf4330k.jpg]
[Resim: dscf4334k.jpg]
[Resim: dscf4339k.jpg]
[Resim: dscf4343k.jpg]
[Resim: dscf4345k.jpg]
[Resim: dscf4351k.jpg]

[YOUTUBE]I5j83vz5x8E&feature[/YOUTUBE]
[COLOR="#0000CD"]YOLA ÇIKIP VARMAYAN,YOLDAN ÇIKIP VARAN YOKTUR.
[/COLOR]
Bul
Fotoğrafların devamı....

[Resim: dscf4356k.jpg]
[Resim: dscf4367k.jpg]
[Resim: dscf4369k.jpg]
[Resim: dscf4371k.jpg]
[Resim: dscf4386k.jpg]
[Resim: dscf4387k.jpg]
[Resim: dscf4392ki.jpg]

Tüm dostlara bol trofeli avlar diliyoruz. Rastgele.

Mustafa Dedemli-Kaan Dedemli-Akın Akbaş-Yiğit Saraç
[/COLOR]
Bul
Her zaman ki gibi güzel av olmuş Mustafa abi Alkis ekibinize yeni katılan Kaan arkadaşımıza da bundan sonraki avlarında da bol şanslar Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
Tebrikler,keşke bende böyle balıklar tutuabilsemHadiordan,güzel av olmuş rastgeleGulumse
Kaçan balık büyük olur.
Kaçamayan ızgara.GulumseSmile
Bul
ekip herzamanki gibi ders niteliğinde bir rapor sunmuş,kaan şanslı ve 10 sene sonra sanırım adı bu camiada tanınmış isimler arasında olacaktır..kaana nacizane tavsiyem şimdiden kendine uygun bir kullanıcı adı ayarlasın ve saygın tartışmasız aklı başında forumlarda takılmaya başlasınGulumse
babamla avlarımız geldi aklıma,babam kendi tuttugundan çok benim tutmamdan zevk alırdı ve şimdi bende oğlumla balığa çıktıgımda oltayı ona veriyorum onun av yapmasını zevkle takip ediyorum.
tüm ekibi tebrik ediyorum yine zevkli günler geçirmişsiniz Alkis
Bul
abi cok guzel zaman gecirdiginiz belli iyide baliklar yakalamissiniz ayni ortamlarin devami olmasi dilegiyle
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
rusan yazdı:Her zaman ki gibi güzel av olmuş Mustafa abi Alkis ekibinize yeni katılan Kaan arkadaşımıza da bundan sonraki avlarında da bol şanslar Gulumse
Teşekkür ederiz Rusan.Senden de bekliyorum güzel raporlar haberin olsun.

muhammed tr yazdı:Tebrikler,keşke bende böyle balıklar tutuabilsemHadiordan,güzel av olmuş rastgeleGulumse

Teşekkür ederiz kardeşim.İnşallah sende bir gün tutarsın.Ama öncelik okulunuz olsun.Balık her zaman olur.Wink

LeVrEkCi yazdı:ekip herzamanki gibi ders niteliğinde bir rapor sunmuş,kaan şanslı ve 10 sene sonra sanırım adı bu camiada tanınmış isimler arasında olacaktır..kaana nacizane tavsiyem şimdiden kendine uygun bir kullanıcı adı ayarlasın ve saygın tartışmasız aklı başında forumlarda takılmaya başlasınGulumse
babamla avlarımız geldi aklıma,babam kendi tuttugundan çok benim tutmamdan zevk alırdı ve şimdi bende oğlumla balığa çıktıgımda oltayı ona veriyorum onun av yapmasını zevkle takip ediyorum.
tüm ekibi tebrik ediyorum yine zevkli günler geçirmişsiniz Alkis

Teşekkür ederim Nihat.
Kaan bu sene lise son sınıfa gidecek.Önünde sınav maratonu var.Pek götüremiyorum.Ara da kaçamaklar yapıyoruz.İlerde inşallah dediklerin nasip olur kendisine.
İlgine tekrar teşekkür ederim.
[/COLOR]
Bul
monawar yazdı:abi cok guzel zaman gecirdiginiz belli iyide baliklar yakalamissiniz ayni ortamlarin devami olmasi dilegiyle

Teşekkür ederiz arkadaşım.
İnşallah sizler de gönlünüzden geçen balıkları tutarsınız.Herkese nasip olsun.
[/COLOR]
Bul
evet mustafa dedemli iyi bir hoca,usta bir balıkçı avlaklarıda bir okul.öğrencilerde gayet akıllı ve alıcı.bu tür avlanma metodlarıylada her zaman aynı avlaklarda balık bulunacak.çok teşekkürler.elinize yüreğinize sağlık.Alkis
Bul
balıkları az daha ekrana yaklaştırsanız içeri düşecekler maşallahSiyirdimAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Sapanca sazan avimiz Mustafa DEDEMLİ 26 2,422 09-01-2017, 12:15
Son Yorum: Mustafa DEDEMLİ
  Eksi derecelerde sazan avi. Mustafa DEDEMLİ 13 2,678 27-12-2014, 11:57
  fly da sazan avı Mustafa DEDEMLİ 27 5,874 14-09-2012, 17:38
Son Yorum: denizbilimci
  Sazan Montajları ve Kullanım Yerleri Mustafa DEDEMLİ 31 5,937 26-04-2012, 11:43
Son Yorum: rusan
  Soğuk kiş aylarinda sazan avi Mustafa DEDEMLİ 26 6,318 21-02-2012, 19:33
Son Yorum: araphüso26
  Otla kapli göllerde sazan avi Mustafa DEDEMLİ 11 3,759 19-02-2012, 23:54
  2011 Sazan sezonu açılışımız. Mustafa DEDEMLİ 51 9,846 03-01-2012, 21:22
Son Yorum: turna

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi