Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antalyadan kiyidan geçen güzel bir av
Bu hafta Cumartesi olan haftalık iznimi pazara kaydırmıştım ANTALYA da uzun zamandır havaların bozuk olması sebebiyle balıga gitmeye hasret kalmıştım evet bu hafta kesin gidecektim bir kaçgündür Pazar günü balıga gidecegim diye kendimi avutuyordum bütün planlarımı bunu üzerine yapmıştım cumartesi iş çıkışı evin yolunu tuttum akşamdan hazırlıkları yaptım ve sabahı beklemekten başka hiç bir engel kalmamıştı önümde bir aksilik çıkmaması için dua ediyordum Affet sabahta olmak bilmiyordun balıkta yorulacagımı düşünerek yatagın yolunu tuttum sabah uyuyakalırım diye geceden iki saat kurmuştum beni kaldırması içinHappyNihayet saatlerin yardımıyla ayaktaydım nasıl hazırlandıgımı bilmiyorum motorumu çalıştırıp yola koyuldum meraya gidiş yolu üzerinde bulunan konyaaltı sahilinde sıcak bir simit ve çay oldukça güzel olurdu ilk duragım burasıydı daha sonra motorun benzinini tamamladıktan sonra yola koyuldum meraya vardıgımda güneş kendini göstermeye başlamıştı ilk iş olarak avlagımı ekmekle yemledim daha sonra 15.20 dakika kadar atçek maceramdan sonra bir şey çıkmadı bu arada ekmekle yemledigim denizin yüzündede minanurlar kendini belli etmeye başlamıştı ama gel görki minanurlar ben oltamı denizle buluşturdugum anda sanki bıçakla kesmiş gibi kayboluyorlardı bu ugraş esnasında 3 adet sokar yakalamak nasip oldu bunu yanında küçük balıklardan da almıştım canlı yem olarak kullanmak istedim ilk canlı yemimi denizle buluşturdum ve yerini saglamlaştırdım aradan 5 dakika gibi bir zaman geçmiştiki canlı yem ilk tepkisini verdi sanırım ben hızlı karar vermiştim oltamı topladıgımda balıgın yarısının olmadıgını gördüm aceleci davrandıgım için balık tam olarak yutamamıştı sanırım tekrar yemledikten sonra uzunca bir süre ses çıkmadı bu arada küçük balıkta yakalamakta sorun olmaya başlamıştı zar zor çabalarımla yakaladıgım küçük balıkları feda etmek zorundaydımHappyve kamışın ucu oldukça sert bir şekilde asılmıştı evet bu defa olmuştu almıştım balıgı ama fazla büyük oldugu söylenemezdi ve sonuda balık görünmüştü ve karaya aldım ama bu işte bir terslik vardı ben balıgı tanımıyordumHappy olsun dedim tanımasamda herhalde bu kadar yakışıklı balık yenmeyecek hali yoktur diye düşündümHehe elimde canlı yemim kalmadıgı için küçük balık yakalamaya geri devam etmiştim işte bir küçük balık yakaladıgım an daha tekrar takıp attım birazda iri sayılırdı ilk canlı yemlere göre oldukçada uzak mesafeye gitmişti yerini tekrar saglamlaştırdıktan sonra avlagımı tekrar ekmekledim uzun sürmedi minanurların gelmesi bu defa daha temkinliydim misinamı inceltim minanur denememe başladım balıklar sanki sözleşmiş gibi 3 adette minanur yakalamak nasip oldu canlı yemim ara ara bana mesaj vermeye başlamıştı hareket çogalmıştı bu rada ilk yaptıgım hatayı yapmak istemiyordum ve bekledigim son darbe gelmişti sert bir şekilde çekmişti daha önce pek fazla yaşamamıştım bu kadar sert çekeni sanırım almıştı bu defa ben hemen ilk işim makinemın kilitini gervşetmek oldu ama ucundaki balık aldı gidiyordu o asıldıkça bende yavaş hareketlerle sarıyordum o asıldıkça ben sardım bu işlem 6,7 dakika böyle devam etti sonunda pes etmişti sanırım yorgun düşen balık kendini biraz olsun bırakmıştı evet sonunda görünmüştü epey iri geliyordu gözüme balık yüzeye dogru çıktıkça göz göze geldigimiz anda tekrar son kez sanırım hareketlendi bende kaçırmamak için elimden geleni yapmaya çalışıyordum nihayet karaya çıkarmıştım yanımda bu kadar büyük balık yakalayacagımı tahmin etmedigim için kova almadı balıgı çantamda bir yer ayarlayıp çantama yerleştirmiştimki arkamda hemen yantarafta bulunan otelin güvenlik görevlisi belirmişti abi yakaladıgın neydi ya gibi bir soru yöneltti bende gülüşerek balık dedim baktım malzemelerini getirmiş beni gaza getirdin diyip avlanmaya başlamıştı bu arada benim gitme vaktim gelmişti toparlanıp güvenlikçi arkadaşa rastgele dedikten sonra evin yolunu tuttum…
Bul
3 ADET SOKAR 3 ADET MİNANUR 1 ADET SİNARİT VE İSMİNİ BİLEMEDİGİM BİR BALIKHappy

