24-02-2011, 18:52
![[Resim: 170408.jpg]](http://i.ensonhaber.com/images/news/170408.jpg)
A ve D vitamini bakımından önemli bir protein kaynağı olan balıkların hangi mevsimde tüketilmesi gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulunan balıkçılar, Türkiye'de enerji ve protein ihtiyacının temel kaynaklarından biri olan balık tüketiminin istenilen düzeyde olmadığına da işaret ettiler.
Sivas Balık Pazarında 42 yıldır esnaflık yapan Lütfü Gündeş, balığın özellikle yaşlılar ve çocuklar tarafından tüketilmesi gerektiğini belirtti.
Kalp ve damar rahatsızlıkları bulunan kişilere doktorlar tarafından tavsiye edilen balığın hangi mevsimlerde tüketilmesi gerektiği konusuna da vurgu yapan Gündeş, "Havalar soğudukça denizdeki balıklarda yağlanma olur. Bu nedenle balıkların mevsimine göre tüketilmesi gerekiyor. 10 ila 12. aya kadar Palamut ve Çinekop tüketilebilir" dedi.
alıntı:haberler.