Yorumları: 2,370
Konuları: 59
Evet eğitim şart ama okullarımızın, eğitim sistemimizin daha alması gereken cok yolu var maalesef ve bu konu daha uzun süre askıda kalır diye düşünüyorum. Eee peki şu an bir şey yapamayacakmıyız derseniz. Nihat bu konuya en güzel açıklamayı yapmış. Evde çocuğuna örnek olur ona iyi öğretirsen bence kişisel görevini fazlasıyla yapmışsındır. Hepimiz bunu hakkıyla yaparsak zamanla herşey daha iyi olacaktır arkadaşlar. Tüm arkadaşlara hassasiyetleri için teşekkür ederim.
Yorumları: 7
Konuları: 0
Ben de bu haberi okuyunca üzüldüm. Ahlatlıyım ben de. Zamanın birinde televizyonda izlemiştim. Sazan balıkları yumurtalarını dökmek için sığ sulara gelirler, sırtlarını suyun üstüne çıkarırlar karınlarını ise kuma sürterek yumurtalarını suya bırakırlar diyordu televizyonda konuşan uzman. Bu esnada hastadırlar kıpırdayamazlar ve bunları gözetleyen ellerinde zıpkın yaba yada serpme olan avcılar tarafından kolayca avlanırlar. Yoksa yumurtasını bırakma derdi olmasa o hayvanın orada ne işi var ve o avcılar o yöntemlerle onu yakalayabilirler mi normal zamanda diyordu. İşte görüyorsunuz tam da yumurta bırakan, üreyen balığı avlıyorlar onlarcasını da yaralıyorlar.. Umarım kısa zaman bütün halkımız bu konuda daha da bilinçlenir.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Van'da Çocukların İlginç Balık Tutma Yöntemi
Van'da Sıhke Gölü'nde tenekelerle balık tutmaya çalışan çocuklar ilginç görüntü oluşturdu.
Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar balık tutmak için Van-Özalp karayolu üzerindeki Sıhke Gölü'ne akın ederken, kendi geliştirdikleri yöntemle balık tutmaya çalışan çocuklar ise ilginç görüntü oluşturdu. Su seviyesi yükselen gölde sazan balıklarının yavrularının kıyıya yanaşmasını fırsat bilen çocuklar, ellerine aldıkları kova ve tenekelerin her iki tarafını açıp suyun içerisine girerek balıkları yakalamaya çalışıyor. Yükselen suların içerisinde kalan yüksek gerilim direğinin doğurabileceği
tehlikeye ve göldeki pisliklere aldırış etmeyen çocuklar, büyük ustalıkla balık yakalamaya çalışıyor.
Günde ortalama 50 adet balık yakaladıklarını söyleyen çocuklar, bunların çoğunu satarak harçlık yaptıklarını, geri kalan kısmını ise yediklerini söyledi.
alıntı:haberler
alın birtane daha
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
gene bilmeden,utanmadan haber yapmışlar.kendi ağzıyla söylüyor adam sazan balıklarının yavruları diye,yuh yaaa
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
ya bu vandaki basını ne etmeli.Gazetecilik mi bu yaptıkları.kendilerince haber yapıyorlar ama orda deseya yasak olmasına rağmen vs vs.