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
off off sinarit varya süper murat ellerine sağlık , izmir de ege nin prensi diyorlardı sinarite
Bul
efese yazdı:off off sinarit varya süper murat ellerine sağlık , izmir de ege nin prensi diyorlardı sinarite

NADİR abicim büyük balık yakalamak bambaşka bir duyguymuş ilk defa bu kadar büyük yakaladım umarım devamı gelir...
Bul
artık yolu açmışsın gerisi gelir
Bul
Murat ne güzel bir av olmuş.sinarit harika.
tanıyamadığın balığın tek olarak bir resimleseydin bilirdikte.ilk resimde sanki mırmır gibi geldi ama sonrakine bakınca cupraya benzettim.
ellerine sağlık.Alkis.süpersin.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
murat eline emeğine sağlık güzel av yapmışsın afiyet olsun rast gele.AlkisSeerf

[B]sağdaki balık çupraya benziyor kaba lidaki.
Bul
Murat sinagrite yakisir bir rapor olmus..Alkis
zevkle okudum..tesekkurler..tabiiki tebriklerde..AlkisAlkisAlkis
fotograftan gorebildigim kadar ..o balik sinagrit palazi olmasi lazim..bana oyle geldi..sinagritin yavrusu yani...yine de yanilabilirm..
boyle guzel avlarinin devamini dilerimSeerf
rastgele

NOT;sen ahci degilmiydin..bakalim bu guzel sinagriti nasil yaptin..birde onu gorelim..afiyet olsun
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:Murat sinagrite yakisir bir rapor olmus..Alkis
zevkle okudum..tesekkurler..tabiiki tebriklerde..AlkisAlkisAlkis
fotograftan gorebildigim kadar ..o balik sinagrit palazi olmasi lazim..bana oyle geldi..sinagritin yavrusu yani...yine de yanilabilirm..
boyle guzel avlarinin devamini dilerimSeerf
rastgele

NOT;sen ahci degilmiydin..bakalim bu guzel sinagriti nasil yaptin..birde onu gorelim..afiyet olsun

bence en güzel tuzda olur Smile
Bul
efese yazdı:artık yolu açmışsın gerisi gelir

İnşallah NADİR abicim..

tahsinmersin yazdı:Murat ne güzel bir av olmuş.sinarit harika.
tanıyamadığın balığın tek olarak bir resimleseydin bilirdikte.ilk resimde sanki mırmır gibi geldi ama sonrakine bakınca cupraya benzettim.
ellerine sağlık.Alkis.süpersin.

Haklısın TAHSİN abi heyecan hat safhadaydı bu yüzden detaylı resimle ugraşamadım inşallah birdaki sefere...

bucalıfikret yazdı:murat eline emeğine sağlık güzel av yapmışsın afiyet olsun rast gele.AlkisSeerf

[B]sağdaki balık çupraya benziyor kaba lidaki.

Teşekkür ederim FİKRET abi...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  lara kıyıdan karakulak eduar1984 6 589 02-01-2017, 20:13
Son Yorum: Albatros-gr
  25.12.2016 lara kıyıdan eduar1984 14 1,137 29-12-2016, 22:50
  Albatros-gr guzel bir hafta sonu Albatros-gr 23 2,356 27-11-2015, 00:07
  Guzel bir başlangıç demdem 15 1,614 07-11-2015, 09:00
Son Yorum: bucalıfikret
  Güzel bir hafta sonu... YaKaMoZ 19 2,471 20-10-2015, 10:18
Son Yorum: yaser2sultan
  Albatros-gr Parcalar kalite ve guzel Albatros-gr 23 2,774 27-10-2014, 16:19
  Albatros-gr guzel bir haftasonu Albatros-gr 21 2,398 15-01-2014, 12:36
Son Yorum: YaKaMoZ
  Güzel sargozlar 18.Kasım 2012 Sivrice Torik Orhanbaba 37 5,037 07-01-2013, 00:01
Son Yorum: Antepli 27
  Antalyadan YaKaMoZ 16 2,643 15-02-2012, 20:54
Son Yorum: YaKaMoZ
  Güzel bir cumartesi nihatkr 35 5,214 05-12-2011, 21:37
Son Yorum: ufuktan26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi